Şimdi Ara

Bilkent Üniversitesi Dandik Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Boğaziçi Turizm istiyordum. Güvender denemem çok iyi gelmediği için şöylesine bir Bilkent TAM BURSLU turizm puanlarına baktım ve ağzım açık kaldı. 426 YGS-6 Boğaziçi'nde aynı bölüm 462 YGS-6. Şimdi olur da Boğaziçi olmazsa Bilkent olacak. Peki neden bu kadar düşük Bilkent? Dandik midir bölümü?

Bir de TAM BURSLU olunca ne gibi burslar alıyorsun? Aylık nakit yardımı, yurt parası falan da veriyorlar mı?

• Burslar sitesinde böyle geçiyor;
    Tam Burs

ÖSYM'nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda Tam Burslu olarak belirtilen programlardan birini tercih ederek ÖSYM tarafından söz konusu programa yerleştirilen öğrenciler bu bursa hak kazanır. Tam burslu öğrencilerden bütün eğitim süreleri boyunca hiç eğitim ücreti alınmaz.

Kapsamlı Burs

Mühendislik, Fen, Hukuk, İşletme ile İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler fakültelerindeki programlardan birine Tam Burslu olarak yerleştirilmiş öğrencilerin bursu, üniversiteye kayıt sırasında doğrudan Kapsamlı Burs'a yükseltilir. Kapsamlı Burs'un içeriğinde Tam Burs'a ek olarak 325 TL tutarında katkı bursu (yılda 9 ay boyunca) ve iki kişilik odalarda ücretsiz yurt olanağı vardır. Yurtta kalmayı tercih etmeyen Kapsamlı Burslu öğrencilerin aylık bursu 450 TL'ye yükseltilir (Sadece 2010-2011 girişli öğrenciler için geçerlidir.).

Bilkent sayısalda gayet iyi duyduğum kadarıyla ama eşit ağırlığı bilemem.

Puanının düşük olması bence yüksek okul olarak geçtiği içindir.
    Birde Boğaziçi'nin ismi bile yetiyor çoğu bölümde.

Örnek vereyim;
    Boğaziçi Kimya Öğretmenliği:480
    ODTÜ Kimya Öğretmenliği:443

ODTÜ dandik mi değil?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çilekli -- 12 Mart 2011; 16:26:29 >

• Arkadaşım bence söyleyiş tarzın çok dandik ve itici.
  • Düşük olmasının nedeni turizmi tam burslu kazananlara üniversite ücretsiz yurt ve aylık vermiyor. Ve Doğu kampüste olması bunun nedenlerinden biri. Buna rağmen Türkiyenin en yüksek 2. puanlı turizm bölümü yüksekokul statüsünde olmasına rağmen.

Yüksekokul olması kötü bir bölüm olduğu anlamına gelmez, lisans diploması veriyor, ama cahil halkımız bunun farkında değil, 4 yıllık mezunla aranda hiç bir fark yok. O bölüm fakültede olsaydı puanı çok daha yüksek olurdu emin ol, bunu bence şans olarak gör.

Evet Bilkent dandik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imnobody -- 12 Mart 2011; 17:14:44 >
  • Boğaziçi Turizm İşletmeciliği de Uygulamalı Bilimler alanındaki en düşük bölüm. Gerçi üç bölüm var. Diğer ikisi 20 puan daha fazladan öğrenci alıyor. Umarım kazanırsın. Güzel bölümdür ama Hisar Kampüsünde ders göreceksin genelde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

Boğaziçi Turizm İşletmeciliği de Uygulamalı Bilimler alanındaki en düşük bölüm. Gerçi üç bölüm var. Diğer ikisi 20 puan daha fazladan öğrenci alıyor. Umarım kazanırsın. Güzel bölümdür ama Hisar Kampüsünde ders göreceksin genelde.

Hocam geçen gün senin 2009'da açtığın konulardan birine denk geldim,sınırsız ban görünüyordu,ne oldu derken şimdi görünce sevindim yahu

@Imnobody

• quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

Boğaziçi Turizm İşletmeciliği de Uygulamalı Bilimler alanındaki en düşük bölüm. Gerçi üç bölüm var. Diğer ikisi 20 puan daha fazladan öğrenci alıyor. Umarım kazanırsın. Güzel bölümdür ama Hisar Kampüsünde ders göreceksin genelde.

Hocam geçen gün senin 2009'da açtığın konulardan birine denk geldim,sınırsız ban görünüyordu,ne oldu derken şimdi görünce sevindim yahu

@Imnobody

Dayanamadan geri döndüm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilkent berbat bir üniversite arkadaslar. Gidin Diyarbakır'da felan okuyun.
  • okuyanlar daha iyi bilir tabiki ama bilkent ülkedeki en iyi özel üniversite diye anılır hep,hatta o dünyanın en iyi üniversiteleri araştırmalarında mutlaka Türkiye'den o katılır bi şekilde. Dandik bir üniversite sıfatını hakedecek ne yaptı merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zamancokzor

okuyanlar daha iyi bilir tabiki ama bilkent ülkedeki en iyi özel üniversite diye anılır hep,hatta o dünyanın en iyi üniversiteleri araştırmalarında mutlaka Türkiye'den o katılır bi şekilde. Dandik bir üniversite sıfatını hakedecek ne yaptı merak ettim.

• Doğan görünümlü ferrari ile okula geliyorlar, okul temsilcisinde at arabası var. Duşun artık kaliteyi
  • quote:

quote:

okuyanlar daha iyi bilir tabiki ama bilkent ülkedeki en iyi özel üniversite diye anılır hep,hatta o dünyanın en iyi üniversiteleri araştırmalarında mutlaka Türkiye'den o katılır bi şekilde. Dandik bir üniversite sıfatını hakedecek ne yaptı merak ettim.

Yazdığım şey gerçekten o kadar komikti ki bende altıma doldurdumm : )!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ak Ejderha

Boğaziçi Turizm istiyordum. Güvender denemem çok iyi gelmediği için şöylesine bir Bilkent TAM BURSLU turizm puanlarına baktım ve ağzım açık kaldı. 426 YGS-6 Boğaziçi'nde aynı bölüm 462 YGS-6. Şimdi olur da Boğaziçi olmazsa Bilkent olacak. Peki neden bu kadar düşük Bilkent? Dandik midir bölümü?

Bir de TAM BURSLU olunca ne gibi burslar alıyorsun? Aylık nakit yardımı, yurt parası falan da veriyorlar mı?

Bence başlığı düzeltsen iyi olacak böyle çok saçma duruyor. Bilkent ve dandik kelimeleri yan yana hiç uyumlu bile değil :):):):)

• quote:

quote:

quote:

Yazdığım şey gerçekten o kadar komikti ki bende altıma doldurdumm : )!

Yanlış anlama ama liseliler gibi laf atmalar yakışmıyor..

Sanırım anlamadın,herkes esprili yorum yazmış,kimse ciddi değil.Sen ciddi almışsın yorumları,ona güldüm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.