Selam dostlar, Asus P4P800 i865PE anakartım var. Sistem optimum çalışacak şekilde bios ayarlarımı yaptım. Herşey yolunda. Fakat bazen yapmış olduğum bios ayarları sıfırlanıp default olarak geliyor. Örneğin açılıştaki logoyu biostan kaldırmıştım. Ama 25-30 gün arayla disable yaptığım full screen logo yine geliyor. Bu durum birkaç kez tekrarlandı. En son bios güncellemesi de yapılmış durumda. Bu durum neden kaynaklanabilir, bir fikri olan var mı?
bende aynı nakart var cpun ne veya söküp taktıysan yapar eğer ondan değilse bios uptadeyi dene derim 17si beta ve gayet calışıyo ben betasını kullanıyorum.
pilinde bir sorun olabilir :)
865 pe ler yeni cıktı ama yinede bitmiş olabilr. zorda olsa.
ben de intel i865 aldım 2 ayda 3kez bios update yaptım paso yenisi çıkıyo
bios pilini kontrol et, bitmek uzere olabilir. yada pil yuvaya tam temas etmiyo olabilir.
İlginize teşekkür ederim arkadaşlar, Bios Update öneren arkadaşlar, updaete yaptım, pil olayına gelince, Anakartı daha aralık ayında aldım. Makinem de günde 15-16 saat açık kalan bir makine. Bu koşullarda pilin bitmiş olabileceğini tahmin etmiyorum. Ama başka bir pil de deneyecem. Fakat bios sıfırlanması 25-30 gün aralıklarla oluyor. Pilden kaynaklanan bir durum olsaydı bu durum giderek kısalan aralıklarla olması gerekmezmiydi. Yorumda bulunan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkür ederim. Hoşcakalın.
sık sık elektrik kesintilerindede oluyor bilgisayarı kapatıca fişten çekiyorsan ondan da olabilir...
arkadaşım eğer bilin değiştirdiysen ve kısa bir süre sonra yine bittyse anakartın üzerinde bir kısa devre var demektir belki montaj esnasında kaynaklan bir kısa devre yada anakartın üzeirinde bulunan devre elemanlarında bir bozuk olabilir.
anakart üzerinde bios resetleme jumperı vardır... eğer onu yanlışlıkla yerinden çıkarttıysan her açılışta bios sıfırlanır...
Cevaben: UPS kullandığımdan elektrik kesintileri olsa bile etkilenmiyorum. Makineyi kıllandığım yer jeneratöre bağlı elektrik kesilse dahi 20 sn sonra jeneratör devreye giriyor. Bu arayı da UPS dolduruyor. Jumper olayına gelince orada bir sorun yok. Zaten her açılışta değil de zaman zaman meydana gelen bir durum bu. Montaj ve kısa devre olayına gelince kendim elektonik kökenliyim, makineyi de ben monte ettim, daha önce monte etiiğim onlarca makine gibi. Tekrar fiziksel bir sorun var mı diye de kontrol ettim. Sorun yok. Bu sorun çok sık meydana gelmediği için aşırı derecede bir rahatsızlık da duymuyorum. Ama sebebini merek etmiyorum desem yalan söylemiş olacam. Yine de fikirlerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Artık bu anakartla yaşamaya alışacaz anlaşılan. Hoşcakalın.
Acilista ''overclock fail'' gibi bir hata ile karsilasiyor ve F1 ile biosa girmenizi veya F2 ile default yapmanizi istiyo ise (bende böyle oldu) CPU BUS hizi normalde auto da oluyo bunu degistirip elle degeri belirleyin ve kaydedip cikin. Bendede benzer bi problem vardi deneme yanilma ile bu sonuca ulastim :) (Bendeki anakartta Asus tu ama farkli bir model)
bi seçenek daha var anakartın bozulmuş olabilir şu anda bende epoxrda var alete öyle bi abanmışım ki bios tutmuyor herhangi bi restarttan sonra bazen hiç açılmıyo bazen default değerlerde açılıyo ölene kadar kullancam bu arada daha önce böyle bi sorunla karşılaşan varsa bana yardım eder di mi?
bu kartlar iyi ama birde böyle tuhaf sorunlar vermese mütiş olacak
en kısa zamanda düzeltilmesi dileğiyle....
takmayın kafanıza :)
bios pili bitmistir
Yukledigin bios update bazen uyum sağlıyamıyor yada hataları oluyor benimde başıma gelmisti bir eski biosumu 1004 yukleyince duzeldi yeni surumu gelene kadar kullandım boyle ve bir ust 1006 update yaptığımda sorunu tekrarlamadı aradaki 1005 surumu bu sorunu yapmıstı
bios pili zayıflamış olabilir.
bu yüzden bios hafıza tutmuyordur bence.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme