Şimdi Ara

Bilkent Felsefe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu bölüm hakkında bilgisi olanlar yazabilir mi? Teşekkürler.

• Boğaziçi'nin politik baskılar yüzünden maalesef değerinin -halen yüksek olsa da- eskine nazaran düştüğünü düşünüyorum. Bilkent bence olanaklar olarak çok kaliteli bir vakıf üniversitesi olarak, kampüs imkanlarının daha geniş ve Ankara'nın güzel bir bölgesinde olması sebebiyle size felsefe'ye odaklanma açısından daha iyi imkân sunacağı kanaatindeyim. Boğaziçi tam kalabalığın ortasında. Belli ki felsefe konusunda cesaretli ve tutkulusunuz, paradan çok akademik tatmine odaklısınız. Bilkent size istediğiniz felsefe eğitiminin güzel bir girişi olacaktır zira lisansı temel bir giriş olarak görürsek yüksek lisansta daha iyi kendinizi alana konumlandıracaksınızdır ve en iyi mesleki tatmini doktora çalışmalarında yaşayacaksınızdır. Bunu da en iyi yurtdışında yaparsınız. Dolayısıyla bence Bilkent size çizeceğiniz kariyer yolunda sağlam bir temel olacaktır.
  • bölüm gerçekten çok iyi. eğitim kadrosuna diyecek bir şey yok, oxford, stanford, duke buralardan hocalar var ve yarısından fazlası yabancı hocaların. tercih etmeden önce sorman gereken bir soru var ama. senin ilgin var mı? daha önce hiç schopenhauer okudun mu? ya da kant, kant diyorlar kim bu yaaa dedin mi? ya da celal şengöre göre neden hegel zırrrvvaa :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legal tender -- 17 Temmuz 2019; 21:45:13 >
  • legal tender kullanıcısına yanıt
    Üstadım ben daha önce Schopenhauer okudum ve sırf onun açtığı kapıdan dolayı ODTÜ Fizik bölümünü bırakıp yeniden sınava girdim. Her anım felsefi düşünmelerde bulunarak geçiyor. Fakat bazı korkularım var işte. Uyum sağlayabilen biri hiç olmadım. Üniversite beni çok baskılarsa, okumam gerekenleri, söylemem gerekenleri bildiğini iddia ederse sorun yaşıyorum. Felsefenin bana özgürlüğümü vermesini istiyorum sadece. Muhtelif konular hakkındaki görüşlerimi ortaya koymak, insanlardan yorumlar almak, tartışmak istiyorum. Filozofları okuyup söylediklerini tekrar etmek değil, onların formüllerinden formüller çıkartmayı istiyorum. Bunu bulabilir miyim, bilmiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz19derin

Üstadım ben daha önce Schopenhauer okudum ve sırf onun açtığı kapıdan dolayı ODTÜ Fizik bölümünü bırakıp yeniden sınava girdim. Her anım felsefi düşünmelerde bulunarak geçiyor. Fakat bazı korkularım var işte. Uyum sağlayabilen biri hiç olmadım. Üniversite beni çok baskılarsa, okumam gerekenleri, söylemem gerekenleri bildiğini iddia ederse sorun yaşıyorum. Felsefenin bana özgürlüğümü vermesini istiyorum sadece. Muhtelif konular hakkındaki görüşlerimi ortaya koymak, insanlardan yorumlar almak, tartışmak istiyorum. Filozofları okuyup söylediklerini tekrar etmek değil, onların formüllerinden formüller çıkartmayı istiyorum. Bunu bulabilir miyim, bilmiyorum...
    bilkent tanıtımına gitmelisin kesinlikle. hocaları bul ve çekincelerini anlat. onlar sana en iyi yardımı yapacaklardır. eğer sıralaman daha iyiyse boğaziçi sosyoloji yaz.

• quote:

Dediğiniz ortamı Türkiye'de hiçbir okulda bulamazsınız ama aradığınıza en yakın ortamı size Bilkent gibi bir okul sağlar. Felsefe okumak için çok kararlı olduğunuz mesajınızdan anlaşılıyor, yazabileceğiniz en iyi felsefe bölümlerinden biridir Bilkent. Zaten vakıf üniversitesi olması dediğiniz serbesti ve rahat ortam için iyi bir dayanak. Bence gönül rahatlığıyla yazın, daha iyisi Türkiye'de zor. Ortalamanıza da gereken özeni gösterdikten sonra Avrupa'da yüksek lisans için size güzel kapılar açar.

Sıralamam 27.343. Boğaziçi felsefe geçen sene 23.998 ile kapatmış. İlk sıraya orayı yazmayı düşünüyorum. İkinci sıraya da Bilkent. Felsefeyle kıyasladığımda sosyoloji bana bir alt-dal gibi geliyor. Hiç merak edip bölümü araştırmadım. Ama sanırım puanım yeterli değil orası için. Tanıtım günlerine katılmayı düşüneceğim.
  • isetta_1955 kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Peki Boğaziçi hakkında ne dersiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilkent/ODTÜ de Kimya okumak?
    3 yıl önce açıldı
    Bilkent İktisat
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • deniz19derin D kullanıcısına yanıt
    alt-dal gibi düşünme. gerektiği önemi verilmeyen çok önemli bir disiplindir. türkiyedeki eğitimi bence daha başarılırıdır. çok önemli sosyologlarımız vardır mesela bizim dünya çapında. çünkü felsefe hakkında türkiyede olan genel kanı üniversitelerin felsefe tarihi eğitimi verdiğidir. felsefi düşüncenin nasıl olacağını tam olarak aktaramadığını düşünüyorum, fakat bilkentte bu durum böyle değildir tabiki de.
    Alt-dal gibi derken Felsefe okuduğum zaman da uğraşabileceğim bir alan olarak gördüğümü söylemek istemiştim. Bütün filozoflarda olduğu gibi benim de toplum yapısı ve toplum ile ilgili şahsi düşüncelerim var. Felsefenin kapsayıcı olduğunu düşünüyorum. Hem de öyle bir kapsama ki dinden bilime her şey içinde. Şunu incelemez diyebileceğim bir konu bulamıyorum. Bu yüzden önde görüyorum.
  • quote:

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Peki Boğaziçi hakkında ne dersiniz?
    Boğaziçi'nin politik baskılar yüzünden maalesef değerinin -halen yüksek olsa da- eskine nazaran düştüğünü düşünüyorum. Bilkent bence olanaklar olarak çok kaliteli bir vakıf üniversitesi olarak, kampüs imkanlarının daha geniş ve Ankara'nın güzel bir bölgesinde olması sebebiyle size felsefe'ye odaklanma açısından daha iyi imkân sunacağı kanaatindeyim. Boğaziçi tam kalabalığın ortasında. Belli ki felsefe konusunda cesaretli ve tutkulusunuz, paradan çok akademik tatmine odaklısınız. Bilkent size istediğiniz felsefe eğitiminin güzel bir girişi olacaktır zira lisansı temel bir giriş olarak görürsek yüksek lisansta daha iyi kendinizi alana konumlandıracaksınızdır ve en iyi mesleki tatmini doktora çalışmalarında yaşayacaksınızdır. Bunu da en iyi yurtdışında yaparsınız. Dolayısıyla bence Bilkent size çizeceğiniz kariyer yolunda sağlam bir temel olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isetta_1955 -- 17 Temmuz 2019; 23:4:35 >

• isetta_1955 kullanıcısına yanıt
    Şevkimi arttıran bir tavsiye oldu. Tekrardan çok teşekkürler.
  • Git hukuk yaz ekmek kazan sonra yaparsın felsefeni dostum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Şevkimi arttıran bir tavsiye oldu. Tekrardan çok teşekkürler.
    Rica ederim hocam, yolun açık olsun, vizyonlu, keyifli ancak zorlu bir yol seçtiğin. Fakat tutkulu bir şekilde odaklanacağına inanıyorum çünkü bu bilinci gördüm, güzel bir biçimde çalışarak tüm zorlukları aşarsın. Bilkent güzel bir kariyer için sağlam bir temel olacaktır.
  • Hukuk okursam okumaya başlayan kişi ben olacağım bu doğru ama okul bittikten sonra mezun olan kişi bir başkası olacak. Ve bu yeni kişinin felsefeye yetecek ufkunun kalacağını zannetmiyorum. Yine de sağ ol yorumun için.
  • Hocam ne karar verdiniz merak ettim gitecekmsiinz bilkent felsefeye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deniz19derin D kullanıcısına yanıt
    Hocam neden odtü fiziği bıraktınız ve bu sene kırıkla mı girdiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu sene kırıkla gireceğimi zannediyordum ama öyle değilmiş. 2017 girişliyim, 2018 yılında yapılan sınava girseydim kırılacaktı ama bir sene boşluk olduğu için kırılmadı.

ODTÜ Fiziği neden bıraktım? Fizik okuyarak gerçekleri bulabileceğimi düşünüyordum ama anladım ki fizik eğitimi denen şey ile benim tasarladığım farklı şeylermiş. Eğer bir formülün geçerliliğini tartışmak yerine aynı formülü farklı sorularda tekrar tekrar kullanmak isteniyorsa fizik okumak tercih edilebilir. Benim görüşüme göre bu bir insanı bilim adamı yapmaz. Bölümün bir suçu yok anlayacağın. Suç bende. Eğer hesap makinesi olmak kariyer hedefleriniz arasındaysa tercih edebilirsiniz.
  • mesutuzun M kullanıcısına yanıt
    2. tercih olarak yazacağım. Eğer gelirse giderim elbette.
  • felsefe okuyor musunuz hocam? okuyorsaniz beklentilerinizi karssiladi mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.