Şimdi Ara

Bilkent İktisat - Koç Ekonomi - Sabancı SSBF - Boğaziçi İktisat (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
2
Favori
8.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

teşekkürler hocam

• Boun ybs dostum…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

hocam aslında şehir de değiştirmek isityorum. Bilkentlisiniz anladığım kadarıyla hocam. yurtlar nasıl kütüphane nasıl genel olarak yine kendi görüşlerinizi paylaşabilir misiniz okul hakkında

• achilles102030 kullanıcısına yanıt

hocam iktisat/ekonomi ya

• ovet_cem kullanıcısına yanıt

Basta cift kisilikte kalican, bence iyi yurtlar benim benim denk geldigim gibi ozurlu bi odaya denk gelmezsej (kampüste 5 tane var, x55 78.yurtta). Dogu yurtlarını bilmiyorum 1 hafta kaldim sadece ama 77 78 güzel kalınabilitesi yuksek yurtlar. 2 haftada bir de temizliyolar (bunun degerini cok gec anladim temizliksiz yurda gecince ) 77 78de duşlar adam gibi kapili sadece malum ülkelerden gelen elemanlarin seflige soyunması eksi olabilir mutfaklarda o kadar.

Kütüphaneyi pek kullanmiyorum ben valla (sadece milletle bulusmaya kullanıyorum), ama yayin miktari filan iyi, yer de bulunuyo sanki yeterince (calismaya gitmiyorum pek fikrim yok valla kutup ortamı sevmem)

Okulun ger seyi en iyi ben biliyorum tavri problematik bazi kararlarda (7dk mesafede sigara alani mi olur lan, sadece yeterli miktarda sifara icen varsa derslerin ilk 5-10 dakikasinin islenmemesine sebep olan olaganustu zekice bir karar), galiba kampuste bi noktada köpekler cikmaya baslamis (mayfest cimleri) bunlar eksiler. Meteksan filan var (kampusun icindeki market, 11de kapaniyor, bu da inanilmaz bi nimetmis tum marketlerin 6da kapandığı bi yerde yasayinca fark ettim), dibinde bilkent center olmasi olumlu

Acik uclu olunca garip bi yazi oldu yaw, durun ben size bilkent konularimin linkini atayim bulup

https://forum.donanimhaber.com/bilkent-ve-ee-hakkinda-the-killing-road--149867882

https://forum.donanimhaber.com/bilkent-ee-ve-iktisat-hakkindaki-sorulariniz-tkr--153353521

Su da dursun belki useful seyler yazmisimdir

https://forum.donanimhaber.com/bilkent-ve-bilkent-ee-incelemesi--154887701

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 19 Haziran 2023; 2:11:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

onun da katkısı var okulun da eski mezunlardan görenler de aynı şeyi gözlemlemiş

teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8D0935358

onun da katkısı var okulun da eski mezunlardan görenler de aynı şeyi gözlemlemiş

anladım hocam o zaman genel bi durum diyebiliriz gibi

denebilir hocam çok örnek var bu dönem biraz da olaylıydı zaten

ama tercih edeceğiniz bölümde tanıdığım arkadaşım var memnun okulun adı piyasada çok güçlü

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8D0935358

denebilir hocam çok örnek var bu dönem biraz da olaylıydı zaten

ama tercih edeceğiniz bölümde tanıdığım arkadaşım var memnun okulun adı piyasada çok güçlü

hocam olaylar siyasi tabanlı falan mıydı? açabilir misiniz o kısmı

• quote:

Orijinalden alıntı: ovet_cem

hocam olaylar siyasi tabanlı falan mıydı? açabilir misiniz o kısmı

Alıntıları Göster

yok hocam kampüs güvenliği ve deprem süreci konusunda öğrencilerin şikayetçi olduğu durumlar oldu

siyasiler konuşmaya gelince biri çok darlamıştı sadece onun dışı bilgim yok olduysa da  

• 4 üniversitede okuyan arkadaşlarım var.
    koçun çap olsun diğer olanakları daha fazla, sabancının bölümler arası geçiş imkanı güzel. bilkentin eğitimide çok iyi ama boğaziçi çok ağır basıyor. açıkçası ben de sabancı ve boun arasındayım ama boun econ yazarım.

• Kendi görüşümü başa yazayım. İstanbul'daysanız ve aile evinde kalmayı düşünüyorsanız ve ulaşım sorununuz da yoksa Koç Üniyi öneririm. Kamil Yılmaz, Selva Demiralp gibi hocalar da Koç üniversitesinde şu anda. Eğer Sabancı'ya ulaşımınız kolaysa Sabancı da olabilir. Boun konusunda artık devlet okulları ile ilgili korkularım var, çok kıymetli hocalar pasifize ediliyor ve görevden uzaklaştırılıyor. Boun da üzmez yine de. Bilkent için İstanbul'dan gelinir mi emin değil, kendim Ankara'da yaşadığım için ve İstanbul düşünmediğim için ODTÜ ve Bilkent arasında bir seçim yaptım.

Bilkent iktisat 1. sınıf olarak şöyle söyleyeyim:

Bilkent iktisat sağlam kastırır, şu an finaller açıklanmadı (20'sinde harf notları falan tamamen girilecek sanırım) ama econ 101 midterm ortalaması 25 (aritmetik ortalama). Bunda öğrenci seviyesi de biraz etkili, genelde işletmeye yatkın tipler de iktisada gelmiş çünkü bolca seçmeli ders var istediğiniz yere kayabilirsiniz (data science'a kayandan investment banking'e geçene kadar pek çok kişi var. Ama yine de 25 gibi bir not bilkent'in ne kadar sıkı olduğunu ve sınavlarda nasıl kastırdığını da ifade ediyor. Ancak bu kastırma konusu da hakkı çünkü hocalar ellerinde geleni yapıyorlar. Örneğin Tarık Hoca onca işinin içinde sınavdan önce office hour açıp çözemediğimiz sorularda bize yardımcı oldu (bu office houra 3 kişi gitti, dersi 140 kişi alıyordu.). Keza derslerde de son derece iyi bir anlatım yapıyorlar. Bölümdeki diğer hocaları TKR hocam daha iyi bilir ama benim gözlemim genelde yardımcı oldukları yönünde.

Kampüs hayatı yok, hiç mi yok veya bize de mi yok demeyin çünkü yok. Bunda deprem sürecinin de etkisi olmakla beraber hem yönetimin hem öğrencilerin suçu var. Öğrenciler kendi aralarında gruplar oluşturup sürekli bu tiplerle takılıyor. Yönetim sürekli olarak fazla akademik yük yükleyip sonra "niye eğlenmiyorsunuz?" tadında takılıyor. Dönem başında dekan (Gürkaynak the master econbender) şikayetleri dinlemek için toplantı yaptığında "yaa bu kampüs niye böyle akşamları ıssız kasaba gibi" diye söylenmişti. Bunun sebepleri:

1. İş yükü
    2. Sigara yasağı (sigara içmeyen birisi olarak çok sevsem de kampüs hayatına belli ölçüde etki ediyor)
    3. Asosyal tipler (dönem boyunca ortak ders aldığım bazı tiplerin sadece adını biliyorum, elemanlar öyle npc gibi takılıyor)
    4. gruplaşma (belli bir arkadaş grubu oluşturduktan sonra sürekli o tiplerle takılmaları)
    5. Sosyal faaliyet azlığı (Yapılanların da içine Radyo Bilkent'in salak saçma dj'leri ediyor.)
    6. Güvenlik durumları (ben bunu yaşamadım ancak bazı kişiler kampüsün içinde hayvan saldırısına uğradığını ifade ediyor. Yine itiraf sayfalarında bazı kişiler ile ilgili şiddet iddiaları var. Güvenlik bu durumlara el atmak yerine kampüse araba ile giren ve sigara alanı dışında sigara içenlerle takılıyor.). Ben yine de güvenlik durumunun diğer okullarla kıyaslanınca büyük bir sorun olmadığından yanayım.

Kariyer meselesinde ise zaten akademik iktisat çalışacaksanız bilkent size göre. Özel sektör konusunda ise kariyer günleri başta olmak üzere pek çok fırsat oluyor. Özel sektör biraz size kalmış bir şey. Okul size İngilizce başta olmak üzere pek çok niteliği kazandırmaya çalışıyor (bunu yaparken de içinizden geçiyor.).

Bu yılki kariyer günlerinden izlenimlerim

Bilkent 10-11 Mayıs Kariyer Fuarı | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)

Bu da yanlış yere açtığım başlık:

Bilkent kariyer fuarı | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)

Kısacası Bilkent kötü yönlerine rağmen son derece iyi bir seçenek. Ancak İstanbul'dan kalkıp gelmek ne denli mantıklı olur pek emin değilim.

Daha detaylı bilgiler burada da mevcut (Birkaç güne güncellerim):

Bilkent Hazırlık ve İktisat (Zaman içinde güncellenecek) | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)

• Hocam The Killing Road + econbender harici çok bilgilendirici yorum yapan olmamış. Bence sizin kendi araştırmalarınız burada yazılanlardan daha iyi sonuç verecektir. Çünkü kimse sizin neye odaklandığınızı bilmiyor. Kimisi için kampüs çok önemlidir, kimisi için üni etiketi çok önemlidir, kimisi için akademik seviyesi önemlidir. Ama benim duyduğum ve yaygın anlayış akademik alanda ilerlemek isteyenlerin bilkenti tercih etmesidir. Niyeyse hep böyle bir muhabbet döner. Kariyer planiniza göre karar verin bence. Unilerin tanıtım günleri varsa İstanbuldaymışsınız zaten, Koç, boune bir bakın. Hatta gidebilirseniz Bilkente de gidin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyacun Çekmezoğlu -- 19 Haziran 2023; 10:9:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Boun iktisat, Koç’a göre şu anda biraz geride kaldı. Okulla sürekli uğraşılması kısıtlı imkanları ve devlet okulu olduğundan fasfakir olması başlıca sebepleri. Okulda bazı yurtlar yıkılacağı için 3 katlı ranza sistemi konuşuluyor. Hoş geldin 20. yüzyıl avrupası. O Yüzden bilkent veya koç arasında bir tercih yapmanı tavsiye ederim.

• odtü yaz geç dostum

"Muhalefet kazansaydi bizim okulda hoca kalmayacakti"

Once anlamadim 5 saniye sonra dank etti, vallahi bogrume bicak girmis gibi oldu, su secimi hatirlatmayin abi anisi var🚬🚬🚬

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bounlukizaraniyor kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Okulda bazı yurtlar yıkılacağı için 3 katlı ranza sistemi konuşuluyor.

Böyle bisey icat edildi mu lan, bence 3 katli ranza mumkun olan bir sey degil yaw yine ne icat ettiniz

• Time Does Not Heal kullanıcısına yanıt

Uzulmeyin hocam bu kez mart 2024de travma yaratmicak sekilde sapsari geliyor 

Abi zaten yurtlar insanlık dışı şartlara sahip şu anda. Okul yönetimi kayyum olduğu için ne yapsalar batıyor ama ortada şöyle bir dilemma var: “çok öğrenciye kötü yurt şartları-az öğrenciye vasat altı yurt şartları”

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.