Şimdi Ara

bios'um silindi galiba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. iyi bir bilgisayar kullanıcısı değilim. ama meraktan olsa gerek, canım biosu uptade etmek istedi. denedim. bu arada ana kartım asus a7v600-x award bios. güncel bir dosyasını buldum diskete yükledim bilgisayarı açıp alt + F2 tuşlarına basım disketteki dosyanın ismini yazdım entere bastım sonra bana 2 tane soru sordu ne olduğunu anlamadım yes dedim :) bilgisayar yeniden başladı ve bir daha görüntü gelmedi. kapatıp tekrar açtım uzun uzun biiiiib sesleri geliyor biiiiiiiiiib biiiiiiiiiiib biiiiiiiiiiiib biiiiiiiiiib
    yardımcı olursanız sevinirim.

• bios pilini cıkartıp bastan ac bakalım.eger gene olmazsa bios uçmuş demektir eger bios ucmussa bu durumda ne yapılabilecegini bende bilmiyom
  • quote:

Orjinalden alıntı: hun_estergon

Merhabalar. iyi bir bilgisayar kullanıcısı değilim. ama meraktan olsa gerek, canım biosu uptade etmek istedi. denedim. bu arada ana kartım asus a7v600-x award bios. güncel bir dosyasını buldum diskete yükledim bilgisayarı açıp alt + F2 tuşlarına basım disketteki dosyanın ismini yazdım entere bastım sonra bana 2 tane soru sordu ne olduğunu anlamadım yes dedim :) bilgisayar yeniden başladı ve bir daha görüntü gelmedi. kapatıp tekrar açtım uzun uzun biiiiib sesleri geliyor biiiiiiiiiib biiiiiiiiiiib biiiiiiiiiiiib biiiiiiiiiib
    yardımcı olursanız sevinirim.

Büyük ihtimalle yanlış bios kurmuşsun mainboard pilini çıkartım 5 dakika bekle yeniden tak.

• Büyük ihtimalle yanlış bios kurmuşsun mainboard pilini çıkartım 5 dakika bekle yeniden tak.

bunu dene olmazsa haber ver bakalim bi çaresine
  • cmos jumperdan da sorunu halledebilirsin aziz kardesim.
  • $imdi pilin oralarda bi jumper vardir ccmos yada cmos yazar direkt. muhtemelen 1-2 konumdadir.
    bilgisayari kapa,arkadan fi$i cek.
    kasayi ac vee cmos jumperi 1-2 konumdan 2-3 konuma al.
    öle bi be$ dakka bekle. sonra eski konumuna getir (1-2) fi$i tak makinayi ac.
    baktin olmadi, yine fi$i cikar cmos u yine 1-2 den 2-3 e al
    bu sefer pili de cikar yine 5-10 dakka bekle.. sonra pili tak,cmos u 1-2 ye geri al
    makinayi ac..
    baktin yine olmadi..
    bilgisayar acilir acilmaz insert tusuna surekli bas safe bios gelir.. ordan fabrika ayarlarina gel.
    baktin oda olmadi,istanbul icinde buyukcekmeceye yakinsan bios u dikkatlice sök,bana getir. ben yaparim..
    (getirmeden once ii ce bi kontrol et ama,biosta yanık kokusu filan var mi,yada kondansatorlerde bi $i$me, yanık kokusu filan var mi iice bak)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.