Şimdi Ara

Bilkent sorun anlatmaya çalışalım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
8
Favori
4.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bölüm dekanına sormuştu bir öğrenci bilkent ee en zor bölüm mü diye dekan da gülerek öyle değilse bile öyle yaparız demişti :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aitheph kullanıcısına yanıt
    Emin değilim hocam ondan da bölüm ilk üçü falan istiyor çok zorlarım kendimi diyorsan başarabileceğin bir şey :)

• Teveccünüz efendim :) uzun bir konu bu mesajla anlatabilirim konu dağılmasın burda :)

• osum O kullanıcısına yanıt
    Cvye yazacağın bir şey zaten ve ben zannetmiyorum ki odtü bilkentten fark yaratacak kadar kaliteli eğitim versin bu alanda :)

• ksk_kaan kullanıcısına yanıt
    Yurtlar 10 numara :) hocam tamamen sana bağlı :)

• ozenc70 O kullanıcısına yanıt
    En iyisi bilgisayar mühendisligi yazayım :D

Peki hocam.Bilkent'e ücretli gitmek mi yoksa bir yıl bekleyip daha iyi bir sıralamayla gitmke mi?Stajda falan faydasını görürmüyüm burslu girmenin(Maddi bir yük değil tabiki değerse eğer)
    Bide hocam benimde pm den ilk 100 rehberi alma imkanım var mıdır acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neidüğüblrsz -- 18 Temmuz 2017; 20:28:59 >
  • Bilkent - Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri (CTIS) %50 burslu tutuyor . Birçok kişi iş olanağı fazla diyor ama bir iş kazanınca mühendis vasıfi ile daha az maaş alırsın diyorlar . Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 18 Temmuz 2017; 20:30:18 >
  • işletme yazmayı düşünüyorum nasıl sizce ? işletme okuyanlara işsiz gözüyle bakan bi grup var
  • quote:

Orijinalden alıntı: A NEW LİFE

Hocam bir de çok zengin züppe var mı ?

Ben bir kaç şey duydum kafe gibi yerlerin girişine " Köpekler ve burslular giremez ya da fakirler giremez "

Gibi şeyler yazıldığı oluyormuş.

Başka sorum da özel üniversite burslusun çokta akıllısın ama mesela bir yurt dışı gezisi oldu senin durumun el vermiyor , sen hariç herkes sevgilisiyle arkadaşıyla gidiyor. Çok koymaz mı ?

Konuyu açan arkadaşın gözünden kaçmış olabilir bu soru veya daha önce cevaplamış olabilir. Bu soruyu ben alıntılayayım diğer arkadaşlar içinde fikir olsun. Eğer beğenirseniz artılayarak mesajın daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Öncelikle okulda zengin fakir veya burslu burssuz ayrımı yok arkadaşlar bu konuda rahat olabilirsiniz. Okulda zengin insan mevcut ancak bu diğer vakıf üniversiterleinden daha fazla değil. Bilkent dışında gideceğiniz herhangi bir vakıf üniversitesinde ne kadar zengin insan var ise Bilkente'de o kadar var, hatta bildiğim bazı vakıf üniversitelerinden daha az. Zengin denebilecek kişiler okulun ancak %30 luk kısmını oluşturuyor Bilkent'de. Bununla birlikte okulda arabasıyla, parasıyla veya diğer maddi imknalarıyla hava atan veya başka birisini ezen birisine hiç rastlamadım ve kolay kolay rastlayacağımı veya rastlayacağınızı sanmam. Bunun garantisini okulda çok fazla insan tanıyan birisi olarak verebilirim. ''Burslular ve köpekler giremez'' veya ''iki ferrarinin çarpıştığı tek yer'' gibi saçma efsaneleri unutun. Böyle efsanelerin nasıl bu okula yapıştığını anlamak gerçekten güç. Bilkent'de Türkiyenin en sakin ortamlarından biri olmasına rağmen dışarıdaki insanlar okulda sürekli çılgın amerikan partilerinin verildiğini, herkesin üstü açık arabalarla kız düşürdüğünü falan düşünüyor. Yazık gerçekten. Sonra tercih yapmak isteyen insanların kafaları karışıyor.

Bilkent çok huzrulu bir ortama sahptir. Öğrencilik hayatınız boyunca siyasi, dini görüşleriniz veya maddi, sosyal durumunuz yüzünden öğretmenleriniz veya arkadaşlarınız tarafından dışlanmazsınız. Okulda böyle şeylere dikkat edildiğini veya ''aa bak bu çocuk şu partiliymiş'' gibi ayrıştırıcı muhabbetlerin döndüğünü görmedim, göremem. Çünkü okulun en hassas olduğu konulardan birisidir ve anında işlem yapılır. Çoğu arkadaşımın siyasi veya dini görüşünü bilmem, onlarda benimkini bilmezler. Bilseler bile bu bir problem teşkil etmezdi. Her öğlen yemekten sonra mescide gidip namaz kılan yakın bir arkadaşım benim dinsiz birisi olduğumü biliyor ve ''neden inanmıyorsun'' demişliği bile yoktur. Bunu örnek olması açısından paylaşma gereği duydum. Size burada eğitiminizi görmek, arkadaşlarınızla güzel zamanlar geçirmek dışında bir iş düşmüyor özetle. Özel olarak sormak istediğiniz bir şey olursa mesaj atabilirsiniz. Umarım hepiniz için hayırlısı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Rainmaker -- 18 Temmuz 2017; 22:18:28 >

• Boğaziçi bilgisayar ile bilkent e.e. tam burslu arasında kaldım. İkisine de ilgim var.

Diploma etiketleri , bitirince başlangıç maaşları (eşit koşullarda dil vs.) , iş bulma kolaylığı , okurkenki zorluk ve yurt dışında çalışma imkanları açısından bu ikisini karşılaştırır mısınız ? (Biliyorum ikisi de iyi ve farklı alanlar ama olsun)

Ayrıca şunu merak ediyorum. Bilkent yazarsam 28k (bırssuz) adam da bilkent diplomasına sahip oluyor ilk 700 de bilkentli oluyor. Yani iş bulurken bu bir sıkıntı olmaz mı ?

• Bilgisayar mühendisliği düşünüyorum ama okul konusunda kararsız kaldım gelecekte yurt dışında çalışmak istiyorum ileri derece ingilizcem de var fakat odtü/bilkent ikileminde kaldım hangisi yurt dışı için daha iyidir? Son bir soru olarakta türkiyede dil-1 den ilk 100 e giren biri bilkentin hazırlığını geçebilir mi ?

• Neidüğüblrsz kullanıcısına yanıt
    Kendini geliştirirsen hiç bir farkın olmaz hocam :) Burslu olmak avantaj ama ahım şahım değil :)

• Türkiyede hangi mühendis kendi işini yapıyor sorun olmaz hocam merak etme :)

• lysmagdduru kullanıcısına yanıt
    Her üniversitede olan işletmeyle bilkent bir değil :)

• Heisenbrrg kullanıcısına yanıt
    Writing falan bi kaç alıştırma yaparsan çok rahat geçersin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ozenc70

Okul imkanları açısından hani şöyle diyeyim ankaranın en iyi spor salonlarından birisi ve havuzu kortları halı sahası vs. var bildiğim kadarıyla devlet üniversitesinde ekstra ücret veriyorsun spor mevzularında onun dışında ulaşımın hiç sıkıntı olmayacak garanti ediyorum okulun sağladıklarını geçtim çok fazla arabalı arkadaşın olur :) sağlık hizmetleri için okulun kendi hastanesi ve doktorları var hatta kendi itfaiyesi ve kar kürüme aracı var yani eğitiminde aksaklık yaşayabileceğin olaylar olursa yahut kendini geliştirmek isteyeceğin dallarda cebinden para çıkmaz sigara alkol kullanıyorsan çok para harcarsın ama okul genel olarak pahalı zaten hani cafesidir barıdır falan ama harcamak istemediğin koşullarda yemekhanemiz ortalamanın üstü garanti ediyorum ayrıca real var kendin hazırlarsın falan halledilir. Yani çok ucuza da yaşayabilirsin çok lüks de seçebilirsin net fiyat veremiyorum tanımadığım için. Bunlara ek olarak bilkent civarından çıkmana hiç gerek olmayacak okulda her şey var zaten hani ankaraya değil bilkente geliyomuşsun gibi düşün :)

hocam bu spor salonu için falab ayrıca ücret alınıyor mu %50 burslu giricem

• quote:

Yurtdışı için hocaların ve okulun sağladığı network gayet iyi ve yeterli hem yüksek lisans hem staj için merak etme kendini geliştirebileceğin ortam sana sağlanacak :)

Hocam peki hazırlığı başarılı olursak yarım dönemde geçebiliyor muyuz?
  • quote:

Yurtlar 10 numara :) hocam tamamen sana bağlı :)

Yurtlar 10 numara mı? 70 de mi kaldın sen naptın?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.