Bildirim
BIOS a şifre koydum kaldıramıyorum!!
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
1 Misafir - 1 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
quote:
Orjinalden alıntı: Pike1
Kendi pc me kimse BIOS da değişiklik yapmasın diye şifre attım ama bir türlü BIOS da ayar yaparken şifreyi kaldıramıyorum ve master slave ayarlarını düzeltemiyorum yardım PLSS
anakartın üzerindeki bios pilini çıkarın 10 dakika bekleyip tekrar takın bios şifreniz sıfırlanacaktır -
o şekilde denedim ama olmadı baska yolu yokmu acaba -
quote:
Orjinalden alıntı: Pike1
o şekilde denedim ama olmadı baska yolu yokmu acaba
yeterince uzun beklediniz mi? eğer pili erken taktıysanız sıfırlanmayacaktır. anakartın kitapçığı varsa oradan da yardım alabilirsiniz belki bunun için jumper vardır anakart üzerinde. bu arada master slave ayarları için hdd ve cd - dvd arkasındaki jumperlar kullanılır biostan bunları görürsünüz ama müdahale edemezsiniz benim bildiğim -
cmospwd 'de programıyla yapabilirsin
burdan indir....
http://www.cgsecurity.org/cmospwd-4.8.zip
zip açtıktan sonra msdos'u calistir zipi actıgın bölüme gir sonra içindeki dos klasörüne ve sonra su komutu calistir. " cmospwd /k "
bu clear cmos yapacak ben bunu cok yaptım hicbir sorun almadım.... -
tamam denicem tekrar tşkler yardımınız icin
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X