< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Bilkent Üniversitesi Aşı Kararı (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
YA ARKADAŞIM GİT Bİ BAK BAKAYIM ÖLEN 183 KİŞİNİN KAÇ TANESİ AŞILI. FACEBOOKTAKI AŞI KARŞITI ARKADAŞLARINDAN ALMA AMA BILGIYI. DOKTORLAR BAS BAS BAGIRIYOR AŞISIZLAR HASTANEDE ÖLÜYOR %99U AŞISIZ DİYE. SEN GELMİŞ BURADA NE DİYORSUN YA ALLAH AŞKINA AZ AKIL FİKİR. Dikkat çeksin diye caps açtım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bi de şuna bak bakalım geçen sene bu zamanlarda kaç kişiye test yapılıp covid tanısını konuyor? argümanın eksik bi kere.
dalga felan geçmiyorum sana ne deniyorsa ona uyacaksın kurallar var. gerçi senin fikrin "kurallar çiğnenmek içindir" olduğu için ne anlatsam havaya gidiyor. kısacası şunu diyeceğim. aşı koruyor. neyden? hastalığı ağır geçirmekten. ama bulaş devam ediyor. zaten hiç bir aşı bulaşı engellemez. onun için nefes almaman gerek.
gelgelelim aşı nasıl çalışır? sen aşısız olarak 5 virüste hastalanırken ben 20 virüste hastalanırım. ve 20 virüse rağmen rahat atlatırım neden? çünkü vücut antijeni tanıyor. ama sen 5 virüse ölebilirsin. neden? çünkü vücudun virsü tanımıyor. fark bu. yani aşı ilahi bir kalkan oluşturmuyor. aşı sadece hastalanırsan daha kolay atlatmanı ve bu sayede de vücudundaki virüs yükünü azaltmanı sağlıyor. eğer azaltmazsan bana 20 virüs bulaştırıp beni hastalandırırsın. ama aşılı olursan 5 virüsü imha edersin bu sayede bana da bulaştıracak virüs bırakmazsın. olay bundan ibaret
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4E91B375C -- 18 Ağustos 2021; 16:8:25 >
-
biraz fazla kafaya takıp aşırı düşündüğümün ben de farkındayım.yakında zaten akışına bırakıp gidip aşılanacağım gibi gözüküyor.Fazla düşünüp kendime ekstra stres yüklüyorum
Ayrıca buraya gelip agresifçe konuşan aptallar da neyin peşinde anlayamadım.(ben de aralık ocak gibi covid geçirdim ne olduğunu biliyorum bu arada)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patrickthestarfish -- 18 Ağustos 2021; 15:54:28 > -
Aşı olmayanlar covid geçirince normal bir griple hiç alakası olmadığını anlarlar. 4 ay geçti üstünden ve halen bazen öksürük krizi geliyor. Virüsü kapmadan akıllanmayacaksınız.
-
Ya arkadaş bugün aşı olmaya gittim çok kalabalıktı ve randevusuz vuramıyoruz deyince vurdurmadım. İmzaladığımız kağıtta bu aşının gelecekteki etkileri bilinmiyor, tüm sorumluluk sizde, bu aşıyı zorla vuramayız diye şeyler yazıyor bildiğiniz gibi. Üniversiteler ne hakla aşıyı zorunlu tutabiliyor. Kanunen aşıyı zorunlu tutamazsınki. Vuran vursun vurmayan vurmasın. Şimdi gelip vurmayanlar bulaştırıyor bize zararı var demeyin. Karşı tarafın argümanları güçsüz değil. Herkesin kendi vücudu, yarar zarar dengesini gözetip isteyen vurur. Aşı onam formunun içinde aşının etkinliğini bilemiyoruz diyor . Hem yeni aşı geliyormuş bunlar çöp olmuş
Habertürkwww.haberturk.com
Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den yeni aşı açıklamasıhttps://www.haberturk.com/yeni-asi-ugur-sahin-ve-ozlem-tureci-den-yeni-asi-aciklamasi-haberler-3131104
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RiversintheSeas -- 18 Ağustos 2021; 15:58:29 >
-
Arkadaslar benim sahso fikrim şu: 2020mezunu bir ogrenci olarak bizi bok gibi tıktılar içeri 2020marttan sonra. Ama elalemin turisti geldi biz sanki hayvanat bahcesinde kitli gibi izledik onlar maskesiz mis gibi gezdi dolasti. sinavin tarihi ile bile 1 ay gibi koca bir süre oynadilar sirf bu turistler için. Temmuza kadar eve tıktilar ama yazin yine açtılar. Olan kime oldu bize oldu. Bunları çabuk unutmayin bence. Hadi ilk defa boyle bir sey oldu deneyimsizdiler. 2021de ne oldu ? Yine kendilerine gözünü kapadilar. Kongredir düğündür her boku yediler biz naptik eve tıkıldık. Onlarca insan intihar etti geçimsizlikten ötürü. Hadi onu geçtim onca insan çoluğuna çocuğuna bir şey alamadı, yüzune bakamadı. Kasimda yine tiktilar 2 3 ay civari. Ne degisti hicbir sey? Ee sonra devam ettiler saçma kararlara. parasi olani el ustunde tutmaya. malum partili olanlara dokunmadilar yine. Sorarim size: mayis gibi olan 17günlük kapanmada neresi yasaklara uydu? Hangi isletme bir kurala baglandi? Kim maskesiyle dolasti sokakta? Olan yine eğitime oldu, biz öğrencilere oldu. Ha bu arada 2020nin kopyasi bir sene de yolda. Yine yazin her yeri actik, kurallari kaldirdik. Ekimde turistler gidince(zaten çok azlar) hadi herkes evine dicekler biz serbestiz dicekler. Bunlar sadece toplumsal olaylar. Burda milleti gibmeye calisan esnaf, market de var. Maskeye bile ne kadar para cektiler zamaninda. Ben bunlari kolay unutamiyorum. Bunca şeyi biz cektik şimdi tüm sorumlulugu bize yıkarak bizi aşıya zorluyorlar. Üstelik Bakan Koca'nin kendi aciklamasi da şöyle: yan etkilerini görmemiz icin en az 3yil gerekli diyor. Bir ay geçti hala bir sey yok demek cok mantiksiz. Ee noldu simdi; eve biz tıkıldık, zammı bize soktular, aşıyı bize zorluyorlar ne anladık bu işten. Sakın yanlış anlasılmasın bizlerin kampüse gitme isteğini gerçekten anliyorum ama aşi vurulmak istemeyenlere suç bulmanın manası yok. Ha ben daha olmadım olmayı da düşünmüyorum. Taa ki benim hayatimi sonuna kadar kısitlayana kadar. Tabi bu büyük bir suç ama kime kimi şikayet ediceksin. Bilmuyorum belki yanlisim vardir ama benim dusuncem bu. Ha universiteye asisiz almicaz diyince illaki vurulcaksiniz da yapilan seyler normal degil bence
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Doğru karar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamam. Hulka inanıyorum. Foruma ilk girdiğimde, bir yerlerde aşı karşıtlarıyla tartışılmaz hep aynı argümanlar demiştim ve gayet haklı olduğumu bir kez daha gördüm :D ."Muhteşem sayısal veriler" ile sana ve aşı karşıtı arkadaşlarına başarılar
Hiç bir şey üzerinde bu kadar durmadılar. Kimse kimseye zorla aşı dayatması yapmamalı. Çünkü olmayanların sayısı da fazla. Vucut butunluğu dokunulmazdır.
Ayrıca the economist başlıkları da bir o kadar korkutucu.
Aynen öyle üste yazan bir kişi de "agresif aptallar" tarzı bişey demiş. Herhalde ben de onun içindeyim. Adam bana faşist diyor sonra aptal oluyorum. Ben de konuşmayacağım tek istediğim yüzyüze olsun başka bir halt yok
Gerek yok hocam tartışmaya, aşı karşıtı olan bir kaç arkadaşım var, onlarda da aynı argümanlar böyle sayısal bir şeyler söylemeler, özgürlük ayağına yatmalar, ben vücuduma yabancı madde almam demeler .D oysaki kaç kez aşı yaptırdığını ben bilirim :D Bunlar bilirkişi biz ne dersek diyelim bir şekilde üste çıkarlar
Ooo aşı olanlar koyun olmuş hadi bb knk ben senin ilkel türünü iyi bilirim, sizinle uğraşılmaz
Akpli dayılara ekonominin kötü olduğunu kabullendirmek vs senin gibi ilkel türlere aşı karşıtlığının yanlış olduğunu anlatmak
Harbiden faşistkent olmuş
Aşılara okeyim de üstüne basa basa maske ve sosyal mesafe devam edecek demesi çok kırıcı. Aşısızları sokma kampüse, ama maske işini de bi bırak Allah aşkına harbi bıktım la.
-
Hocam şu an maskeyi falan toplumun %60-65 i aşılanmadığı için takıyoruz. Bakın israile adamlarda ne sosyal mesafe ne de maske kaldı çünkü toplumun bağışıklığı için gereken oranda aşılandılar. Sizin gibi insanlar da aşı olsa biz de maskesiz, sosyal mesafesiz hayatımıza devam edeceğiz. Ayrıca şu an bana ne deseniz ben gider internetten -bilimsel sitelerden tabi- cevabını bulurum, siz de gidip bir yerlerden karşı argüman bulursunuz. Sonsuza kadarda böyle devam ederiz o yüzden sizinle tartışmaya girmek istemiyorum vaktim değerli
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X