Bilkent ee vs Sabancı
-
-
Ceng istiyorsanız Sabancı yazın hocam. Bilkent diye sevmediğiniz bölüme gitmeyin forumda örnekleri var. Hem ben EE yazacağım salın burayı
-
Bilkent ee ilgini cekmiyorsa sana cok onemli şeyler katar 4 yılda (turkce tarihinde kesfedilmemis küfür obekleri) -
sabancı yazın bence
-
SÜÜÜÜ
-
Katılıyorum,ilginizi çekmiyorsa EE’yi hele de Bilkent EE’yi yazmayın.Sabancı size biraz daha rotasyon olanağı sağlamak açısından daha iyidir.
-
-
Ya niteliği ya niceliği artıyor küfürlerin hocam henüz ikisinden biri olmayan görmedim gibi -
Sırf puanım yetiyor diye yazaraak patlayabiliriz yani dimi hocam
-
Kesinlikle
Bir şekilde yolunu bulursun ama hep ya sunu yapsaydimi sorarsin kendine
-
Hocam ee'den mezun olup farkli isler yapan cok gordum cogu alan icin saglam bir backgroundunuz oluyor istediginiz alana yonelebiliyorsunuz diye dogru anlamis miyim -
bilkent ee bir ekoldür -
Applied math i en iyi bilenlerden olunca cok fazla alana donebiliyorsun doğru, ama biraz da çaba lazım
-
Bilkentte ilgini çekmeyen bölüm bence okunmamalı cunku esneklik saglayan bir üniversite değil hatta ilgini çeken bölümse bile lisedeki ilgini çekmeyle üniversitede bölümü tanıman arasında dağlar kadar fark var. Ek olarak belki üniversite başka bir alana ilgin oldugunu keşfetceksin bu yüzden nedense her durumda bilkent mantıksız oluyor hocam siz ne düşünüyorsunuz en iyi yorumu yapcak insan sizsiniz. Sabancının bölüm seçme özgürlüğü, ortalama kasmanın çok daha rahat olması, bölümü seçtikten sonra bile tekrar değiştirmek için hak sunması gibi pozitif yönleri çok iyi bence.
-
Dün liseden alt dönemime aynısını söyledim. Cooook zorlarsan hallediyorsun ama o kadar zorlamaya ne gerek var yani. O istanbul istemiyordu ben de tamam bari para alırsın diye Bilkent yaz dedim minige
-
bu kadar iyi sıralama yaptıysan ve aynı kalibrede başka bir üniversite opsiyonun varsa asla şehir ve konum için istemediğin bir bölüm yazma. yamulursun.
para sorunun yoksa ki sabancı/bilkent ikileminde para şartları aynı, emin ol sabancı yazdıktan sonra konumu yüzünden keşke bilkent'te istemediğim bir yer okusaydım demezsin. kampüs güzel çünkü. kadıköy'e de levent'e de toplu taşımayla 1 saatte gitmek bir zaman sonra insana o kadar koymuyor. dönerken sıkıntı çekebilirsin tabii iyi planlamazsan. akşama doğru iett seferi kalmadığından sıkıntılar başlıyor.
-
Hocam ee ilgimi hiç çekmiyor değil yine yaparım diyorum ve bilkent istiyorum üniversite olarak ama bölüm olarak sabancı gerçekten avantajlı özellikle tam ne istediğini bilmeyen biri için(ben) ama konumunu değil de daha çok öğrenci profili olarak bakınca da sabancı'nın burssuz kontenjanı baya fazlaymış ben burslu kadar falan var sanıyordum sıkıntı edilecek bir durum mu onu da bilemedim -
sabancı'da bir mekan var fasshane diye, görmemen gereken değişik tipler(5000 kişilik kampüste 300 kişi falan) orada senden saklanıyor. bu sayede sıkıntı edilecek bir durum kalmıyor.
öğrenci profili açısından vakıflar abartılıyor bence. bilkent ile koç-sabancı arasındaki fark ise daha çok abartılıyor. bilkent'in tabanı daha kötü hatta sabancı'dan insan kalitesi olarak (saçma sapan bölümler olduğundan dolayı ki kendinde kontenjanları kontrol edebilirsin) genel ortalaması ve tavanı ise daha yüksek evet, burası net.
kendi okuyacağın bölüm açısından bakacaksan eğer, öğrenciler arasındaki fark zaman zaman senin avantajına oluyor. senin kadar ve senden iyi birkaç kişi bulursan tabii. sen mühendislik okuyacağın için senin sınıfında sayısal 1-30k arası ve eşit ağırlık 300-800 arası insanlar olacak sabancı özelinde. nadiren de olsa yarım burslu ea'lar da denk geliyor ki bunlar zaten sayısaldan kazanamayıp ea'dan tercih yapanlar oluyor.
ama merak etme yani, öğrenci kalitesi açısından bir sıkıntı yok. yaşayacağın denk geleceğin tiplemeler iki okulda da aynı olacak. inanmıyorsan instagramdaki itiraf cart curt sayfalarına gir bak. hep aynı şeyler.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bilkent ee ilgini cekmiyorsa sana cok onemli şeyler katar 4 yılda (turkce tarihinde kesfedilmemis küfür obekleri)
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X