Bugün atılan mailde üniversitenin her türlü imkanından faydalanmak için aşı kartı zorunluluğu getirildi. Buna yurtlar da dahil. Aşı olmayanlar 48 saat geçerli PCR veya üniversitenin kendisinin geliştirdiği Diagnovir testini göstermek zorunda olacak. Eğitimin nasıl olacağı (tamamen yüz yüze/hibrit) ise belirtilmedi. Şahsen bütün özel üniversitelerin aynısı yapacağını düşünüyorum. Ama son karar hükümetin olacak. Tam metin şöyle: Dear Students, The new academic year is fast approaching. The university is committed as ever to carrying all academic activities without compromise, while protecting the well-being of its students, faculty, and staff. To this end, we will be instituting vaccine requirements throughout all campus facilities, in addition to current Covid-19 measures that are in place, including mandatory face masks and social distancing. In the Fall Semester, we expect all teaching faculty, administrative staff, and students present on campus facilities to be fully vaccinated. Those who have recently recovered from Covid-19 are exempt from this vaccine requirement for 3 months after they have recovered. Those who choose to remain unvaccinated for some other reason may still use campus facilities, provided they present a negative PCR or Diagnovir (administered at Bilkent) test at their own cost. Both tests will be considered to be valid for 48 hours after the test result becomes available, after which a new test will be required. Vaccination/PCR requirement covers all campus facilities including the student dormitories. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 18 Ağustos 2021; 15:21:53 > |
Bilkent Üniversitesi Aşı Kararı
-
-
Derslerin nasıl verileceği belirtilmediği için şu anlık bir bilgi yok. Onun dışında kampüsün içindeki her yer için istenecek.
-
Helal olsun fasist bilkent -
Herkes aşılı olacak ama sosyal mesafe ve maske hala zorunlu, ben ne anladım bu işten? -
Kimse kimseyi zorunluluk esasıyla bir şey yaptıramaz anayasanın tüzüğüne değil direkt olarak insan haklarına bir istismarıdır mailin sonrasında hala çalışmalar yapıldığı söyleniyor (AŞI KARŞITI DEĞİLİM) ama bazı insanlarda kronik rahatsızlıkları olduğu için hala aşı vurulmaya bazı ön yargıları var umarım bu yanlış karardan dönerler çünkü her öğrenci kendi PCR testini karşılaması çok zor 250 TL.
-
Hasss...
Dandik ozeller de böyle yapwr mj sizce?? -
Umarım yüz yüze yaparlar o kadar aşı olup evde kalmak sinir bozucu olur -
bilkenti listeden çıkardım
-
Sosyal mesafe tamamen hikaye. Kasımda günlük 30 binlerde vaka varken vizeler için kampüse gitmiştik. Okulda sigara sadece belirli alanlarda içildiğinden millet üst üste maskesiz sigara içiyordu. Maskenin de eskisi kadar sıkı tutulacağını sanmam.
-
çift doz aşıyı zorunlu kılarlarsa hibrit falan olmaz tamamen yüz yüze olur bence
-
Devaminda derslerin nasil islenecegi ile ilgili calismamiz var diyodu sanirim mailde, tamamen yuzyuze dersler bu donem de yalan oldu gibi -
Tamamen yüz yüze bence de artık seçenek değil gibi. Hükümet kabineyi ertelemeseydi muhtemelen bu mailin ardından bir mail daha gelirdi bu hafta. Ama hükümet karar almadan ne deseler boş olacağından ucu açık bırakıyorlar.
-
GÖKLERDEN GELEN BİR KARAR VARDIR.
-
bilkentin kendi testi kaç lira
-
Aşı karşıtı değilim ama henüz aşı olmadım.Veriler kafamı karıştırıyor.Çevremde aşı olanlar sürekli hastalanıyor.Karar vermesi zor bir durum direkt gözükara bir şekilde yaptıranları anlayamıyorum gerçekten.Zorunlu olması için zorlayanları da hiç anlayamıyorum.Hiç mi kafanız karışmadı ?!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patrickthestarfish -- 18 Ağustos 2021; 14:57:23 > -
Akpli değilim ama... -
quote:
Orijinalden alıntı: JungleHIVKimse kimseyi zorunluluk esasıyla bir şey yaptıramaz anayasanın tüzüğüne değil direkt olarak insan haklarına bir istismarıdır mailin sonrasında hala çalışmalar yapıldığı söyleniyor (AŞI KARŞITI DEĞİLİM) ama bazı insanlarda kronik rahatsızlıkları olduğu için hala aşı vurulmaya bazı ön yargıları var umarım bu yanlış karardan dönerler çünkü her öğrenci kendi PCR testini karşılaması çok zor 250 TL.
Kimse kimseye zorla aşı yaptırmıyor. Aşı yaptırmayanların uyması gereken prosedür ortada, gerisi kişiye kalmış. Karşılayamıyorsan başka üniversiteye geçersin. Kaldı ki stadyumlara da aşısızlar alınmayacak mesela, demek ki sorun olmuyormuş böyle bir karar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: donaldvladimir
Akpli değilim ama...akplisin yani
Helal olsun fasist bilkent
|
ya cidden kronik rahatsızlığınız yoksa şu aşıyı olun be. biz de canımızı düşünerek aşı olduk. ben 2 doz biontech oldum olduğum günlerde kol ağrım ve hafif kırgınlıktan başka bi halt olmadı. üzerinden 1 ay geçti hala bi halt yok. hem yüzyüze istiyorlar hem aşı olmuyorlar. tamam aşı olmazsan pcr ol diyorlar. ona da ıh mıh ediyorlar. zorunlu aşı ol demiyor kimse. ama olağanüstü bir durumdayız kimsenin keyfine göre iş yapabilecek durumda değiliz |
Akpli değilim ama...
|
Arkadaslar benim sahso fikrim şu: 2020mezunu bir ogrenci olarak bizi bok gibi tıktılar içeri 2020marttan sonra. Ama elalemin turisti geldi biz sanki hayvanat bahcesinde kitli gibi izledik onlar maskesiz mis gibi gezdi dolasti. sinavin tarihi ile bile 1 ay gibi koca bir süre oynadilar sirf bu turistler için. Temmuza kadar eve tıktilar ama yazin yine açtılar. Olan kime oldu bize oldu. Bunları çabuk unutmayin bence. Hadi ilk defa boyle bir sey oldu deneyimsizdiler. 2021de ne oldu ? Yine kendilerine gözünü kapadilar. Kongredir düğündür her boku yediler biz naptik eve tıkıldık. Onlarca insan intihar etti geçimsizlikten ötürü. Hadi onu geçtim onca insan çoluğuna çocuğuna bir şey alamadı, yüzune bakamadı. Kasimda yine tiktilar 2 3 ay civari. Ne degisti hicbir sey? Ee sonra devam ettiler saçma kararlara. parasi olani el ustunde tutmaya. malum partili olanlara dokunmadilar yine. Sorarim size: mayis gibi olan 17günlük kapanmada neresi yasaklara uydu? Hangi isletme bir kurala baglandi? Kim maskesiyle dolasti sokakta? Olan yine eğitime oldu, biz öğrencilere oldu. Ha bu arada 2020nin kopyasi bir sene de yolda. Yine yazin her yeri actik, kurallari kaldirdik. Ekimde turistler gidince(zaten çok azlar) hadi herkes evine dicekler biz serbestiz dicekler. Bunlar sadece toplumsal olaylar. Burda milleti gibmeye calisan esnaf, market de var. Maskeye bile ne kadar para cektiler zamaninda. Ben bunlari kolay unutamiyorum. Bunca şeyi biz cektik şimdi tüm sorumlulugu bize yıkarak bizi aşıya zorluyorlar. Üstelik Bakan Koca'nin kendi aciklamasi da şöyle: yan etkilerini görmemiz icin en az 3yil gerekli diyor. Bir ay geçti hala bir sey yok demek cok mantiksiz. Ee noldu simdi; eve biz tıkıldık, zammı bize soktular, aşıyı bize zorluyorlar ne anladık bu işten. Sakın yanlış anlasılmasın bizlerin kampüse gitme isteğini gerçekten anliyorum ama aşi vurulmak istemeyenlere suç bulmanın manası yok. Ha ben daha olmadım olmayı da düşünmüyorum. Taa ki benim hayatimi sonuna kadar kısitlayana kadar. Tabi bu büyük bir suç ama kime kimi şikayet ediceksin. Bilmuyorum belki yanlisim vardir ama benim dusuncem bu. Ha universiteye asisiz almicaz diyince illaki vurulcaksiniz da yapilan seyler normal degil bence
|
Kimse kimseyi zorunluluk esasıyla bir şey yaptıramaz anayasanın tüzüğüne değil direkt olarak insan haklarına bir istismarıdır mailin sonrasında hala çalışmalar yapıldığı söyleniyor (AŞI KARŞITI DEĞİLİM) ama bazı insanlarda kronik rahatsızlıkları olduğu için hala aşı vurulmaya bazı ön yargıları var umarım bu yanlış karardan dönerler çünkü her öğrenci kendi PCR testini karşılaması çok zor 250 TL. |
Aşı olmayanlar covid geçirince normal bir griple hiç alakası olmadığını anlarlar. 4 ay geçti üstünden ve halen bazen öksürük krizi geliyor. Virüsü kapmadan akıllanmayacaksınız. |
Hocam allah aşkına çevremde neredeyse herkes aşı oldu bir tanesi bile sonrasında hastalanmadı nedense hep belirli kişilerin çevresi hastalanıyor...
|
bilkenti listeden çıkardım |
Benzer içerikler
- 345 tyt matematik çözümleri (pdf)
- 3gen kurs yorumları
- unutumuvermiş nasıl yazılır
- hukuk mu iç mimarlık mı
- ayt ne zaman başlanmalı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X