Şimdi Ara

Bios ayarlarımı bozdum cd rom 'cd' okumuyor görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
22.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Format atarken Bios ayarlarını bozdum şu anda cd rom herhangi bir cd okumuyor driverlerı filan yükleyemedim ama yeniden başlatırken format cd sini okuyor yani kesinlikle cd rom da bir sorun yok Bios ayarlarını bilen acil bana yollayabilir mi sorun bios'da değilse ne olabilir teşekkür ederim şimdiden ve bu bir Acil mesajdır lütfen yardım edin şimdiden herkese teşekkür ederim saolun Bios ayarlarımın hepsinin fotoğrafını çektim yardım edebilecek arkadaşıma gönderebilirim

• Disk yönetimi altında görüp görmediğini kontrol edin. Bios için bios'a girin default yapın saveleyin.
  • teşekkür ederim baranel bey yardımınız için öncelikle bilgisayardan çok anlamıyorum yani dediklerinizden hiç bir şey anlamadım malesef :) nazik yardımınız için çok teşekkür ederim tekrar anlayacağım bir dilde anlatabilir misiniz seviye 1 den :) resimleri yükledim
    http://imageshack.us/g/585/grnt000f.jpg/
  • Rica ederim. Hocam

Diğer yöntem ilk olarak bu yöntemi deneyin, daha sonra bios. Bilgisayarım sağ tık yönet gelen menüde sol da disk yönetimi tık, sağda ki gelen görünümde cd sürücüsünü görüp görmediğine bakın. Görüyor ise sağ tık özellikler deyin resiminin üzerine bile sağ tık demeniz yeterli, üst listeden sürücüyü tıklayın kaldır deyin, bir sonraki başlangıçta yeni donanım bulundu demesi gerekir.

NOT: Bios ayarlarını ilk olarak LOAD FAIL SAFE DEFAULTS yapmanızı öneririm daha garanti olur.

LOAD FAIL SAFE DEFAULTS

Bu ayarlar, donanımlarınızın stabil çalışması için gereken minimal ayarları yüklüyor. Eğer sisteminizde bir sorun var ise, bu ayarları yüklemeyi deneyin. LOAD FAIL SAFE DEFAULTS'un üzerine gelip, Enter tuşuna basın.Y tuşuna basarsanız, güvenli ayarlar yüklenecektir. Ancak güvenli ayarlar optimum ayar değildir, sadece başa çıkılamayan sorunlarda teşhise yardımcı olması için kullanılır.

LOAD OPTIMIZED DEFAULTS

Optimum ayarları kurmak içindir. Ancak bu yapılırken genel bir PC dikkate alınır. Yüklendikten sonra disk, sürücü ayarları, bellek hızı ayarları (bellek modeli tam biliniyorsa) vs. kendi donanımınıza özgü ayarları yaparak performansı artırmanız mümkündür. Tabii Optimized Defaults üzerine donanımınıza uygun olmayan ayarları yaparsanız stabilite sorunları çıkabilir. Hangi değişiklikleri yaptığınızı unutursanız LOAD OPTIMIZED DEFAULTS'u tekrar yükleyerek baştan ayar yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 21 Ocak 2012; 4:27:31 >

• baranel bey aynen dediğiniz gibi yaptım ilk olarak bilgisayarım yönet vs. dvd'yi kaldırdım daha sonra yeniden başlatarak bios'a girdim ve Load Optimized Defaults yaptım daha sonra disk sürücüsü bulundu dedi tanımladı ancak cd taktığımda yine çalıştırmadı tekrar teşekkür ederim :)
  • Öncelikle bios ile ilgili bir sıkıntınız yok. Anakart sürücülerini kurdunuzmu. bilgisayarımda dvd sürücüsü görünüyormu.
    Not bios ile ilgili bir sorun yaşamazsınız yaşayacağınızı düşünürseniz 1. seçenegi yapmanız yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 21 Ocak 2012; 4:51:09 >
  • kusura bakmayın zamanınızı çaldım ben her zaman ki gibi rutin formatımı attım öncekilerden farklı hiç bir şey yapmadım baranel bey anakart sürücüleri ne demek bilmiyorum ama sanırım kurmadım 2. bilgisayarımda dvd gözüküyor DVD RW Sürücüsü yazıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios hdd görmüyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anladığım kadarıyla 2. bir sürücü yok anakart vs sürücüleri kurmadan çalışması gerekirdi başka bir dvd sürücü takma imkanınız varsa takıp deneyin, yadabağlantıları değiştirin, bu gibi sorunlarla ilgili çözümler vardı ama şimdi pek aklıma gelmiyor dvd dao gibi.

NOT: bios a girin boot menüsünde 1. yeniden hdd yapın tamamen ilk ayarda olsun, madem format esnası okuyor. f10 yes enter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 21 Ocak 2012; 5:14:55 >
  • malesef baranel bey 2. dvd takma olanağım yok şu anda bağlantıları nasıl değiştirebileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz size gerçekten teşekkür ederim gerçekten sorunum hallolmasa da bir çok şey öğrendim
  • bios a girin boot menüsünde 1. yeniden hdd yapın tamamen ilk ayarda olsun, madem format esnası okuyor. f10 yes enter
  • Hocam görmüyor sandım görüyormuş bios sandım değil okumuyor ama format esnası okuyor demekki windows ortamında okumuyor, şimdi jumper ayarları diyeceğim dvd rom arkasındaki slave master muhtemelen buda işe yaramayacak ama denemekte fayda olabilir ama 2. olasılık aklımda.
  • Hocam slave ve master yaptınızmı muhtemelen jumper 2 si arasındadır, yani patrona uy ve köle gibi çalış. Siz tek tek deneyin hangisinde çalışacak, resimli şemesı dvd sürücünüzüzerinde bulunmaktadır.
  • arkadaşlar benq laptobum var sorunum cd si çalışmıyordu cd sini değiştirdim format ttım sorunlu bi cdyle atmışım hiç bir setup dosyasını görmüyor ve garip hatalar veriyordu. bende b,rdaha format atmak üzere bios ayarlarına girdim bu sefer international cd-dvd yazıyor en başa getiriyorum ama cd den başlatmıyor.usb cd romla denedim onuda bıosta görmüyor. pc yi söktüm biosu sıfırladım yine aynı sorun. Bilgisayarım menüsünde her türlü cd yi görüyor ve çalıştırıyor. Format atamıyorum acil yardım lütfen.
  • kardeş ilk olarak biosa gir sonra sol sayfadan 2. ye gir, girdiğin sayfada first .. diye bişey yazar ona gir ve cd rom olarak ayarla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.