Şimdi Ara

bios arka arkaya uzun uzun ötüyor... PC AÇILMIYOR ACİLLL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
4.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • anakartım garantiden yeni geldi ve bios güncellendi yazıodu bilgi kağıdında... tüm parçaları başka anakart üzerinde denedik çalışıo ancak kendi pc imde pc açılmıor ve bios uzun uzun ötüyor arka arkaya ...lütfen yardım ...
    anakartı yanmış die gönderdm garantiye bilgisayarcıda öle demişlerdi ... ama biosu güncelleyip geri yollamışlar ... acaba diorm rami flnn mı görmüo....
    tekrar garantiye mi yollasam kafam karıştı yaa ...garantiye yollasam yine aynı şekil yollarlar die korkuyorm...

ACİL YARDIM BİLGİSİ OLANLAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terzoo28 -- 1 Ağustos 2009; 1:40:18 >

• sürekli ses-------------güç kaynağı arızası
    birçok kısa bip---------anakart arızası
    1 uzun------------------bellek tazelenmesinde hata
    1 uzun 1 kısa----------anakart veya bios çipi hatası
    1 uzun 2 kısa----------ekran kartı arızası (eski kartlardaki dip switch kaynaklı)
    1 uzun 3 kısa----------ekran kartı arızası
    2 uzun 1 kısa----------ekran kartı arızası (ramdac kaynaklı)
    2 kısa-------------------bellek eşlik hatası (parity)
    3 kısa-------------------belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata
    4 kısa-------------------timer hatası
    5 kısa-------------------işlemci hatası
    6 kısa-------------------klavye işlemcisi hatası
    7 kısa-------------------işlemci hatası
    8 kısa-------------------ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
    9 kısa-------------------bios rom hatası
    10 kısa------------------cmos okuma/yazma hatası
    11 kısa------------------tampon bellek hatası (cache)

• Sadece RAM ve varsa onboard ekran kartınız çalışıyor olsun anakartınızda.Diğer tüm bileşenleriniz pasif durumda olsun.İki adet RAM iniz varsa tek tek deneyin ikisini birden takmayın.Bu şekilde başarılı olamazsanız BIOS jumperini bulup clear cmos yapmayı deneyin. ( Jumperınız 3 pinli iğneden ilk ikisine takılı ise siz 2 ve 3 e takıp sisteminizi açın.PC tepki vermeyebilir bu işlemi doğru yaptığınız anlamına gelir.Bu işlemden sonra tekrar 1 ve 2 nolu pinlere jumperınızı takın.

Eğer ilgili serviste BIOS update anakart üzerinden yapılmışsa ( ki gerçekten yapılmışmıdır bilemiyorum ) anakartınız ile görüntü alınmıştır ve o şekilde yapılmıştır yada BIOS chipi söküp haricen kullanılan chip update cihazı ile yazılım atılmış olabilir.

Olası denemelerinizden sonra hala görüntü alamazsanız kasayı olduğu gibi servise götürmeniz daha sağlıklı sonuç almanızı sağlayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluecry -- 1 Ağustos 2009; 1:51:58 >
  • @ Bluecry
    Özellikle 2003-2004 öncesinde üretilmiş olan anakartlarda ve bazı güncel anakartlarda bios jumperının 2-3 konumunda takılıyken bilgisayarı açmanın anakartı kullanılmaz hale getirebileceğini, Bios resetleme işleminin bios jumperını 1-2 konumundan çıkertıp 2-3 konumuna alarak bir süre beklemek ve tekrar 1-2 konumuna aldıktan sonra bilgisayarı açmak, jumper 2-3 konumundayken KESİNLİKLE bilgisayarı açmamak şeklinde olduğunu bilioyr muydunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: inshroud

@ Bluecry
    Özellikle 2003-2004 öncesinde üretilmiş olan anakartlarda ve bazı güncel anakartlarda bios jumperının 2-3 konumunda takılıyken bilgisayarı açmanın anakartı kullanılmaz hale getirebileceğini, Bios resetleme işleminin bios jumperını 1-2 konumundan çıkertıp 2-3 konumuna alarak bir süre beklemek ve tekrar 1-2 konumuna aldıktan sonra bilgisayarı açmak, jumper 2-3 konumundayken KESİNLİKLE bilgisayarı açmamak şeklinde olduğunu bilioyr muydunuz?

İlk kez duyduğum bir bilgi.Hiçbir anakart kitapçığında da benzeri bir bilgiye rastlamadım ayrıca en önemlisi meslek hayatımda belki bin kez veya daha fazla clear cmos yapmış olduğumuda düşününce bu şekilde bir tezin oluşturduğu sonuçlarla hiç karşılaşmadım emin olun.

Ancak verdiğiniz bilgi için mutlaka araştırma yapacağımdan emin olun.Siz bu bilgi ile ilgili bir link yada örneğin bir anakart üretici sitesinin destek makalesi gibi verilere sahipseniz paylaşmanızı isterim.

Neticede clear cmos işleminin amacı düz mantık ile çok basittir on/off durumu yani.2 ve 3 nolu pinlere takılı olan jumper anakartın BIOS ayarlarını sıfırlamasını sağladığından insanın şu soruyu sorası geliyor;

Madem bu şekilde riskli bir durum söz konusu o jumperın orda işi ne yada ne için koymuşlar?

İddianızda bilgi sahibiyseniz net açıklama yapmanızı isterim.

Clear Cmos yapmak yani jumper 2 ve 3 pozisyonundayken anakarta nasıl bir kötü etki yaratıyor ?

Yanlış anlamayın açıklama ve sorularımı.Detaylı teknik bilginiz varsa konu hakkında bilgilendirme yapmanız adına size cevap yazıyorum.

• Estağfurullah, yanlış anlayacak bişey yok, hissiyatınızı anlıyorum. Umarım konuyla ilgili veri de bulabilirim. Burada da konuşmuştuk hatta daha önce, başa gelen kart epox'un 462 pinli 8RDA+ rev.2. (tam model adını yazamamış olabilirim) idi sanırım. Bir kere de Abit Fatality AN8 SLI üzerinde ayni işlemi yaptım, herhangi bişey olmadı söylediğiniz gibi.

Ayrıca inanır mısınız aynı sorular benim de aklıma geldi. O zamandan aklımda kaldığı kadarıyla (o zaman da ikna olmamışım demek ki) konu şu: Bilgisayara güç kaynağı takılı ve açıkken hal-i hazırda gelen bir güç var. Biz, bios resetleme jumperını 2-3 -reset- konumuna aldığımızda halen anakarttan güç geçmekte olduğu için görevini yerine getiriyor. Bilgisayarı açtığımız zaman ise kısa devre pozisyonunda olduğu için bios çipine vermesi gerekenden yüksek amper veriyor. Şunu hatırlıyorum bir de... Bios resetle dahi kurtarılmayan durumlarda, bios yazılacağı zaman son çare olarak güç kaynağının anakart bağlantılarını söküp, jumperı 2-3 konumuna alıp, pili de çıkartıp (biliyorum, hepsi aynı şey ama "statik enerji" diyip geçiyorduk) defalarca açma- kapama kısa devresi yaptırırdık, bazen biosun yeniden aktive olması bu şekilde sağlanırdı.

Velhasıl "eski kartlarda" diye özellikle belirtmem bundandır. Şimdiki kartlarda çift biosla, bios jumperı yerine direkt küçük bir tuşla falan hallediliyor bu işler. Öyle basit bir bios resetleme esnasında biosu yakmaya izin vermez kuvvetle muhtemel :)

• Sizin cevabınızı beklerken ulaşabildiğim ingilizce ve Türkçe dökümanlardada bu tür bir ifade ile karşılaşmamış olmamla birlikte sorunlu anakartlarda hep ilk test olarak clear cmos önerilmiş.

1995 yılında meslek hayatıma başladığım yıllarda ve özellikle 1999 - 2000 yıllarında dahada yaygın olan CIH virüsünü hatırlarsınız.BIOS u kullanılmaz hale getirirdi.Sorunlu BIOS u söküp aynı model çalışan başka bir anakartla açılışı yapıp sistem çalışır durumdayken arızalı BIOS u çalışan anakarta takıp bios update yaptığım günleride hatırlayınca malumunuz bir BIOS jumperının anakarta zarar vermesi durumu biraz tuhafıma gittiği için konu üzerinde durdum."Allah Allah böyle bir bilgiyi nasıl kaçırmış olabilirim" diye düşününcede teziniz üzerine yaptığım araştırmadada bir bilgi edinemedim.

Clear cmos zaten BIOS a erişim sağlanamadığı durumlarda denenir genelde bir nevi son dakika golü atmaya çalışmaktır.O sebeple jumper 2-3 pozisyonunu çalışan PC de yani BIOS a ulaşılabilen bir durumda uygulamaya gerek yoktur onun yerine "Load Setup Defaults" kullanılır.Yani zaten sorunun olduğu bir anakartta , görüntü alamadığımız bir anakartta jumper sorun yaratmak değil sorunlu sistemi kurtarmak adına bir çare olarak görülür genelde.Bilmem anlattığım bilgilerde bir eksik varmı...

Ama emin olun hala clear cmos un sisteme zarar vermeyeceğini düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluecry -- 1 Ağustos 2009; 2:52:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben çareyi yeni anakart almakta buldum ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bluecry

Sizin cevabınızı beklerken ulaşabildiğim ingilizce ve Türkçe dökümanlardada bu tür bir ifade ile karşılaşmamış olmamla birlikte sorunlu anakartlarda hep ilk test olarak clear cmos önerilmiş.

1995 yılında meslek hayatıma başladığım yıllarda ve özellikle 1999 - 2000 yıllarında dahada yaygın olan CIH virüsünü hatırlarsınız.BIOS u kullanılmaz hale getirirdi.Sorunlu BIOS u söküp aynı model çalışan başka bir anakartla açılışı yapıp sistem çalışır durumdayken arızalı BIOS u çalışan anakarta takıp bios update yaptığım günleride hatırlayınca malumunuz bir BIOS jumperının anakarta zarar vermesi durumu biraz tuhafıma gittiği için konu üzerinde durdum."Allah Allah böyle bir bilgiyi nasıl kaçırmış olabilirim" diye düşününcede teziniz üzerine yaptığım araştırmadada bir bilgi edinemedim.

Clear cmos zaten BIOS a erişim sağlanamadığı durumlarda denenir genelde bir nevi son dakika golü atmaya çalışmaktır.O sebeple jumper 2-3 pozisyonunu çalışan PC de yani BIOS a ulaşılabilen bir durumda uygulamaya gerek yoktur onun yerine "Load Setup Defaults" kullanılır.Yani zaten sorunun olduğu bir anakartta , görüntü alamadığımız bir anakartta jumper sorun yaratmak değil sorunlu sistemi kurtarmak adına bir çare olarak görülür genelde.Bilmem anlattığım bilgilerde bir eksik varmı...

Ama emin olun hala clear cmos un sisteme zarar vermeyeceğini düşünüyorum

Öncelikle paylaşımlarınız ıcın tesekkur ederım... Ben bilmeyerek Clear Cmos yapmıs veya yanlış yapmıl biriyim aydınlatırsanız sevınırım. pc kapalı ıken ılk once pın 2-3 takılı ıdı sanırım sonra pc kapalı guc var ıken 2-3 tekrar taktım pc acıldı. Ardından ısım cıktı bır yere gıdıp geldıgımde pc 10 kez uzuun bip uyarısı veıyordu. cmosu tekrar aynı ıslemı yaptım hatayı kestı ama ekrana gorunt gelmemeye basladıekran sımsıyah kalıyor... Bı yardım acıklama cozum yolu veya sonuc belirtirsenız sevınırım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.