Şimdi Ara

Bilkent sorun anlatmaya çalışalım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
8
Favori
4.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ŞŞakira

Boğaziçi bilgisayar ile bilkent e.e. tam burslu arasında kaldım. İkisine de ilgim var.

Diploma etiketleri , bitirince başlangıç maaşları (eşit koşullarda dil vs.) , iş bulma kolaylığı , okurkenki zorluk ve yurt dışında çalışma imkanları açısından bu ikisini karşılaştırır mısınız ? (Biliyorum ikisi de iyi ve farklı alanlar ama olsun)

Ayrıca şunu merak ediyorum. Bilkent yazarsam 28k (bırssuz) adam da bilkent diplomasına sahip oluyor ilk 700 de bilkentli oluyor. Yani iş bulurken bu bir sıkıntı olmaz mı ?

Her türlü Boğaziçini yaz, Benim zamanımda öss altıncısıyla beraber okuduk Bilkentte, o burslu ben burssuz, avukat olduk ikimizde. Diplomaya bakan yok, yok sen bursluymuşsun sana geleyim falan yok yani, kıbrıs mezunu adam bizden kat kat iş alıyor. Bari okuyacaksan Boğaziçinde oku, yoksa burslu burssuz olayının bi anlamı yok maddi sıkıntın yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona_Non_Grata -- 18 Temmuz 2017; 23:25:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok sağol abim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozenc70 O kullanıcısına yanıt
    Gerçekten bu değerli yorumlarını eksit etmediğin için sağol.Gönlümdekini deneyeceğim sanarım.
  • Konu sahibi okey dönüyor galiba uğramıyor pek. İyi şanslar

• Sinsikaplan7 S kullanıcısına yanıt
    Alınmıyor hocam :)

• Straight Edge Messiah kullanıcısına yanıt
    Var öyle bir şansın başladığın kur upper intermediate olursa geçersin

• Devlet okulı yurtlarına göre temiz ve düzenliydi hep 76. Yurdu ve 92-91i biliyorum temizlik çalışanları özellikle çok kaliteliydi ankara soğuğunda donla geziliyor falan yurtlarda diğer okullarda okuyan arkadaşların çektiği çileler hiç uğramadı bana :)

• Bilkent matematik tam burslu tutuyor ancak bursluluk sartlari nedir bilgin varsa paylasirmisin mesela birkere kayit yaptirdiktan sonra okul bitene kadar burs devam ediyormu veya hersene icin belli şartları varmıdır not ortalamasi falan istiyormu biliyorsan biraz aydinlatirmisin

• maslan7 kullanıcısına yanıt
    Okulun sitesi daha iyi yardımcı olur hocam :)

• ozenc70 O kullanıcısına yanıt
    peki staj imkanları nasıl cevrenizde duyduklarınız vs?
  • Bu okul nerede bir türlü bilemedim Bilkent center ın ne tarafına düşüyor? Internatıonal sportun o tarafta mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nohouse

Bu okul nerede bir türlü bilemedim Bilkent center ın ne tarafına düşüyor? Internatıonal sportun o tarafta mı?

2 kampüsü var doğu ve merkez diye, international sports un oradan hukarıya doğra doğu kampüsüne gidersin, bilkent center, real ankuva tarafına doğru gidersen merkez kampüs nizamiyesini tam karşında görürsün.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozenc70

Devlet okulı yurtlarına göre temiz ve düzenliydi hep 76. Yurdu ve 92-91i biliyorum temizlik çalışanları özellikle çok kaliteliydi ankara soğuğunda donla geziliyor falan yurtlarda diğer okullarda okuyan arkadaşların çektiği çileler hiç uğramadı bana :)

Devlet okuluyla kiyaslanmaz zaten canım o kadarda degil ama 10 üzerinden 10 da degil, hele 72.yurt sivrisinek yuvası , 78 kalabalık oldugundan gürültü çok, hele koridorda puro tüttüren keşler bile vardı. Para çok olsa 70 de tek kalır kafa dinlerdim ama neredeyse bir yıllık okul parası o yurt. 2013 te mezun oldum, bizim zamanımızda havuzda yoktu, siz sanslısınız keyfini sürün. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona_Non_Grata -- 19 Temmuz 2017; 3:14:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozenc70

Ctis mühendislik değil teknikerlik bölümü ama şöyle söyleyeyim yazılım ve bilgisayar hakkında çok fazla şey öğreneceksin muhtemelen ülkedeki en ağır eğitimlerden biri bu dalda ve türkiye şartlarında neredeyse her mühendis tekniker işi yaptığı için bi adım önlerinde olacaksın gayet mantıklı bi tercih olmuş hocam bunun dışında sorana mühendisim dersin ehe zaten yurtdışında da sertifikalarına falan daha çok önem verilecek mantıklı seçim olmuş

tekniker 2 yıllık meslek yuksek okulu bitiren kisilere denir. ctis okuduktan sonra doktor bile olabilirsiniz.

• ders yükü çok fazla,epeyce de essayla boğuyorlar ,tarih türkçe gibi derslerden de angarya işler veriyorlarmış diye okudum bunlar ne derece doğru.gerçekten essayla çok mu boğuyorlar

• Sinsikaplan7 S kullanıcısına yanıt
    Çok angarya işi var diyorlar evet bölüme geçmedim henüz o yüzden net yorum yapamıyorum :) hazırlıkta da essay çok önemli evet :)

• Bilkentte ücretli endüstri mühendisliği kazanıp 2. senemde bilgisayar mühendisliğinin ücretlisine geçme şansım var mı?
  • chefarcher C kullanıcısına yanıt
    Sanırım yok hocam ama emin değilim gene de bir sor okula falan :)

• hukuk fakültesi hakkında bilginiz var mı?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.