Şimdi Ara

Bios Değitirilebilinir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar başlıktada belirttiğim üzre bios'u değiştirebilir miyiz? Benim bilgisayarda DXDIAG yaptım baktım BIOS bölümünde Default System BIOS yazıyordu. Fakat arkadaşım kendi bilgisayarında bakmış gelmiş. Phoenix-Award Workstation BIOS v6.00 PG yazıyor. Bende overclock filan yapabilmek için bios'u değiştirebilir miyim? Var mıdır bu tür Firmware'ler? Teşekkürler...

• Her bios'da overclock yapılır. Özellikle update etmek gerekmez ancak sistemin oc sonrası stabil olması için yada bileşenlerin daha kararlı çalışması için gereklidir. Anakart marka modelini yazarsan uygun bios'u verebilirim. Oc için bios güncelleyeceksen ve bu işe yeni başlıyorsan bilen birinden yardım almanı öneririm.
  • bu işe yeni başlıyorum fakat bilgisayardan iyi anlıyorum ayrıca etrafımda bilgisayar bilen ve yardım edebilecek birisi yok zaten bir kişi var o da edirnede üniversitede okuyor :). Neyse; ya şimdi her biosta yapılıyorsa güzel fakat benimkinde o voltaj verme tarzı şeyler yok yani ben bulamadım ben şimdi vereyim size özelliklerini pc'nin siz yardımcı olursanız çok sevinirim.

Windows 7 Ultimate 64 Bit
    Nvidia Zotac GeForce 9800GT Synergy 1 GB 256 Bit GDDR5 diye biliyorum :D
    İntel DP965LT Anakart
    İntel E6300 Core 2 Duo 1.86 Ghz
    ThermalTake 500 Watt (pfc) Power Supply

Bu arada bir şu konuyuda okursanız çok sevinirim :)http://forum.donanimhaber.com/m_48166679/mpage_1/f_/key_//tm.htm#48166679

EDİT: Bu arada ben bios update etmiştim. 2007'ydi normalde şimdi 2009'a update ettim ondan sonrada çıkarmamışlar sanırım bulamadım. Tekrar teşekkür ederim size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellomoto718 -- 10 Nisan 2011; 10:09:16 >

• Intel anakartlarda overclock oldukca zor hatta imkansizdir... Elinizdeki anakart ile overclock olayini unutun bence. p35 yada p45 gibi chipset bir anakartiniz olsa 500fsb yi gormeniz icten bile degil( p5q pro ile 522 gordum ben)
    Intelin bir cok anakartinda oc menuleri malesef ki yok..
  • her anakartta oc olmuyor laptoplar olsun ucuz anakartlar olsun fln fln
  • Hepinize teşekkür ederim peki bana DDR2 Ram destekleyen elimdeki CPU'yu yani daha doğrusu Bilgisayarımda olan diğer hiçbirşeyi değiştirmeden bir anakart önerebilirmisiniz. Ramler DDR2, onun dışında ne lazım bilmiyorum Sata/IDE filan onlar anakartta oluyor sanırım ama SATA olursa daha iyi olur. Siz benden çok daha iyi biliyorsunuzdur, şöyle her istediğimi rahatlıkla yapabileceğim aşağıdaki özellikleri destekleyecek bir anakart önerebilir misiniz? Biraz da fazla pahalı olmazsa :D

Windows 7 Ultimate 64 Bit
    Nvidia Zotac GeForce 9800GT Synergy 1 GB 256 Bit GDDR5 diye biliyorum :D
    DDR2 Ram
    İntel E6300 Core 2 Duo 1.86 Ghz
    ThermalTake 500 Watt (pfc) Power Supply
  • Asus - MSI - Gigabyte in p43 leri kalmis sadece piyasada... Malesef ki p45 imkansiz otesi artik..
    ben olsam sizin yerinize anakart + islemci + ram i verir yeni sisteme gecerdim cunku E6300 oldukca yavas kalir bu zamanda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ***BİOS NEDİR VE AYARLARI***
    19 yıl önce açıldı
    Bios update gerekli mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hihih :D Aynen öyle acayip yavaş kalıyor :D Anakartı işlemciyi rami verin diyosunuz yani bir sorarım bunları kaça satabilirdiye bir arkadaşım varda ben anlamam piyasasından toplasan 100 etmez sanırım :D ee peki şimdi satınca böyle O/C edilebilicek filan bir anakart güzel bir işlemci çok pahalı olmayanından sadece oyunları idare etse filan da yeter en az 2.8 Ghz filan sanırım yeterli olur. Ya işte siz ayarlarsanız daha iyi olur aslında. Ben sadece bilgisayara (masaüstü) çok para harcamakta istemiyorum. Sonuçta üniversiteyi istanbulda okuyacağımı sanmıyorum :D Eskişehir, Edirne filan gidebilirim o yüzden 4 / 5 Sene boyunca belki toplam 1 ay görebiliceğim için Laptop'ta alabilirim belki ileride o yüzden böyle fazla pahalı olmayan birşey verirseniz 2 senelik kullanım için. Çok teşekkürler tekrardan...
  • Ya ben derdimi bir türlü dile getiremedim :D Kendimi anlatamıyorum bir türlü. Ben şimdi elimdekileri satacağım inş. Siz bana en iyisi yeniden kasa toplasanız;
    Ekran kartını yeni aldım zaten ekran kartları uyuşmazlık yaratmıyor sanırsam birde, dvdrom, floopy, harddisk filan bu kasadan takarım lazım olan bazı şeyleri toplayabilirseniz sevinirim. Birde unutmadan bende onboard ses kartı var çok gerekli değil sanırım ama böyle ucuz ama iş gören bir ses kartı varsa onuda eklerseniz sevinirim. Bakarım ihtiyaca göre alırım yada almam... Çok teşekkür ederim şimdiden..

Anakart
    İşlemci
    Power
    Ram
    Ses Kartı

Başka ne lazım olur bilmiyorum..?
  • Arkadaşlar birinden rica ettim benim için, performansı iyi fiyatı uygun şeyler toparladı elimdekileri satıp bunları alabilirim sanırım. Sizinde fikirlerinizi almak isterim;

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_37613_MSI_H61M-E33__B3___H61__LGA1155__DDR3-1066__Anakart__B3_Revizyon_.html
    http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_36588_KINGSTON__KVR1333D3N9_4G___4_GB_DDR3-1333MHz__Bellek.html
    http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_37472_INTEL_Core_i3-2100__3_10_GHz__LGA1155__islemci.html

Özelliklerine baktım bence güzeller yani..

• Ne amacla kullaniyosan arkadasim ona uygun birseyler almani tavsiye ederim.
    Kaca satacaginizida ikinci el forumda ilanlara dikkat ederek gayet rahat ogrenebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.