USB den format atmak baya uğraştırdı bios kurcalaya kurcalaya zar zor buldum.ide-achi boot sırası değiştir vs. daha öncede attım defalarca ilkdefa oldu böyle. sorun şu:
Pc açılırken "Diski çıkartın. Devam etmek için tuşa basın" yazısı geliyor. Bazen mavi ekran çıkıyor açılmıyor.birkaç kez başlangıç onarması yaptıktan sonra açabiliyorum. Formatsız çözümü var mıdır? şuan bütün driverları sıfırdan indiriyorum akşam tekrar format atcam yoksa.
Not: eski bios ayarlarını bilmiyorum.default yaptım aynı hata yine veriyor. Bu ilk olduğunda 200mb lık kadar bi güncelleme vardı widows için.ben yüklemedim ama sanırım gece otomatik yükliycekti.Gece utorrent açık yatmıştım.sabah o yazı ile karşılaştım.
Basın formatı gitsin hocam.Biosta ayar menüsünü kaybolma şansı yok.Bence sizin göremememiş olma şansınız daha yüksek.Mavi ekran ise hayra alamet değil.Driver problemi olabileceği gibi donanımsal bir arızada olabilir.Bu yüzden öncelikle format atmalıyız.Daha sonra duruma bakarız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: zwanzig
Basın formatı gitsin hocam.Biosta ayar menüsünü kaybolma şansı yok.Bence sizin göremememiş olma şansınız daha yüksek.Mavi ekran ise hayra alamet değil.Driver problemi olabileceği gibi donanımsal bir arızada olabilir.Bu yüzden öncelikle format atmalıyız.Daha sonra duruma bakarız
formatı daha dün attım işte. driverları kurması problem daha çok. nete bağlanmak için eternet driverı çok sorun çıkartıyo.başka pcden flaşa at ordan yükle git gel sürekli.formattan sonra direk nete bağlanamıyorum yani
nightsongN
kullanıcısına yanıt
Hocam o zaman format atmayın ama diski çıkartın ne demek Biosa girip "First Boot Device" "Second Boot Device" ve "Third Boot Device" kısımlarını sırayla şu şekilde ayarlar mısınız ? HDD - Disabled - Disabled
quote:
Hocam o zaman format atmayın ama diski çıkartın ne demek Biosa girip "First Boot Device" "Second Boot Device" ve "Third Boot Device" kısımlarını sırayla şu şekilde ayarlar mısınız ? HDD - Disabled - Disabled
hemen deniyorum
quote:
Orijinalden alıntı: nightsong
quote:
hemen deniyorum
ya varya adamsın kardeşim çok teşekkür ettim sadece hdd yi boot 1. yaptım gerisini disabled yaptım test ettim 3 defa sıkıntı yok. 2 soru daha seni bulmuşken sorayım:
1. Bilgisayarım>Yerel Disk C: Yerel Disk D: "tuhaf şekilllerle yazılı" F: var. bu tuhaf şekilli yer nedir?1,85 gb boyutunda içinde bişey yok.Temp gibi bişeyler vardı da ben shift del yaptım şimdi boş :D
2. Pc de ssd + hdd var. Sata Mode Selection "IDE" seçili bende format atarken yapmıştım. onu tekrar "ACHI" ye alayım mı?
nightsongN
kullanıcısına yanıt
Hocam sıkıntının çözüldüğüne sevindim.Diğer sorulara gelecek olursak :
1)Format atarken doğru düzgün biçimlendirip hddyi bölümlemediyseniz yada temiz kurulum yapmak yerine yükseltme yaptıysanız böyle bir durum oluşmuş olabilir.Eğer gözünüze çok batıyorsa disk yönetimine girip dediğiniz bölümün harfini silerseniz bilgisayarımda görünmez olacaktır.Kafaya takmayın derim birdahaki formatta tüm partitionları silersiniz
2)SSD+HDD varsa format atmadan önce biostan Sata Modunu AHCI şeklinde ayarlayıp kuruluma öyle başlamanı gerekiyor.Eğer şimdi değiştirirseniz bilgisayar mavi ekran verir ve açılmaz.Bu yüzden birdahaki formattan önce bu işlemi yapmalısınız.Ayrıca en azından windows 7 yüklemelisiniz