arkadasın bilgisayarında biosu yazılımla windowstan update ederken mavi ekran hatası geldi ve makina reset attı.suan makina acılıyo fakat ekrana goruntu gelmiyo ve biosun silindiğini dusunuyoruz.bu durumda yapabilecegimiz bişey varmıdır.yada teknik serviste bu sorun halledilebilirmi.cevaplarınız için simdiden tesekkurler.
yapa bileceğin netten biosun programını indirip daha sonra kendi anakartının aynısından bulup onun biosunu senin anakarta takman diğeceğim ama tam takma sadece uçları değsin yeter çünkü bilg. açılınca o bios u söküp kendi biosunu takacaksın ve netten indirdiğin bios u tekrar senin biosa yazacaksın. Bu arada kendi anakartını bulamazsan ödünç bios almak için en azından sana uygun atıyorum 1 agp slotun ve 3 pci slotun var aynı bu özellikte bi anaartın bios unu dene dediğim gibi amaç burda sadece bilg. açmak
Eprom yazabilen yani bios update eden bir bilgisayar firmasına götürün 5-10 ytl gibi bir ücrete bios update yaptırabilirsiniz. Kolay gelsin.
Bence de eğer fazla profosyonel değiilsen fazla kasma.Turgut un dediği gibi Bütün bilgisayardan olmak yerine 5-10 lira ver için rahat etsin....
Yazılımla değil, Q-Flash yaparak güncellemeye çalışın. Bilgisayar açıkken, işletim sisteminden bu şekilde BIOS pilini güncellemek riskli. Eğer yapamazsanız teknik servise götürün.
Benzer bir olay benimde başıma gelmişti. Bende Asus M2n-SLI DELUXE var. Oyle hata verince anakart cdsini taktım ve bios guncellemeyi tekrar eski haline getirdim. Bende işletim sistemi açıkken güncelleme yapmaya çalısmıstım ve sorun olmuştu. Sonra yeni version güncellemeyi bios ile yaptım hiç bir sorun olmadı. Bu yolu deneyeblirsin. Umarım işine yarar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme