Şimdi Ara

Bilkent sorun anlatmaya çalışalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
119
Cevap
8
Favori
4.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Ohoo turkiye 300. Suydun demi hocam? Nasil gidiyor okul memnun musun
  • İlk yüzdeydim başkan ben, bitirdik işte hazırlığı okul on numara sende ne var ne yok
  • yukardaki arkadaşın yazdığına göre burslusunuz. ben yarım burslu girmeyi planlıyorum ve bütçe hesaplaması konusunda biraz endişeliyim vakıf üniversitesi olduğu için. yurt, yemekhane ve üniversite ücreti dışında endişelenmem gereken herhangi maddi bir husus var mı? minimum bütçeyle geçinmeye çalışan bir öğrenci aylık kaç lira ile (yurt ve okulun ücreti hariç) geçinebilir sizce?
  • ozenc70 O kullanıcısına yanıt
    Iyilik gecen yaz yazdigin onerileri falan okuyordum mezun senem icin motive etme amaciyle kendimi. Zaman cabuk geciyor. Simdi boun siyasal veya sabanci ssbf yazicam gibi.
  • Hocam hazırlık sınavı hakkında yorumlarınız ne? Atlamak için
  • Okul imkanları açısından hani şöyle diyeyim ankaranın en iyi spor salonlarından birisi ve havuzu kortları halı sahası vs. var bildiğim kadarıyla devlet üniversitesinde ekstra ücret veriyorsun spor mevzularında onun dışında ulaşımın hiç sıkıntı olmayacak garanti ediyorum okulun sağladıklarını geçtim çok fazla arabalı arkadaşın olur :) sağlık hizmetleri için okulun kendi hastanesi ve doktorları var hatta kendi itfaiyesi ve kar kürüme aracı var yani eğitiminde aksaklık yaşayabileceğin olaylar olursa yahut kendini geliştirmek isteyeceğin dallarda cebinden para çıkmaz sigara alkol kullanıyorsan çok para harcarsın ama okul genel olarak pahalı zaten hani cafesidir barıdır falan ama harcamak istemediğin koşullarda yemekhanemiz ortalamanın üstü garanti ediyorum ayrıca real var kendin hazırlarsın falan halledilir. Yani çok ucuza da yaşayabilirsin çok lüks de seçebilirsin net fiyat veremiyorum tanımadığım için. Bunlara ek olarak bilkent civarından çıkmana hiç gerek olmayacak okulda her şey var zaten hani ankaraya değil bilkente geliyomuşsun gibi düşün :)

• HarleyDavid kullanıcısına yanıt
    B2 seviye ingilizce lazım yani sen bu güne kadar aşamalı ingilizce sınavına girmediysen tek vuruş geçemezsin ama ingilizcen iyiyse okulu yarım dönem bitirirsin güzel olur sana önerim burslu geliyorsan uzatabildiğin kadar uzat çünkü hem eğitim kaliteli hem vaktin kalır kendine kafa dinlersin
    Hocam %50 burslu. Aileme çokta yük olmak istemiyorum ondan dolayı. Kelime ve gramer bilgim oldukça iyidir ama pratiğim olmadığı için speaking konusundan korkuyorum. Yaşam konusunda nasıl hocam bilkent hem sosyal hem maddi?
    Cope practicelere bakabilirsin sistem değişti ama gelecek sene için aşamalı yaptılar reading listening writing kısmını falan ama kolaylaştırıldı aşamalı olunca türkiyenin en zor ingilizce sınavı olduğunj düşünüyorum ben hala güveniyosab kendine bakabilirsin şimdiden eposta verirsen materyal gönderebilirim :) ortam olarak hani odtü misal kişilikli bi üniversitedir solcudur falandır ya bilkentte öyle bi geyik yok cemaatçisinden tut pelinsulara kadar çok renkli bi ortam var nası düşünürsün bilmem ama bence keyifli yurtışından gelen öğrenci çok ağırlık pakistandan gelse de aktif kullanma şansın var dilini bunun yanında şimdi eve geldim yurt hayatını özlüyorum diyeyim sana imkanlar o kadar geniş ki özgürlüğünü doyasıya yaşarsın. Sana önerim kimseye önyargıyla yaklaşma çok güzel insanlar var bu okulda :)
    Maddi boyut tamamiyle sana bağlı ayrıca 700den sonsuza giden bir eğri çizebilirsin
    Hocam cevap için teşekkürler , size PM'den mailimi atayım müsait olduğunuzda atabilirseniz çok güzel olur.
    Atarım tabii, yardımcı olduysak ne mutlu
  • Ctis bolumune gitmeyi dusunuyorum bilgisayar muhendisligini hedefliyordum
    Bir de yemek konusunda bilgi alabilir miyim? Ankaradayim yurtta kalmam belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Awersomeboythislikemii -- 18 Temmuz 2017; 4:42:29 >
  • Awersomeboythislikemii kullanıcısına yanıt
    Ctis mühendislik değil teknikerlik bölümü ama şöyle söyleyeyim yazılım ve bilgisayar hakkında çok fazla şey öğreneceksin muhtemelen ülkedeki en ağır eğitimlerden biri bu dalda ve türkiye şartlarında neredeyse her mühendis tekniker işi yaptığı için bi adım önlerinde olacaksın gayet mantıklı bi tercih olmuş hocam bunun dışında sorana mühendisim dersin ehe zaten yurtdışında da sertifikalarına falan daha çok önem verilecek mantıklı seçim olmuş
    Yemekhane on numara(beğenmeyeni de çok ama çok takan biri değilsen çeşit ve lezzet olarak gayet iyi) dışardan yersen biraz tuzluyla pahalı arasında değişen bi çizgi var
    Yurtdisinda pek farketmiyormus ama bu bolumu nasil diyecegim bilemiyorm :(
    Yuksek lisans yapilabiliyormus ama
  • İktisat veya işletme nasıldır ve okurken,mezun olduktan sonra yurtdışı imkanları bakımından iyi mi dedikleri kadar
    +CTIS

-Yani

+Computer technology and informantion systems

-Yani

+Bilgisayar teknolojileri ve bilgilendirme sistemleri

-Yani mühendislik

+Aynen karşim mühendislik
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.