Muhtemelen sıralamam 400-900 bandında gelecek ve istanbulda yaşıyorum. Bilkent Ankarada bulunduğu için yemek, yol masrafına değer mi sizce? Bilkentte Refet Gürkaynak , Hakan Kara gibi isimler olsada Özyeğininde çap imkanları beni cezbediyor. Uluslararası Finans veya İşletme ile çap yapıp daha çok gelişebilirim. Ve Özyeğinin yüksek ortalamalı mezunları Linkedin’de gördüğüm kadarıyla MİT’de, Texas’da yüksek lisans yapabiliyor. Akademik kadrosunun Google Scholardaki atıf sayıları Bilkente göre düşük kaldığı için çok arada kalıyorum. Akademide para politikası konusunu çalışmak istiyorum. Sizce aralarında çok büyük farklar var mı? |
Özyeğin Ekonomi vs Bilkent İktisat
-
-
biri türkiye'nin en iyi üniversitesi diğeri ortalamanın bir iki tık üstünde bir özel üniversite
-
özyeğin gayet iyi üniversite ama bilkentle karşılaştırılmaz.
özyeğin üniversitesini ancak tobb,bilgi,
yeditepeyle kıyaslayabilirsin -
Bilkentin yurdu ve 3100 tl bursu var hocam kyk da çıkarsa ekstra paraya ihtiyacınız olmaz bence
-
hocam hazırlık senesinde yks maratonunun yükünü atmak için eğlenmeyi düşünüyordum. ve burslarla aylık 5000 bile olsa enflasyon hep arttığı için istanbul-ankara arası seyahatlerime ve yemek parasına zor yeter diye düşünüyorum. istanbul ankara treni 220’den 350’ye çıktı ve gidiş dönüş çok pahalıya geliyor. ama bilkentin türkiyenin en iyi okulu olmasından ve akademik kadrosunun çok iyi olmasından dolayı yazılabilir gibi. diğer bakımdan özyeğin istanbulda bulunduğu için çok iyi şirketlerde staj imkanlarıda olabilir.
-
bilgi ve yeditepeye 400 binden bile insan girebiliyor. özyeğinin diğer seneler dahada yükseleceğini düşünüyorum. ve kadrosunda harvard econ, duke gibi kaliteli üniversitelerden mezun hocalar var. öğrencilerinin gittiği staj yerleride kıyaslanmayacak düzeyde bence. tobb sabancı özyeğin akademik kadro bakımından çok yakınlar.
-
İstanbul istiyorsan sabanci? -
haklısınız kesinlikle ama istanbulda kalıp iyi yerlerde lisanstayken araştırma yapsam bilkent,koç seviyesine çıkamaz mıyım? ankarada iş dünyasının olmaması dolayısıyla staj imkanlarının kısıtlı olması beni tereddüte düşürüyor. koç sabancı bilkent olmazssa diğer alternatifimi bulmaya çalışıyorum.
-
sabancı tuzlada ve ulaşımı çok uzak. ayrıca özgür demirtaş gibi iyi hocalar olsada google scholarda genelde pek atıf almamışlar. iş dünyası, linkedin kariyerleri oldukça başarılı fakat akademiden devam etmek istediğim için koç, bilkent, özyeğin arasında kalıyorum. özyeğin bir tık daha aşağıda olsada araştırmalarla, iyi bir ortalamayla diğerlerini geçebileceğime inanıyorum.
-
bilkent
-
hocam özyeğinde 200-300 bin civarında alıyor. özyeğin çok iyi üniversite ama bilkentle arasında net bir uçurum var,tobbla bir nebze yarış içindeler ama bilgi ve yeditepede hemen hemen aynı seviye
-
Sabancı'nın research imkanlari yine de oldukca iyi, muhtemelen ozuden daha iyidir econfa da diger bolumler gibi
Star hocalarla research yapmaya calismak cok akillica bi hamle diil zaten
-
Bilkent Hazırlık ve İktisat (Zaman içinde güncellenecek) | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)
Öncelikle hazırlıkta eğlenmek falan demişsiniz, gülmekten karnıma ağrılar girdi. Muhtemelen Bilkent'e geldiğiniz ilk bilemedin ikinci hafta hazırlıktaki kur devamsızlık sınırını doldurup hasta hasta sürünerek okula geleceksiniz. Hazırlıkta eğlenmek diye bir şey yok, eğer bursunuzun gitmesini istemiyor ve hazırlığı atılmadan bitirmek istiyorsanız.
Akademiden devam etmek istiyorsanız Bilkent ya da Koç bunun için en iyi seçeneklerdir. Eğer iş dünyası da düşünüyorum diyorsanız yine bol bol seçmeli barındırdığı için finans dersleri alabilirsiniz.
Ankara'da iş dünyası yok demişsiniz:
- Savunma Sanayi, Siemens, Man, teknokentler hangi güne duruyor (big 4 ofisleri de var, diyorsanız ki big3 orada da bol bol bilkent econ mezunu var:Bilkent iibf mezunları çalıştıkları yerler (linkedin verilerine göre) | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)
2. Bilkent 10-11 Mayıs Kariyer Fuarı | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com) başlığında da göreceğiniz üzere şirketler ankara'ya gelip kariyer günü yapıyorlar (ODTÜ için de geçerli ama o başlığı şu an bulamadım).
Not: Özgür Demirtaş demişsiniz de bakmayın ünlü olduğuna oradaki diğer genç hocalar da gayet iyidir Mehmet Barlo falan, her şey google scholar değildir. En basitinden Tarık Kara'nın google scholar hesabı yok (bu arada Özgür demirtaş'ın da yok) ama bölümün okutmanlık açısından en başarılı hocalarından birisi (ders verme konusunda çok başarılı yani).
-
Sanat ve sosyal bilimlerde dimi Sabancı -
Ekonomi -
Kesinlikle Bilkent hocam. Hele para politikası vs. çalışmak istiyorsan merkez bankacılığı bilkentten sorulur. Seçimlerde sonuç farklı olsaydı Hakan Kara TCMB Başkanı olacaktı, refet hoca da zaten yakın diye biliyorum
Akademi istiyorsan bilkent, özel sektör istiyorsan boğaziçi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ray Allen 20 -- 14 Temmuz 2023; 14:18:38 > -
itü yaz -
Neden hocam? Benim erdal arkanla research yapma hayalim var
-
Erdalla 4.00 olsan bile reseach yapamazsin muhtemelen
-
Sevili dostlarım, bu başlık beni mest etti.
Bir dahaki başlığın kesinlikle Gebze teknik vs Harvard olması gerektiğini düşünüyorum.
Bu ve bunun gibi başlıklarla daha çok insana ışık olmanızı temenni ediyorum
Saygı ve sevgi ile
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Sevili dostlarım, bu başlık beni mest etti.
Bir dahaki başlığın kesinlikle Gebze teknik vs Harvard olması gerektiğini düşünüyorum. Bu ve bunun gibi başlıklarla daha çok insana ışık olmanızı temenni ediyorum Saygı ve sevgi ile |
biri türkiye'nin en iyi üniversitesi diğeri ortalamanın bir iki tık üstünde bir özel üniversite |
Benzer içerikler
- yks 480 puan kaç bin
- benim hocam ayt kimya video ders notları pdf
- 100 tyt 70 ayt kaç bin
- yds ile hazırlık atlatan üniversiteler
- kenko kronometre saat başı ötüyor ne yapmalıyım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X