Şimdi Ara

BİOSU KATLETTİM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2gün önce Win 8.1 yüklediğimde ram frekanslarım ve cl değerlerim saçmaladığı için anakart biosu update etme gereksini duydum fakat dalgınlıkla ( öküzlükte denebilir) aynı serinin farklı bir modelinin biosunu yükleyerek olayı içinden çıkamadığım bir hale getirdim (hatta mallıkta denebilir) ...

Öncelikle anakartım M4A785TD-M EVO ve şuan da bilgisayar açıldığında bütün fanlar çalışıyor, bip sesi hiç gelmiyor ve monitörede görüntü yok ayrıca klavyeye ise ilk açılışta elektrik gelmesine rağmen (caps lock tuşundan) çalışmadığını farkettim bu nedenle usb girşli klavye yerine geleneksel girişli klavye bağladım fakat aşama kaydedemedim.

Problem çözümü için ilk yaptığım iş anakarttaki bütün güç kablolarını söküp takmak oldu ardından forumlardan bilgi edindiğim bilgiler doğrultusunda, bios pilini çıkarıp takmayı, farklı bios pili takmayı, jumperı resetlemeyi , bilgisayara yeni format attığım için first boot usb olarak kaldığından dolayı bir umut usb ile bios updatetini denedim fakat ekrana görüntü gelmemesi nedeniyle hiçbir ilerleme kaydedemedim, ayrıca ekran kartnı sökerek onboard başlatmayı, tek modül ram kullanarak başlatmayıda denedim denedim. Sadet olarak tüm fikirlerimi tüketmiş durumdayım ve bu konuda bilgili olan arkadaşların çözüm önerilerine ihtiyacım var. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler. (bios çipset değişikliğini ve yeni bir anakart almayı en son aşamada değerlendirsek sevinirim)

• Öncelikle geçmiş olsun, bu işlerle en son 2007 de uğraşmıştım bazen dalgınlıkla güç kablosu takılı iken bios pili çıkartılıyor. Sen tekrar dene çık bi çay kahve için zaman geçsin pili tak tekrar dene bakalım.
  • Ayrıca kartın CrashFree BIOS özelliğine sahipmiş bi incele belki sorun başka bi donanımdada olabilir tek kanaldan gitmemeye çalış

alıntıdır

ASUS CrashFree BIOS 3 yazılımı
    ASUS CrashFree BIOS 3 BIOS dosyanız hata verdiğinde yada yazma işlemi sırasında
    bozulduğunda yeniden kurmanıza sağlayan otomatik kurtarma aracıdır. Bozulmuş BIOS
    dosyasını güncel BIOS dosyasını içeren anakart destek CD si, USB bellek yada disket
    kullanarak yenileyebilirsiniz.

Yazılımı kullanmadan önce güncel anakart BIOS unu içeren anakart
    destek CD si, USB bellek yada disketinizi hazırlayınız.

Diskette yada USB bellekteki orjinal yada yenilenmiş BIOS dosyasının
    adını P5B.ROM olarak değiştirdiğinizden emin olunuz.
    USB bellek aracılığı ile BIOS u kurtarmak
    USB bellek aracılığı ile BIOS u kurtarmak için :
    1. BIOS dosyasını içeren USB belleği USB yuvasına takınız.
    2. Sistemi açınız.
    3. Program otomatik olarak aygıtları BIOS dosyası için kontrol eder. Bulduğunda program
    BIOS dosyasını okur ve bozulmuş BIOS dosyasını yazmaya başlar.
    4. Program yenileme işlemini tamamladıktan sonra sistemi yeniden başlatınız.

ASUS CrashFree BIOS 3 u sadece FAT32/16 formatlı ve tek bölmeli USB
    bellek destekler. Aygıt boyutu 8 GB dan küçük olmalıdır.

BIOS yenilerken sistemi kapatmayınız yada yeniden başlatmayınız. Böyle
    yapmak sistem açılış hatasına neden olabilir!
    Disket aracılığı ile BIOS u kurtarmak
    Disket aracılığı ile BIOS u kurtarmak için :
    1. Sistemi kapatınız.
    2. Orjinal yada yenilenmiş BIOS dosyası ile disketi floppy disk sürücüsüne takınız.
    3. Program aşağıdaki mesajı görüntüler ve otomatik olarak disketteki orjinal yada
    yenilenmiş BIOS dosyasını kontrol eder.
    Bulunduğunda program BIOS dosyasını okur ve bozulmuş BIOS dosyasını yazmaya
    başlar.
    BIOS yenilerken sistemi kapatmayınız yada yeniden başlatmayınız. Böyle yapmak
    sistem açılış hatasına neden olabilir!

Anakartınızda Crashfree özelliği var deneyin bu yazı p5b için hazırlanmıştı sizde oluşturacağınız dosya ad p5b-vm olabilir. Kolay gelsin

0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anubisin_Ruhu -- 18 Kasım 2014; 1:03:56 >

• Hocam anakarta güç gelmiyor olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartın ışığı yanıyor ayrıca anakarta bağlı işlemci fanı ve diğer fanlar dönüyor ancak boot için taktığım klasik kingston usbnin ışığı yanmıyor bu nedenle okuduğunu sanmıyorum Buna müteakip sandisk usb ile yaptığım denemeden de sonuç alamadım. Yabancı forumlarda bios kurtarma için sadece anakart ve psu
    yeterli olduğunu belirtiliyor. Bende kotrol amaçlı evdeki diğer bilgisayarın kasasından sadece 4pin ve anakart güç kablolarını söküp problem yaşadığım kasaya bağlayıp yaptığım denemede yine ses ve görüntü alamadım.

Biosu adlandırma hususunda hata yapıyor olabilirim

P5B-ASUS-Deluxe-1101.ROM', you can rename it to 'P5BD1101.ROM'. Otherwise a truncated name will appear as 'P5B-AS~1.ROM' due to a limitation to max 8 characters in the filename

ben 8carakter sınırlaması nedenıyle M4A785TD.ROM şeklinde isimlendirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Br3ak1ng -- 18 Kasım 2014; 2:01:56 >
  • Hocam anakart işi bu belli olmaz bios'ta şakaya gelmez yakmış olabilirsin ama sanmıyorum , besleme yapmıyor olabilir , Güç gelmiyor olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.