Şimdi Ara

Bioenerji uzmanları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kalbimin üstünde çıkmak isteyen, heyecan, sabırsızlık, korku ve hınç duyguları ile karışık bir his bir sancı var...

Bu sancı bende ani sinirlenme, el çıtlatma, huzursuz bacak saçma ve okb benzeri hareketler, kendi kendime konuşma, mutsuz bir ruh hali ve yüzümde suratsız bir ifadeye sebep oluyor. Hepsi bu hınç hissi yüzünden...

Kaç tane psikiyatriye gittim, kaç tür ilaç kullandım, çare yok. Özel psikotik tedaviler almamı önerdiler. Ama bu önerilerin hepsi çaresiz bir tavırla verildi...

İnternette bioenerji ile ilgili gönderiler görüyorum. Bu tip işlemleri yaptıranlarda gördüğüm hareketler, benim de dışa vurum ile yaşamak istediğim duygular gibi geliyor; ama güvenemiyorum. Nasıl yaptıkları ile ilgili hiç bir fikrim yok...

Demek istediğimi daha iyi anlamanız için yükleyen kişinin ismini gizlemiş bir şekilde sizinle paylaşıyorum. Lütfen düşüncelerinizi benimle -beni anlamaya çalışarak- paylaşınız.

Mr. Andersonyoutube
    Yeni proje
    https://www.youtube.com/watch?v=CrxjLuv3uFQ

• Lütfen bilimden uzak mecralara bulasmayin. Paranizdan ve zamaninizdan olursunuz :)

öz elestiri yapin kendinize bile dürüst olamadiginiz konularla yüzlesin :)

• loses kullanıcısına yanıt

Sıkıntımı yıllardır bilim çözemiyor hocam. Ben de size katılıyorum ama çaresizlik alternatif yollar aratıyor...

• Güncel.

• Güncel.

• Bağırsak floranı düzeltmen daha odaklı bir yaklaşım sergiler.

• Insan vucudunda enerjinin aktigi meridyenler vardir. Sen vucudunu hayat yolunda icinde yolculuk yaptigin bir arac olarak dusun. Sen sadece o aracin icindesin, eger herseyi akisina birakip mudahale etmezsen aracin sorunsuzca yokculuk yapar. Eger ona mudahale edersen onu yavaslatir ve bozarsin. Hepimizin farkinda oldugu ve olmadigi tarafimiz var. Hayatta birseyler yasiyoruz ve ona yukledigimiz anlamca kaderimiz sekilleniyor bilincsiz tarafimiz bizi yonlendiriyor.

Kimsenin iradesi gercekten elinde degildir. Bunlar belli basli programlara baglidir. Bazi durumlarda kotu hissederiz ve ordan kacariz, aslinda kactigimiz sey o yer degil, bizi rahatsiz eden duygudur. Duygu sozcugunun ingilizce anlami Emotiondur. Motion sozcugu hareket anlamina gelir yani duygu bizi harekete geciren bir enerjidir. Ofken, kin, kizginlik, nefret gibi duygular bunyemizde enerjinin akmasini engeller buda bize korku baski ve daha baska semptomlar halinde gorulur.

Insan vucudunun cogu sudan olusur. Havada gormedigimiz kadar frekans vardir ve bunyemizin titresimine gore bir frekansa cekiliriz. Vucudun senin hem bir tasitin hemde frekansi ceken bir radyo gibidir. Kendini nereye yakin bulursan ona cekilirsin. Icine girdigin cikmazi ve programini degistirip kurtulabilirsin. Rahatsiz edici bir durumda sor, bu karakteri rahatsiz eden nedir? Kendini vucudunun bir izleyicisi olarak disardan gor. Cevapla soruyu ve altinda yatan seyi sen bilirsin. Ona soyle soyle, iyi ama gecmiste oyle oldu diye hep boyle olacak degil. Ben artik o eski ben degilim ve gecmisi gecmiste biraktim ve affettim. Gelecegin belirsizligini kabul ettim. Ben bundan sonra simdide iyiyim ve hayatin akisina guveniyorum de. Kotu duygulari yok edemezsin, onlarin yerine iyi duygulari koyarak degistirebilirsin. Bunlari surekli tekrarla 3 hafta. Sen neyi tekrarlarsan beynin onu otomatige alir. Araba surmeyi ilk ogrendigin zamani dusun. Ilk basta zorlanirken artik dusunmeden vites atiyorsun. Buda oyledir, senin aracini yani vucudunu hayat yokunda surerkende duvara toslamamak icin dogru kullanmasini ogren.

Kotu duygular icindeyken onlar gitsin diye ugrasarak cozemezsin sorunu, bunlar sadece semptomlardir. Seni asil raahtsiz eden seyi sorarak kendini ikna ederek bu semptomlari ortadan kaldirabilirsin. Aslinda cozum sana cok yakin, yukardaki calismayi yaparken o an iyilesmis bir duygu icine girerek tekrarla bunu. Duygun ve sozlerin birlik icinde olmaliki beynin ikna olsun.

Herkes aslinda kendine yardim edebilir cogu ugrasmiyor. Oysa o kotu duruma girerkende bunu kendimiz farkinda olmadan yapiyoruz. Cikis anahtarida bizde.

Aynanin karsisina gecip aynada gordugun yuzun gulmesini isteyipte ona sen gulmezsen onun gulmesini bekler durursun.

Sunuda bil, sen vucudun degilsin, onun icindesin. Bu hayati tecrube ediyorsun, bu yuzden kendini vucudunla bir gorme vucudun uzerinden hayati tecrube et. Tipki bir bilgisayar oyunu gibi karakter ölünce sen ölmüyorsun. Sen hep var olacaksin. Insanlar bunlari kavrasa hayatlari cok kolay olur.

Hastaliklarin sebebide aynidir. Enerjiyi bloke eder, dusuk frekansa girer. Buda belli zaman sonra hucrelere etki edip onlarin calismalarini bozar ve hastalik ortaya cikar. Gormedigimiz tarafimiz herseyimizi yonetir hayatimizi yonlendirir. Hersey bizim icindir. Icindeki gucun farkina var, sen sandigindan cok daha fazlasisin!

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim. Bir kaç kez okudum ve yazdıklarınızı iyice sentezlemeye çalıştım.

Ben sizin çözüm önerinizi çok kere denedim. Sorun ne diye kendime sordum. Sorun doğduğum günden beri çevrem. Ailem, arkadaşlarım, bulunmak zorunda olduğum ortamlar. Sorunu biliyorum ama çözemiyorum. Nasıl yapacağımı da bilmiyorum. Çevremden uzaklaşıp yeni bir çevreye yönelmek cesaret edemediğim bir girişim. Çünkü ömrüm boyunca doğru kişilerle karşılaştığımı görmedim. Çevre değiştirirken de aynı talihsizlikle karşılaşacağıma inanıyorum. Çünkü gerçekten talihsiz olduğuma inanıyorum...

• HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    Dediklerine kismen katiliyorum belkide nereye gidersen git ayni seyleri cekeceksin. Cunku once dusunce yapini degistirmen gerek. Sen neye inaniyorsan beynin onu senin gercegine cevirmek icin senin emrinde calisir, baska caresi yoktur. Gunesli ve guzel bir havada coxuklugunda gecirdigin guzel bir gunu dusun. Birde yillar sonra ayni guzel havada icinde bulundugun sekilde gecirdgin bir gunu dusun. Ikisi arasindaki tek fark dusunce yapindir. Gunun guzelligi senin kafandadir.

Yasadigin her cikmaz aslinda ruhunun sana anlatmak istedigi bir mesajdir. Sor ona bana ne anlatmaya calisiyorsun diye sor. Bu seni probleme odaklanmaktan cozume odaga cevirir. Bunu yatmadan once yap ruyanda cevap verecektir. Durumlara verdigin tepkileri gizden gecir, ornegin seni rahatsiz eden sey o rahatsizligi vermeye basladiginda o seyi hic yorumlamadan sadece onu izle. Izlemeye basladiginda beynin o seyin sana ait olmadigini kavramaya baslar.

Bunlari surekli tekrar et icsellestir. Kimse icinde bulundugu durumu ve ailesini degistiremez kolay ama dusuncelerini degistirebilir, dusunce degisince duygularda degisir. En berbat ortamda bile rahatsizlik duymadan yasarsin. Insani rahatsiz eden dusunce ve duygularin tumunde disardan gelen etkiler hakimdir. Cozumu ise kendi icine yonelmek ve baskalarini degil kendini merkezine koymaktir.

Düşünceyi değiştirmek bu kadar kolaysa psikiyatri bu işin neresinde hocam?

Kolay demedimki, once kendini gozlemlemekten baslayacaksin ise. Sonra bircok ufak ayrintinin farkina varacaksin. Farkina vardikca tum sebepleri cozeceksin. Psikiyatri ilac verir sorunun kokunu cozmez semptomlari bastirmaya calisir. Paikolog sorunun ozunu anlamaya calisir, telkin verir.

Bakis acini degistirmen gerek. Bu sozu soylemek cok kolaydir ama yapmak kolay degildir. Hergun ayni seyleri yapip yasayarak farkli beklentiye girme. Dusunce yapin uzerinde calis. Birseyler seni rahatsiz ediyorsa bilki kendine odakli degilsin disardan gelen olaylara ve kisilere gore tepki veriyorsun buda hayatinin iplerinin sende degil disarda olduğunu gösterir. Edilgen bir yasam insani bunaltir, merkezine kendini koy. Hayatinin iplerini eline al ve yasamdan oyle zevk alirsin.

Bana biraz daha açıklayıcı bir tarif verir misiniz? Yarın başlayacağım küçük küçük.

• loses kullanıcısına yanıt

bilime güven 

• dolandırılmak üzere olan bi kişi daha.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mahremi olmadığına asla dokunamaz!

Faydalı olabilen yardımlar vardır ama kendin çözmek esastır!

İnsanların kaynaşması çok önemlidir, günümüzün birbirinden uzaklaşmış insanları hep arızaya sebep. Birlikte olan insanlık birbirine şifadır!

Yoğunlaşmış artmış ve birbirine dayanan sebepler sorunu devam ettiriyor olabilir. Sorunu reddetmeden çözüm üretmek, en doğru çözümü bulmak esastır.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Laf sokup kendinizi rahatlatacağınıza fikir verin kardeşim. Yoksa kalabalık etmeyin.

• karafetva K kullanıcısına yanıt

Reddetmiyorum, aksine yüzleşmeye gayret ediyorum. Ama çözümü bulamıyorum.

Uzun uzun yazabilirsin. Dİnliyoruz?

Öncelikle sunu bil soruna bagli semptomlari düsünerek cözemezsin. Seni rahatsiz eden duygu, düsünce sebep oldugu sonuclarindan beslenir. Senin bu rahatsizliga verecegin en ufak bir odaklanma üstüne düsünme cözüm üzerinede olsa sorunun devamliligina calisir. Rahatsiz edici duygu ve düsüncelerden kurtulabilirsin, zaten o duruma gelmende senin olaylara verdigin anlamlar ve dusuncelerdir. Insanlar belli durumlar icinde olaylara verdikleri anlamlar, tepki ve düsüncelere göre bir programa bagli olarak bir hal alirlar. Her programin sonuclari vardir ve etkileri seni rahatsiz edici veya aksine mutlu edici olabilir. Öncelikle bircok insan sen gibi istemedigi bir psikolojiye girerken buna yasadiklari kötü olaylar veya olaylara yükledikleri anlam ve yorumlamalari sebep olur.

Istemedigin bir ruh halinden cikmanin ilk yolu uygulamadir. Duygu, davranisi takip eder. Bu sürekli tekrarlandiginda calisan bir mekanizmadir. Yalniz kalmamaya calis, arkadaslarinla birlikte vakit gecir. Kötü ruh hali icindeyken o durumdan kurtulmak icin caba harcama, üstüne düsünme, onun yerine ana odaklan, bunu nefesine odaklanarak yapabilirsin örnek olarak, veya temiz havaya cikarak vs. Var olan olumsuz düsünceleri yok edemezsin ama olumlu dusuncelere dönüstürebilirsin. Camura saplanmisken cirpindikca dahada batarsin, bu yuzden o sorunun icinde onunla bogusmakta ayni bun abenzer, seni dahada asagi ceker, cünkü tüm odagini ona vermis olursun ve bilincaltin sürekli neye odak verirsen onu senin icin önemli sayar ve surekli seni o duruma sokar.

Gecmisi degistiremezsin, gelecegi bilemezsin. Gecmis ve gelecekle savasirsan gölgeyle savasmis olursun, tüm enerjini yer ama simdiye odaklanirsan simdi yapacaklarin gelecegini belirler ve gecmisi ise birakmalisin. Hayat yolunda yoluna devam etmen icin sürekli önüne engel olarak cikmasina izin vermeyi birak gecmisinin, onun üstüne basip yoluna devam etmelisin. Soyut olan ve kontrolun disinda olan hersey seni rahatsiz eder, o halde soyut olan bu seyleri önce somut birseye dönüstürmelisin. Örnegin sen gecmisini degistiremezsin ama o olanlari bir kagida yazarak, icini kagida döküp sonrada gecmisi ve gecmistekileri affettim diyerek, sonrada son satirlara bu kagidi yirtinca gecmisin tüm yükünü gcmiste biraktim diyerek kagidi yirtarsan onu somuta dönüstürmüs olur ve bir anda olmasada zamanla degisimin farkina varacaksin. Bunlar sürec isidir, bunlari yaparak soruna oddaklanmaktan cözüme odaklanmaya gecmis olursun.

Nefes tekniklerini ögrenirsen onlarda sana cok yardimci olacaktir. Seni rahatsiz eden durum icinde 6 kez 4 saniye nefes cekin, 4 saniye tutun ve 4 saniyede birakin. Bunu 6 kez yaparsan o kötü durumdan epey uzaklasmi olursun. Bu anlattiklarimi icsellestirip uygulamaya basla. 6 Hafta buna devam et. Beynin hayal ettigin herseyi gercek yasanmis gibi algilar, bu bilgiyide not et.

Çok teşekkür ederim. Defalarca okudum ama bütünüyle idrak edebilmem bugüne nasip oldu.

Sorunun başlangıç noktası aile bağları olunca ve bu ailenin içinde halen bulunmaya devam edince, durum kısır döngüye giriyor sanırım. En son gittiğim psikyatr, başka bir şehirde iş bulmamı ve uzaklaşmamı önerdi. Bana da bazen öyle geliyor; başka bi şehre taşınıp buradaki bu depresif ve mutsuz hayattan uzaklaşsam bişeylerin düzeleceği heyecanını duyuyorum. Ama iyi kötü de olsa buradaki konfor alanımdan çıkmak, şu an benim için gerekli olmayan sorumlulukların altına girmek ve daha da önemlisi aradığım çevreyi orada bulamayıp yeniden yalnız ve bu sıkıcı hayatı orada da yaşayabileceğim korkusu beni geri çekiyor...

Geçmişi affetmek benim için çok zor. Ama kağıda döküp yırtıp atarak affettim demeyi deneyeceğim ve emin olun bunu yürekten yapacağım. Nefes tekniğini de deneyeceğim. Sağ olun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.