Şimdi Ara

Bip Heryöne sistemi nasıl çalışıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
5.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben telefonu uçak moduna alıp wifi ye bağlanıyorum bipten heryöne arama yapıyorum dakika paketimden düşüyor karşı tarafada şebeke arama olarak gözüküyor baz istasyonuna vs. bağlanmıyorum nasıl oluyor ??

• Bip içinde iki arama modu var. İlki Bip'ten Bip'e arama modu. İkincisi ise Bip'ten Her yöne arama modu. İlk mod Turkcell'in Bip sunucuları arasında çalışıyor. İkinci Her yöne modu ise Bip sisteminden Turkcell'deki geçit sunucularına ulaşıp arama yapıyor.
    Her iki modda da telefonunuzdaki Bip ile Bip sunucuları arasındaki iletişim İnternet bağlantısı üzerinden VOIP iletişimi ile yapılıyor. Sadece her yöne aramada Bip sisteminden Turkcell sunucularına bağlantı yapılıp oradan itibaren karşı tarafa normal operatör altyapısı üzerinden arama yapılır.
  • O dediginizi bende yapmıyor internet açık değil arama yapıyorum her yöne ağ bağlantı hatası veriyor internet açtığım zaman arama yapabiliyorum farklı denemediğim bir yol mu var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • juhadante J kullanıcısına yanıt
    Internet bağlantısının açık olması gerekiyor. Sonuçta BIP de geçerli GB paketi de veriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basitce ses sinyali telefondan bip sunucusuna oradan da diğer telefona gsm şebekesi veya internet yoluyla iletiliyor. Bipin masaustu ve tablet uygulaması çıkarsa çok güzel olabilir. Masaüstünden ve tablettende hem görüntülü hem de sesli olarak dakikalari kullanma imkanına kavuşur insanlar. Ayrıca birisi bizi aradiginda bilgisayar basindaysak telefona gerek kalmadan cevap verebilmek gayet güzel olur. Diger operatördekiler de dakika satın alabilmeli bipten gsm araması yapabilmek için hatta. Bence bunlar düşünülmeli ve daha da geliştirilerek hayata geçirilmeli. Böyle yaparlarsa Türkiye'nin Skype'ı olurlar, dünyada da alternatif olabilirler. Ama masaustu yazılımı şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: plusnettr

Internet bağlantısının açık olması gerekiyor. Sonuçta BIP de geçerli GB paketi de veriyor.

Mesela yurt disinda wifi üzerinden yada turkiyeden yurt dışını bip üzerinden arasak dakikalarimizdan nasil gider

• Nizam-ı Cihan kullanıcısına yanıt
    BIP in kendisi için tanımlanan dakika ve internet paketleri var. Yurt dışındayken durumu dolaşıma giriyor o ayrıca ücretlendirilen bir durum olabilir. Yurt dışını arama konusunda bir fikrim yok ama karşı taraf da BIP kullanıyorsa whatsapp dan farkı yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dakika paketimiz bitti. Bip ten her yöne DK paketimiz var ve Bip üzerinden normal aramayı seçip aradık nasıl ücretlendirilir. Bip her yöne paketinden mi düşer, ek ücret mi yansır.

• gokh4n G kullanıcısına yanıt

Bip her yöne dakika paketin den düşer

• Yokizm kullanıcısına yanıt
    Peki bip dakika harici, internette olması lazım değil mi görüşme için?

• righteous@ kullanıcısına yanıt

Bip'te geçerli internetiniz varsa ondan gider, yoksa mevcut normal internetinizi kullanır

Benim anlamadığım,bip dakika varsa arama yapma için yetmiyor,internette olmalı yani? ikisi de şart mı her yöne arama yapabilmek için? Niye internet üzerinden çalışmıyor, dakika şartı da istiyor onu anlamadım..

Teşekkürler, Her yerdesin eyvallah

• righteous@ kullanıcısına yanıt

Ben de bilmiyorum, Bip garip bir uygulama hocam

• gokh4n G kullanıcısına yanıt

Rica ederim hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.