Şimdi Ara

BİLKENT HUKUK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok kötü yorumlar okuyorum bu üni ile ilgili, ekşide tabii.
    Aranızda burdan mezun olan ya da tanıdığı olan var mı? Nerede çalışıyorlar, ya da iş bulma konusunda sıkıntı yaşadılar mı?
    Sıralamam 21 bin, gelen devlet hukuklar var. Bilkentin bana bir ayrıcalık katıcağını düşünüyorum, eğer yanlış bir düşünce ise hemen vazgeçebilirim. Ödenicek ücret düşük değil çünkü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de senin durumundayim yani yazarsam ucretli bilkent gelicek 16bin deyim
    Ekşiye bakarsak zaten türkiyede üniversite okunmaz ben hangi universiteye baksam yerin dibine geçirilmiş
    Yerine tercih edebileceğin anadoludaki devlet universitelerinden gerek kadrosu gerek dil eğitimi ile kesinlikle daha iyidir
    Mezunlar da bu tip koc, tobb gibi vakif universiteleri zaten cok fazla mezun vermiyorlar ve verdikleri mezunlar da ingilizcesi olan ve hedefleri yuksek insanlar oluyorlar bilkent hukukta okuyan arkadasıma sordugumda uluslararası bazda çalışan avukatlar yetiştirdiklerini soyledi yani şehirde hukuk burosu acmak değil amaclari
    Istanbul hukuk ve ankara hukuk gibi devletin en iyi universitelerinde okuyan arkadaslarima sordugumda aldıkları eğitim maalesef notları satın alıp sınavları geçmekten öteye geçemiyor
    Ben bilkent gibi bir vakıf universitesinin faydalı ve öne çıkaran bir faktor olacağı kanaatindeyim tabi tercih senin

• eger iyi olmasa neden tam burlu derecesi ilk 140larda
  • Bu yazdıklarınıza katılıyorum kesinlikle, eğitiminin daha iyi olduğunu ben de düşünüyorum. Ama ülkede özel önyargısı haddinden fazla, ve her sene bu büyük vakıflardan mezunlar da veriliyor. Bu mezunların tamamını kapsayabilicek kadar özel kuruluş var mı ki ülkede bundan da emin olamıyorum.
    İstanbul ve marmarada okuyan arkadaşlarımla konuştuğumda yazma diyorlar bir de. Hukuk her yerde aynı. İş sende bitiyor. Yoo o kadar basit değil, diyorum ama buna da katılmıyor değilim.
    Kafam fazlasıyla karışık...

• Ben de tanıdığımız avukatlarla konustugumda aman devlete git en iyi özel üniversiteden iyidir diyorlar fakat dedigim gibi onlarin hukuk burolarina bu universitelerin mezunlari zaten gelip başvurmuyor.
    Ve bu insanlar okudugu donemde vakıf üniversitesi diye bir kavram yok cok bilgi sahibi olmamaları da gayet normal
    Sadece istanbul hukuk bile bir donemde 1200 mezun veriyor kaldı ki bilkent, tobb, koçu falan topla 300-400 mezun çıkar illa ki farklı olurlar
    Esit agirliga gecme algısı bile turkiyede yeni yeni kırılmaya basladi bazı şeyler zor kabul ediliyor
    Kaldı ki bu universiteler diğer özellerle kıyaslanamaz bile
    Devlet hukuklarında amfilerde ders sırasında cekilen videolar var izlersen pek iyi durumda olmadıklarını gorursun zaten
    Devlet universitelerinde birkaç tanesi hariç hocalarla direkt temasa geçebilmek imkansıza yakınken bu üniversitelerde arkadaş gibi muhabbet edilebiliyor ki bu bence bi insanı gerçekten çok geliştirir

@eceaydin

• Dediğim gibi hepsi kafamdaki düşünceyle aynı.. Özellikle ea algısının kırılması olayına da katılıyorum.
    Neyse bakalım, bu ülkede her mesleği yapmak zar atmak demek, hiçbir şeyin garantisi yok. Biz de zarımızı atıp bekliycez yapıcak bişey yok :/

• Zaten 3-5 senelik universite degil 30 senelik universite eger belirli bir düzeyi olmasaydı ücretli tercihi bile böyle yüksek bir puanla kapatamazdı.
    Ben yazdım bakalım hayırlısı olsun

• Buna güvenerek aileme biraz baskı kurdum açıkcası, mezun olduğumda umarım hem ailemin hem benim harcadığımız emeklere değer.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.