Şimdi Ara

Biosta gözüken HDD windowsta gözükmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
6.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi günler. Birkaç gün önce laptopuma format atmaya çalışırken format ekranında hdd yi ikiye bölerken elektrikler gitti. Laptopu tekrar açtığımda ise format ekranına geldiğimde hdd yi göremedim. Ancak hdd biosta gözüküyor. Denediğim birkaç yollar;

*Komut ekranından -Diskpart ve -List Disk komutunda hdd gözükmüyor.
    *Flash belleğe işletim sistemi atıp windowsta depolama biriminden flash bellek gözüküyor hdd gözükmüyor.
    *Hdd yi başka bir laptopa taktığımda yine gözükmüyor.

Hdd biosta gözüküyor.
    Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sabit Disk Sürücüsü (HDD) veya Katı Hal Sürücüsü (SSD) BIOS'ta Görünüyor ancak Windows'ta Görünmüyor

Bazı durumlarda, HDD veya SSD'niz BIOS'ta görünebilir ancak Windows işletim sisteminizde görünmeyebilir. Bu durum, birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir:

• Başlatılmamış Disk: HDD veya SSD yeniyse veya daha önce başka bir bilgisayarda kullanılmışsa, Windows tarafından başlatılması gerekebilir.
    • Hatalı Bağlantı: HDD veya SSD'nizin anakartınıza veya güç kaynağınıza düzgün bağlanmamış olması mümkündür. Bağlantıların sağlam olduğundan ve HDD veya SSD'nin güç aldığından emin olun.
    • Sürücü Harfi Atanmamış: HDD veya SSD başlatılmış olsa bile, Windows'ta bir sürücü harfi atanmamış olabilir. Disk Yönetimi aracını açarak sürücünüze bir sürücü harfi atayabilirsiniz.
    • Eski veya Hatalı Sürücüler: Anakartınızın veya HDD veya SSD'nizin sürücüleri eski veya hatalı olabilir. En son sürücülerin kurulu olduğundan emin olun.
    • Donanım Sorunu: HDD veya SSD'de fiziksel bir sorun olabilir. Donanım sorunlarını tespit etmek için bir donanım teşhis aracı kullanabilirsiniz.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra HDD veya SSD'niz hala Windows'ta görünmüyorsa, profesyonel bir bilgisayar teknisyenine danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Disk yönetiminden bir bakın derim, eğer diskin partisyonu zarar gördüyse dosya yöneticisinde görünmese bile orada görünebilmesi lazım. Sürücü eğer disk yöneticisinde gösteriliyorsa oradan partisyonları komple silip yeninden oluşutup format atın, sorunsuz bir şekilde Windows altında da görünecektir.
  • Cevap için teşekkürler. Disk yöneticisindede gözükmüyor hdd. Sadece bios ta görebiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Canakyrek

Cevap için teşekkürler. Disk yöneticisindede gözükmüyor hdd. Sadece bios ta görebiliyorum.
    Disk yönetiminden görüntü koyarsanız eğer daha hızlı yardımcı oluruz hocam.
  • Bilgisayar Yönetimi'ndeki depolama bölümünde yer alan Disk Yönetimi ekranında disklerin olduğu bölüme tıklayın ve ana penceredeki eylem bölümünden diskleri yeniden taratın. Bulamazsa disk sürücülerini güncelleyip deneyebilirsiniz. BIOS'da görünüyorsa son çare bootable bir low level format tool kullanarak formatlamaya çalışmak olabilir.
  • Hocam dediğiniz yaptım yenilememe rağmen gözükmüyor. Low level format içinde flash belleğe xp kurdum ve canlı işletim sistemi olarak açtım yalnız format için hdd nin gözükmesi gerekiyor ama malesef hdd bios haricinde hiçbir yerde gözükmüyor. Dediğim gibi format ekranında hdd yi ikiye bölerken bilgisayarım elektriklerin gitmesi sonucu kapandı. Açtığımda hiçbir yerde göremiyorum. Acaba hdd nin format değiştirme ihtimali varmıdır.

• Herkes bu soruna nasıl onu tarayın bunu yapın şunu yapın demiş ya arkadaşlar böyle basit bişeyi büyütecek kadar problem büyük değil yapmayın etmeyin

Konu sahibi arkadaşım sen bilgisayarıma girdikten sonra hdd yi görmüyor diyorsun demi yani yerel disk c veya d olarak gözükmüyor dimi .

Disk yönetimine gidip harddiskine herhangi bi harf ata gözükecek artık . Bende bilgisayarı formatladığımda sadece ssdyi görüyordu dedim şimdi hdd mi bozuldu sonra aklıma bi an sigara içerken geldi ben hard diske harf vermedimki dedim harfi atayınca gözüktü windowsta

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios hdd görmüyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Disk yönetimindede hdd gözükmüyor ise sistemde m2 ssd varmı öncelikle bunu sorayım

Eğer m2 ssd varsa anakartınızda 6 adet sata girişi varsa 2sini iptal eder m2 ssd. O iptal olan 2 girişten birine bağlamışsınızdır hdd yi o yüzden görmüyordur. Hangi sataları iptal ettiği anakartın kitapçığında yer alır veya internet sitesinde teknik detaylarda yazar

3. İhtimal başka bi sata kablosuyla deneyin

• Hocam hdd laptopta giriş bağlantıları herzamanki gibi hiçbirşey değiştirmedim. Hdd yi bi bilgisayarcıya götürmem gerekiyor sanırım.

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Hocam sorun hdd nin hiçbiryerde gözükmemesi. Yalnızca biosta isim olarak gözüküyor. Ne komut ekranında nede işletim sisteminde gözükmüyor.

• Bak editledim 2. Mesaj olarak ordaki yönergelere bak.

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Hocam harddiski eski bir laptopa taktığımda format ekranında görebildim. Ancak ayrılmamış alanı yani 500 gb ı ne biçimlendirebiliyorum ne silebiliyorum nede oluşturabiliyorum. Komut ekranında denediğimde ise -clean komudunu girdiğimde “Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi” hatası alıyorum.

• Canakyrek C kullanıcısına yanıt
    HDD Regenerator ile kurtarmayı deneyebilirsiniz.
  • quote:

Hocam harddiski eski bir laptopa taktığımda format ekranında görebildim. Ancak ayrılmamış alanı yani 500 gb ı ne biçimlendirebiliyorum ne silebiliyorum nede oluşturabiliyorum. Komut ekranında denediğimde ise -clean komudunu girdiğimde “Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi” hatası alıyorum.
    Hocam sanırım diskinin RAW formatına dönmüş. Linkte yazanları denemenizi tavsiye ederim.

https://www.technopat.net/sosyal/konu/ssd-raw-olma-sorunu.46709/

• poko001 P kullanıcısına yanıt
    Hocam denedim şuan böyle ilerliyor korkutmıyor değil kapatıcam sanırım.

• quote:

Doğru yoldasın.

• quote:

Fiziksel hasar var gibi görünüyor, o kadar bad sector normal değil.
    Bekle işlem bitsin. Bazılarını düzeltiyor program.

Eğer bad sektörlerin hepsi diskin aynı bölümündeyse, o kısmı kullanma. Boşa at.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam yeni alıcam bağzı şeyleri düzeltse bile ileride sıkıntı çıkabilir.

• quote:

Hocam yeni alıcam bağzı şeyleri düzeltse bile ileride sıkıntı çıkabilir.
    Karar senin..
  • Canakyrek C kullanıcısına yanıt
    HDD Regenerator başlangıç bölümünde bile çok fazla hata bulmuş ve disk'i düzeltebilmesi zor görünüyor, düzeltebilse bile o disk kesinlikle tekrar sorun çıkartacaktır bu yüzden verdiğiniz karar doğru.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.