Cevap anahtarı açıklandı malumunuz. EA'da ilk 200 gelecek gibi duruyor. Sınava girerken Bilkent İktisat istiyordum. Hala istiyorum. Ama diğer yerlere de mesafeli durmak istemiyorum. İstanbul'da oturuyorum, Ankaralı değilim. Böyle bir sebebi yok yani Bilkent istememin. İnternette izlediğim videolar, linkedinde gördüğüm profiller, forumlarda okuduklarım sonucunda Bilkent'in akademik olarak çok büyük artıları olduğunu fark ettim. Diğerleri kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın. Bilkent'te özellikle Refet Gürkaynak, Hakan Kara, Arda Gitmez, Tarık Kara gibi isimler var. Ama diğer ünilerin bu bölümlerinde bu kadar fazla sıyrılan isim görmedim. Belki internetteki bilgi eksikliğindendir, bilemiyorum. Ayrıca bölümdeki esnek ders seçim imkanları ilgimi çekti. Videolardan birinde sözü geçmişti. Bi öğrenci ısrarla bir dersi istedi diye o konuda dersler açılmış diye. Mezunlarını araştırdığımda dünyanın çeşitli yerlerinde kaliteli üniversitelerde yüksek lisans ve doktora çalışmaları yapanlar da gördüm. Diğer üniversitelerde de vardı dediğim gibi. Lakin Bilkent'tekilerin sayı olarak çok fazla olmasının etkilemediğini söylemem yalan olur. Onun dışında geçen senelerde başka bir ağabey de baya detaylı bilgiler vermiş forumda. Bu kadar anlattım yazmayı unutmuşum. Ben akademiden ilermeyi düşünüyorum gelecek yıllarda. Kısaca bu şekilde... Siz ne önerirsiniz? Hangisi daha mantıklı? Ben Bilkent'i baya bi araştırdım ama diğerlerini ne kadar biliyorum emin değilim. Şimdiden görüşleriniz için teşekkürler. |
Türkiye'nin En İyi Ekonomi Bölümleri
Türkiye'de iktisat eğitimi almak isteyen öğrenciler için en iyi seçeneklerden bazıları Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü, Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü, Sabancı Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi (SSBF) ve Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü'dür.
Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü:
- Bilkent İktisat, Türkiye'nin önde gelen iktisat bölümlerinden biridir ve uluslararası alanda da tanınmaktadır.
- Bölüm, kuvvetli bir öğretim kadrosuna sahip olup, lisansüstü programları da sunmaktadır.
- Bilkent İktisat mezunları, bankacılık, finans, danışmanlık ve akademi gibi çeşitli sektörlerde kariyer fırsatlarına sahiptir.
Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü:
- Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü, Türkiye'nin en prestijli ekonomi bölümlerinden biridir.
- Bölüm, uluslararası değişim programları ve araştırma imkanları sunmaktadır.
- Koç Üniversitesi Ekonomi mezunları, Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen şirketlerinde ve kuruluşlarında çalışmaktadır.
Sabancı Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi (SSBF)
- Sabancı Üniversitesi SSBF, Türkiye'nin en yenilikçi üniversitelerinden birinde yer alan bir sosyal bilimler fakültesidir.
- Ekonomi Bölümü, güçlü bir analitik eğitim üzerine kuruludur ve öğrencileri çeşitli sektörlerde kariyere hazırlar.
- Sabancı Üniversitesi SSBF Ekonomi mezunları, yüksek lisans ve doktora programlarına devam etmekte veya finans, yönetim ve uluslararası ilişkiler gibi alanlarda kariyer yapmaktadır.
Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü:
- Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü, Türkiye'nin en eski ve en saygın ekonomi bölümlerinden biridir.
- Bölüm, yüksek araştırma kapasitesine sahip olup, lisans ve lisansüstü programlar sunmaktadır.
- Boğaziçi Üniversitesi İktisat mezunları, akademi, kamu sektörü ve özel sektörde kariyer fırsatlarına sahiptir.
Yukarıda sıralanan üniversitelerin ekonomi bölümleri, Türkiye'de iktisat eğitimi almak isteyen öğrenciler için mükemmel seçenekler sunmaktadır. Bu bölümlerin güçlü akademik programları, araştırma fırsatları ve başarılı mezun ağları, öğrencilerin gelecekteki kariyerlerinde başarılı olmalarına yardımcı olacaktır.