Bildirim
Bios Pili Nasıl Dolar?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
eger oyle bir sorunu varsa kasanın sasesinde bir sorun vardır yani yanlızca pile degil psu yada zarar verebilir,bundan dolayı bence o kasayı kullanma -
Zaten kasayı ilk dısarıda kurdum. Yani herhangi bir kasaya monta etmedim anakart vb şeyleri. Oradada aynı sorun vardı.quote:
Orijinalden alıntı: selsah
eger oyle bir sorunu varsa kasanın sasesinde bir sorun vardır yani yanlızca pile degil psu yada zarar verebilir,bundan dolayı bence o kasayı kullanma -
Pilin takıldığı yuvada bir deformasyon olup olmadığını kontrol edin.Eğer bir problem yok ise muhtemelen anakart sorunludur.O piller kolay kolay bitmez eğer hemen bitiyor ise o pilden aşırı akım çekiliyor demektir.quote:
Orijinalden alıntı: SuSKuNGeNC
Zaten kasayı ilk dısarıda kurdum. Yani herhangi bir kasaya monta etmedim anakart vb şeyleri. Oradada aynı sorun vardı.
Alıntıları Göster -
Şu ana kadar gördüğüm en hızlı pil bitiren anakart Abit AN7 oldu. 1 sene içerisinde bitiriyor. Ama sizin durumunuzda kesinlikle normal olmayan bir durum var, pil yuvasında birbirine değen birşeyler var mı diye kontrol edin, daha olmadı garantiden değiştirin. Kolay gelsin.quote:
Orijinalden alıntı: Andrew
Pilin takıldığı yuvada bir deformasyon olup olmadığını kontrol edin.Eğer bir problem yok ise muhtemelen anakart sorunludur.O piller kolay kolay bitmez eğer hemen bitiyor ise o pilden aşırı akım çekiliyor demektir.
Alıntıları Göster -
İlk kez duydum böyle olayı sonucunu yazarmısın üstadım çözüncequote:
Orijinalden alıntı: Hazar
Şu ana kadar gördüğüm en hızlı pil bitiren anakart Abit AN7 oldu. 1 sene içerisinde bitiriyor. Ama sizin durumunuzda kesinlikle normal olmayan bir durum var, pil yuvasında birbirine değen birşeyler var mı diye kontrol edin, daha olmadı garantiden değiştirin. Kolay gelsin.
Alıntıları Göster -
Anakartta sorun varquote:
Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe
İlk kez duydum böyle olayı sonucunu yazarmısın üstadım çözünce
Alıntıları Göster
bir şekilde kısadevre yapıyordr.
benzer bir durumda bil bilgisayar su baskınındandolayı oluştu anakartı elden geçirdik ama sebebini bulamadık
windowsa bilgisayarın her açılışında sistem saatini internetten güncelleyeck ayrı bir program bul. -
Kasayı Müşteriye o şekilde tesil ettim. Sorun bencede ana karttan, Çünkü kasadan ne cıkarsam, ekran kartından tutun, ram dan tutun, Cpu ya kadar cıkarıp takmamla bios kendini rahatlıkla sıfırlıyabiliyor.quote:
Orijinalden alıntı: ioz
Anakartta sorun var
bir şekilde kısadevre yapıyordr.
benzer bir durumda bil bilgisayar su baskınındandolayı oluştu anakartı elden geçirdik ama sebebini bulamadık
windowsa bilgisayarın her açılışında sistem saatini internetten güncelleyeck ayrı bir program bul.
Alıntıları Göster
Kasanın garantiye gitme şansıda yok, 3 bucuk senelik bir kasa. Bakalım bir çözum yolu üretemezsek ya degişim yapacagız yada bu sekilde kullanmaya dwm edecekler. Gerci onlar icin pek bi sorun yok ama düşünün kasanın elektirik fişini cekip cıkarınca bile bios kendini sıfırlayabiliyor =)
-
Benim elimede bu tipte birkaç sistem geçti. Sorun genellikle anakarttan kaynaklanıyor. Anakart üzerindeki ne diyolar o şişen şeylere transistörmü ne onları bir kontrol edin. Birde bios update etmenin belki faydası olabilir.quote:
Orijinalden alıntı: 3310
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: 3310
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: 3310
yaklaştın kondansatör olacaktı
kondansatörün poposundaki artı işareti gibi kısım kabarıyor "ben arızalıyım" diyor
Heh işte o dediğinden :) Benim elime geçenlerin hepsinde kondansatör şişmesi vardı
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendiss -- 23 Mayıs 2007; 3:40:43 >
-
ewet o kondöstörlerde sorun olabilir ama bence uğraşma yeni bitane anakart al ve bitsin kafa yorma boşuna :D buda başka bi çözümquote:
Orijinalden alıntı: mendissquote:
Orjinalden alıntı: 3310
yaklaştın kondansatör olacaktı
kondansatörün poposundaki artı işareti gibi kısım kabarıyor "ben arızalıyım" diyor
Heh işte o dediğinden :) Benim elime geçenlerin hepsinde kondansatör şişmesi vardı
.
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: sahde@mynet.com
ewet o kondöstörlerde sorun olabilir ama bence uğraşma yeni bitane anakart al ve bitsin kafa yorma boşuna :D buda başka bi çözüm
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: sahde@mynet.com
ewet o kondöstörlerde sorun olabilir ama bence uğraşma yeni bitane anakart al ve bitsin kafa yorma boşuna :D buda başka bi çözüm
hep akıl veriyolar ya bide para veren çıksa
-
bin başım parda veren vardır elbet biz bu arkadaşın derdine bi care bulalımda bi diyimi gerci ben anlamadım anlayan arkadaşlar yardımcı olacaklardır kesinquote:
Orijinalden alıntı: adem81quote:
Orjinalden alıntı: sahde@mynet.com
hep akıl veriyolar ya bide para veren çıksa
Alıntıları Göster
-
Walla bunların hepsi ikinci el kasa, Elimde bi kac tane war, gecende bir müşterininde pc sinde olmusdu. Öle herkesede bios dan dolayı sıfır kasa alacak halimiz yok. Akıl veren cok para veren yok arkadaşın dedigi gibi :Dquote:
Orijinalden alıntı: sahde@mynet.com
bin başım parda veren vardır elbet biz bu arkadaşın derdine bi care bulalımda bi diyimi gerci ben anlamadım anlayan arkadaşlar yardımcı olacaklardır kesin
Alıntıları Göster
-
arkadaşlar bakınız işin içine bios girdiğinde kendinizden emin değilseniz lütfen servise gidiniz hata ve yanlışlıkların dönüşü olmaz 10 ytl için değmezquote:
Walla bunların hepsi ikinci el kasa, Elimde bi kac tane war, gecende bir müşterininde pc sinde olmusdu. Öle herkesede bios dan dolayı sıfır kasa alacak halimiz yok. Akıl veren cok para veren yok arkadaşın dedigi gibi :D
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: Hussein Genghis
arkadaşlar bakınız işin içine bios girdiğinde kendinizden emin değilseniz lütfen servise gidiniz hata ve yanlışlıkların dönüşü olmaz 10 ytl için değmez
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: yirmidokuz
arkadaşlar bakınız işin içine bios girdiğinde kendinizden emin değilseniz lütfen servise gidiniz hata ve yanlışlıkların dönüşü olmaz 10 ytl için değmez
bios yüklemesi 30 ytl :D tanıdık bulursan dahada düşüyor 15 ytl ye kadar
-
quote:
Orijinalden alıntı: WCodeRquote:
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: pisicomaniac
quote:
eskiler bilirler 2005 yılının sonlarında bios update furyası esti forumun yarısı anakart değiştirdi tek sorun restart ı yanlış yapmalarıydı
servis 30 ytl
anakart 80 dolar
başarılı bios update paha biçilemez:D
-
bios update nasıl yapacagız? Nasıl Bios yükleme yapılır?quote:
Orijinalden alıntı: Hussein Genghisquote:
Orjinalden alıntı: pisicomaniac
quote:
eskiler bilirler 2005 yılının sonlarında bios update furyası esti forumun yarısı anakart değiştirdi tek sorun restart ı yanlış yapmalarıydı
servis 30 ytl
anakart 80 dolar
başarılı bios update paha biçilemez:D
Alıntıları Göster
-
quote:
bios update nasıl yapacagız? Nasıl Bios yükleme yapılır?
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: SuSKuNGeNC
bu konuda tam bilgi verebilirmsiniz benimde çok merak ettiğim konu tabiki riskide var bios uçabilir... -
Hiç yokda iyidir :Dquote:
Orijinalden alıntı: maxmax1quote:
Orjinalden alıntı: SuSKuNGeNC
bu konuda tam bilgi verebilirmsiniz benimde çok merak ettiğim konu tabiki riskide var bios uçabilir...
Alıntıları Göster
Bi söz var, Ben Zaten kaybetmişim, denesemde birşey olmas =)
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- monitör uyku moduna geçiyor
- pcı basit iletişim denetleyici nedir
- laptopa su döküldü açılmıyor
- geçersiz api istek parametresi nedir
- eventsetinformation yordam giriş noktası advapi32.dll dinamik bağlantı kitaplığında bulunamadı
- telefon neden ısınır
- silinen dosyaları geri getirme
- internet hızlandırıcı
- modem kurulumu
- oem açılımı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X