Şimdi Ara

Binali Yıldırım: 'Vatandaşlık tanımı yeni anayasada gözden geçirilebilir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

“Vatandaşlık tanımı yeni anayasada gözden geçirilebilir.

‘Türklerden başkasına yaşam hakkı yok’ diyorlar. Böyle bir şey yok, bu bir millet tanımıdır. 1000 yıldır bu topraklarda Kürtler, Türkler, Süryani, Abaza, Çerkez var.”

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yeni anayasa filan istemiyom ne mutlu türküm diyene 

• Kimdir bu Binali? Ne is yapar? Ulke kurulurken Cumhuriyeti arkadan bicaklayanlar istedi diye, birsey degismez. Bunlar ulkenin adini kolay degistirmek icin Osmanli Cumhuriyeti yapalim derler kesin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eski Anayasa: "Türklerden başkasına yaşam hakkı yok"

Yeni Anayasa: "Türkler hariç, başkasına yaşam hakkı çok"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 2 Mart 2025; 14:21:21 >
  • BinAli YIldırım 8-10 dakika konuşma yapıyor yeni anayasa ile ilgili oradan 1 cümleyi alıp diğer söylediklerini görmüyor bazıları.

Halktvyoutube
    Halk TV YouTube Kanalına Abone Olun → https://www.youtube.com/@Halktvkanali Binali Yıldırım'dan yeni anayasa sözleri: Erdoğan'ın tekrar cumhurbaşkanı adaylığının yolu açılmalı! Halk TV Canlı Yayın → https://halktv.com.tr/canli-yayin Halk TV Resmi Web Sitesi → https://halktv.com.tr/ 👇 Halk TV Sosyal Medya Hesapları 👇 Twitter → https://www.twitter.com/halktvcomtr Facebook → https://www.facebook.com/halktvcomtr Instagram → https://www.instagram.com/halktvcomtr #binaliyıldırım #erdoğan #adaylık #anayasa #HalkTV #Haber #Haberler #HalkTVizle
    https://www.youtube.com/watch?v=2YCfyPYb_Ow&t=324s

Her şey TARTIŞILSIN DİYOR. Ama birileri tartışma kültürüne bile karşı.

Madde şu :

''Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk tür.'

Kürtlerin iddiası ne dersen biz Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlıyoz ama Türk değiliz Kürt'üz diyor. Neden bize zorla Türk'üz dedirtmek istiyorsunuz diyorlar. Siz çıkıyonuz diyecek tabii Türküm diyecek mecbur diyorsunuz.

Zorla Ne Mutlu Türküm diyene diyecek demezse döverim söverim moduna gidiyorsunuz. Anayasada böyle bir madde neden var ! Ne gerek var bu maddeye veya bu madde değiştirilebilir mi bunu bile tartıştırmayız susup oturacaksınız flan demek nasıl demokrasi anlayışı ?

Dünyada 200'de fazla ülke var ve yüzlerce anayasa var. Böyle bir madde diğer ülkelerde var mı acaba çok merak ediyorum ben araştırdım ama bulamadım. Biz neden inatla herkese Türk dedirtmeye çalışıyoruz oda bir garip. ( Oraya Ekstradan kürt veya başka bir cümle eklenmesinede karşıyım bu arada. TÜrk-Kürt Arab Laz Çerkez flan gibi ama bu madde çok rahat kimsenin darılıp küsmeyeceği şekilde değişebilir. Anayasalar kucaklayıcı ve kapsayıcı olmalı ayrıştırıcı değil.

Mesela AKP yeni anayasaya bir madde koysa ve Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes MÜSLÜMANDIR dese itiraz ederiz dimi ? Neden Çünkü herkes Müslüman değil bir çok din var ülke içersinde. Ama Türk'tür dedimi aaa orda duracan herkes Türk diyor bazıları.

• Ah ah. Yazamayan adama dünya yetkiyi veren bir ellikin varsa...

Peki lazı çerkezi neden gocunmuyor toprak istemiyor? Ben hiç bir artvinli lazın buralar bizim toprağımız adı değişecek biz ayrılacaz dediğini dumadım mesela.

• Thomas Anderson kullanıcısına yanıt

Elliki istiyor.

zibilyon sorun var sorun anayasa gibi konuşuluyor. Farkında mısınız? Elliki bugün akapanın hiçbir şeyine itiraz edemez karşı çıkamaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Abi zorla Türk olmayanı Türk dedirttirmenin veya Türk vatandaşı yapmanın ne manası var?

Adam Afgan Adam Arap Adam Kürt Adam Zimbabweli bu adamlara neden zorla Türksün dedirtiyoruz ki? Asıl Türk olmayı zorlaştırmaları lazımken biz her kesime zorla Türksün dedirtmeye çalışıyoruz hepsine Türk vatandaşlığı vermeye çalışıyoruz.Adam hayır diyor ben Suriyeli Arabım.Yok al sana Türk vatandaşlığı al sana Türk kimliği sen artık Türksün.

Geçin abi böyle işleri.2025 yılındayız.Peynir ekmek gibi vatandaşlık dağıtma bu adamlara da Türksün dedirtme.Hayatında Şırnak'a Diyarbakır'a Hakkari'ye gitmemiş burdaki toplumları bilmeyen insanlar diyor ki bu adamlar Türk.Hayır Türk değiller dilleri de Türkçe değil Kürtler ve Kürtçe anadile sahipler.Sadece Türk pasaportları ve kimlikleri var.Kültürleri bile farklı.Kimseyi zorlamanın bir esprisi yok.

Zaten Türk olan insan ben Türküm diyor.Zamanında Atatürk'ün yaptığı en büyük yanlış bu bana kalırsa.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

başkalarının lafını cımbızla çekenlere bak hele hele

• _bluescream_ kullanıcısına yanıt

Sen bir konuda KENDİ FİKRİNİ yazabilecek misin ?

Yoksa böyle millete sataşıp laf atıp BOŞ MU YAPACAKSIN !

Karar ver ona göre Engelleyecem çünkü seni böyle boş yapan insanlarla muhattap olmak istemiyorum...

yazayım, devletin bir terörist başı ile görüşmesi yanlıştır.

yeni anayasaya ihtiyacımız yok.

ülkemde mülteci de istemiyorum.

akpliler alsın evinde baksın, çok meraklılarsa, sosyal medya gene sınırdan atlayan insanlarla dolu.

daha yazayım mı?

• Millete salça olmada ne YAZARSAN YAZ.

Konu Vatandaşlık tanımı ama sen mültecilere kadar gitmişin neyse sana serbest sen alakasızda olsa saçmalayabilirsin. Terör dünyada nasıl bitiriyor dünya örnekleri nasıl hiç bakma tamam mı Böyle bodoslama salla salla geç. Hayatta görüşmem terör bitirecek hamle atmam naraları atmaya devam et ve Madem yanlış diyorsun yanlış demeyen İYİ partiyi destekle tutan engelleyen yok.

Yeni anayasaya ihtiyacın yoksa referandumda hayır oyu verirsin. 1000 yılda geçse bizim anayasamız bize yeter kesinlikle değişmez deyip geç.

• Bundan rahatsız olanlar Türk düşmanıdır, sana kim zorla Türküm dedirtiyor? sen Arap göçmeni ve memleketi Hatay olan biriysen zaten "ben Arapım" demene bile gerek yok belli olur dışarıdan.

sizin amacınız başka, ırkı Türk olmayanlara zorla "Türküm" dedirten yok iken sizler kaşınıyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti size batıyor. Ülkemizin tonla sorun varken onları konuşmayıp "cambaza bak" oyunları yapıyorsunuz, amacınız bu ülkenin gelişmesinden ziyade yıpranıp daha kötü olması ve bölünüp belkide yıkılmasını istiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 2 Mart 2025; 19:14:13 >

Vatandaşlık tanımı sana da mı battı? hiç şaşırmadım, akp li tanıdıklarımın neredeyse hiç biri "ben Türküm" demiyor ve demek istemiyor, aga resmen Türk düşmanısınız siz, bu işin sonu savaş. siz kaşınıyorsunuz.

ekonomiye, eğitime, sağlığa ve teknoloji v.s. konularına bakacağınıza gündem ettiğiniz konuya bak. kaşınıyorsunuz.

• nikita7404 kullanıcısına yanıt

Gerçekten çok cahil cahil konuşuyorsun. Azcık kendinizi geliştirin.

Ben Türk oğlu Türk'üm Türk olmaktanda gayet memnunum ama Türk olmak bir üstünlük olmamalı. Ben Türk iken sen Kürt Laz Gürcü Arap vb oldumu benden aşağı olmayacan. Şu zihniyetten çıkın artık. Kürt olsak ne olacaktı Arap olsak ne olacaktı seçebildiğin şeyler değil bunlar anlayın artık. 21 yy da halen daha 300-500 sene önceki zihniyette takılıyorusnuz.

Din Dil Irk ayrımı yapmak bitti artık modern dünyada yok bu tarz işler anca sizin gibiler işte insanlara Kürt yok aslında aman Kürtçe yasak yok Kürtlere zorla Türküm dedirterek gelişecez uçacaz kaçacaz sanarsnız işte...

Zor değil AZCIK KENDİNİZİ GELİŞTİRİN ARTIK.

• Türk düşmanları toplanmış. En önde de 0zkanK. geliyor. Forum yönetimi tüm üyeler forumu bıraktıktan sonra banlarlar artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 2 Mart 2025; 19:35:36 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Koca AKP'de aday göstermeye Erdoğan'dan başka adam mı yok? Zamanında iki dönem dedi, son kez aday oluyorum dedi, anayasayı buna göre düzenledi. Sözünde durmalı, ona da bu yakışır. Tüm AKP kadroları değişti, herkes farklı görevlerde bulundu, değişmeyen tek isim Erdoğan. Hiç kimse vazgeçilmez değil artık değişimin önünü açmalı. Yarın bir gün İmamoğlu veya bir başkası da aynı maceraların peşinden koşarsa, kendisinden olmayanlara kan kusturursa o zaman ne olacak? Erdoğan bu yaptıklarıyla bu tür işlerin önünü açıyor.

• Donald Trump kullanıcısına yanıt

Hocam Ne anlatıyon Allah aşkına yaa ?

Halk istemiyorsa SEÇMEZ olur biter.

Veya istemiyorsalar 360 vekil bulamaz ve Anayasayı değiştirmezler olur biter...

Bu nasıl bir korkudur böyle. Erdoğan'ın tekrar aday olabilecek olma ihtimal bile uygularınızı mı kaçırıyor nedir.

Siyaset Oyun kurma veya oyun bozma sanatıdır. Muhalefet oyun kuramıyorsa oyun bozacak bunuda ben mi öğretecem !

Halktan %50+1 i aldırmayacak veya 360 vekili buldurmayacak ki 2027-28 de aday olamasın Erdoğan.

Not: Bu arada ben Muhalefetin biz seçim kazandık diyebilmesi ve Erdoğan'ı sisyaseten bitirebilmek için seçimde karşılarına çıkıp yenmeleri gerektiğini düşünüyorum. Yoksa Erdoğan siyaseten hep orada durmaya devam eder yüzde 40-45 bir destek ile... Çıkıp sandıkta yenmeli muhalefet. Yoksa 25 yıl hiç seçim kaybetmeden gelip giden bir Erdoğan tranvası yaşar dururlar.

"Bu nasıl bir korkudur böyle. Erdoğan'ın tekrar aday olabilecek olma ihtimal bile uygularınızı mı kaçırıyor nedir." Bu nasıl bir varsayımdır benim yazdığım şeyle bunun ne alakası var?

Yok ya sen hakikaten dedikleri kadar varsın, muhatap almaya değer bir insan değilsin hata bende ki sana cevap yazıyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.