Şimdi Ara

Bilkent sorun anlatmaya çalışalım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
8
Favori
4.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilkent endüstri düşünüyorum ama sabancı vs dıyorlar, sabancı yerıne bılkent secsem pısman olcagımı dusunmuyorum ayrıca 700 tl + yurt odası da cabası ve tercıh ettıgım okul bılkent yanı :) bu burs olayı her sene devam edıyor demı bir de bölüm hakkında bılgınız var mıdır? hazırlık nasıldır? 2 kısılık oda verılıyor kapsamlı burs ıle ama 3 kısılık al dıyenler oldu sız ne dusunuyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekotor

Hocam tebrik ederim öncelikle bu konuda öğrendim giriş sıralamanı :)

Benim sorum da daha çok burslu/burssuz seviye farkı ile ilgili olacaktı ama güzel cevaplamışsınız onu da. Umarım dediğiniz gibi pek ortam sıkıntısı yaşamadan atlatırız.

Son olarak COPE ile ilgili elinizdeki materyallerden pm'den mail atsam bana da gönderebilir misiniz acaba? Sistem değişmiş ama çok radikal farklar yoksa eğer yine de faydası olacağını düşünüyorum, şimdiden teşekkürler.

Cope ile ilgili yardımcı olabilecek bilgi varsa ben de alabilir miyim
  • Hocam %50 burslular için üstün başarı bursu almak tam olarak nasıl oluyor? Okul yurt dışında staj yapmak isteyenlere özel bir imkan sunuyor mu? Birde ben yurt dışında yüksek lisans yapmak istiyorum. Okuldaki hocalar iyi referans oluyor mu?
  • Bu yıl 30 bininci oldum.Yıl başında Boun endüstri mühendisliği için yola çıkmıştım.Başta Bilkent ücretli endüstri mühendisliği yazmak istiyordum.Geri bir yıl daha kalıp ilk bini zorlamaya karar verdim.Hocam Boun olmazsa aldığım puana göre bi bursla bilkent ie yi önerir misiniz ya da Boun yerine bilkent tam bursluyu.Benim kafamdaki olay bu yılda gitsem üsretli olmasından dolayı ortalamamı yükseltmeye çok çabalamam olacaktı.Boun gibi bir okulda okulda derece yapıcam diye kendimi kasacağıma kendimi dil olsun başka dallar olsun geliştirebileğim zaman olabileceğini düşünüyorum.Sİin görüşünüz nedir.
  • Hocam bilkent siyaset hakkında ne düşünüyorsun bölümün geleceği varmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilkent İktisat'ı küçümsemeyin.

Önüne gelen bitiremez, dersleri yoğun, devam zorunluluğu devlette ki gibi rahat değil, dönem ödevleri var 3. sınıf ve 4. sınıflar da, sonra jüri önünde sunumlar yapıyorsun vs... zaten yeni kayıtların çoğu 1-2 sene sonra atılıyor veya bırakıyor.

Bilkent Ankara'nın açık ara en iyi, Türkiye'nin de ilk 3 özel iyi okulundan birisidir.

Bilkent'in konumu ve olanakları harika bana göre.

20 sene önce de çok kaliteliydi giderdim, şimdi de aynı. Tabi bu son zamanlarda siyasi yandaş paralananların çocukları biraz bozmuş olsa da, Bilkent'de kalitesiz kişiler hem fark edilip dışlanıyor o kısmı iyi.
  • Hocam anladıgım kadarıyla daha bölüme gecmemişsiniz de belki bilginiz vardır, bilkent ee çok mu zor ?

Ee veya bilgisayar tercih edeceğim aslında bilgisayara daha yakınım da eeyi de araştırayım dedim, zorluğu korkutuyor biraz

• %50 bursu sonradan üstün başarı bursuyla 1 yıllığına %100 e çıkarsak bile kapsamlı burstaki gibi aylık belli bir miktar para alamıyoruz sanırım?
  • Hocam sen zeki bir insansjn bu yadsınamaz bir gerçek de zeka da işlenmeyi beklenen maden.

Sen nasıl çalıştın ?

Hayatını , sosyal yaşamını , interneti , laptopu bırakıp deli gibi ders mi çalıştın ?

Türkiyede ilk 100 vaoow diyorsun yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba 3500 sıralamam bilkent endüstri tam burslu bir sürpriz olmazsa oluyor. ben de odtü endüstriyle bilkent arasında kaldım. benim tereddütüm iş bulma aşamasında odtü isminin bilkente göre daha etkili olabileceğine yönelik çünkü bilkent endüstriye 40000 e kadar ücretli öğrenci alınıyor. ne de olsa bilkente vakıf üniversitesi gözüyle bakılabiliyor. odtülüler her alanda daha iyi çalışır gibi gelebiliyor insanlara. siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. ben bilkenti daha çok istiyor gibiyim ancak iş bulma aşamasında odtülünün gerisinde kalma ihtimali beni düşündürüyor.yorumlarınızı bekliyorum
  • Hocam bir de çok zengin züppe var mı ?

Ben bir kaç şey duydum kafe gibi yerlerin girişine " Köpekler ve burslular giremez ya da fakirler giremez "

Gibi şeyler yazıldığı oluyormuş.

Başka sorum da özel üniversite burslusun çokta akıllısın ama mesela bir yurt dışı gezisi oldu senin durumun el vermiyor , sen hariç herkes sevgilisiyle arkadaşıyla gidiyor. Çok koymaz mı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hukuk Fakültesi hakkında bilgin var mı hocam?
  • https://www.youtube.com/watch?v=xvQMa0G9KTk

yararlı olacağını düşündüğüm bi video hocam izlemenizi öneririm.
  • Bugün izledim tesadüfün böylesi :D

Zaten kendimi bilgisayara daha yakın görüyordum, biraz araştırdıkça da eeden soğudum. Benim yapabileceğim bir bölüm degilmiş :D

• Yarım burslu Uluslararası İlişkiler hakkında ne düşünüyorsun?Yurtlarda ortalama ücreti olanlar ne kadar dandik veya güzel?Ortalama dediğim senelik toplam 8-10 bin tl olanlar.Bir de yemekler 4 lira civarıymış günlük kahve alsak gezinsek takılsak ne kadar gider ortalama?

Burssuz da gidebilecek durumum var ama elimde veri olsun,ortalama maliyet çıkartıp konuşayım aileyle
  • bekotor B kullanıcısına yanıt
    Aşamalı hale geldi gecr atayım hocam :)

• darkblade36 kullanıcısına yanıt
    Hazırlık zor bi kere en baştan söyleyeyim ama çok kaliteli garanti ederim :) Oda mevzuunda çok takılma ya değiştirmesi çok kolay oluyor zaten memnun olmazsan değiştirirsin :)

• Straight Edge Messiah kullanıcısına yanıt
    Yurtdışı için hocaların ve okulun sağladığı network gayet iyi ve yeterli hem yüksek lisans hem staj için merak etme kendini geliştirebileceğin ortam sana sağlanacak :)

• Neidüğüblrsz kullanıcısına yanıt
    Boğaziçindeki yarışla bilkent yarışının pek farkı yok hani bizim hazırlık incelediğim kadarıyla daha yoğun geçecek ama gene de sana birsürü vakit kalacak :) kendini geliştirme konusunda vakıf üniversitesi olmasıyla bir adım öne çıkıyor

• Magdur12 M kullanıcısına yanıt
    Çok bilgili değilim internet sitesini kullanabilirsin de bildiğim bir kaç tanıdık var başbakanlıkta falan çalışan durumaları da gayet iyi :)

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.