Şimdi Ara

Bir aylık Chery Deneyimlerim (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
0
Favori
23.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: 911GT3

Haydi siz kendi aranızda halaya kalkın bakalım

Bu arada unutmayın, biz senelerce Şahin ve Doğan'a bindik ! (Bu firmanın temel savunma cümlesidir)

Halk tabiriyle ..dik yarıştırmak gibi bir niyet mevcut değil. Lütfen konunun açılış amacına ve yorumlarımı dikkatlice okuyup terbiyeli ve seviyeli olmanızı tavsiye ederim.

Eğitim seviyeniz gelir düzeyiniz, yaşınız ve yetişme tarzınızı bilemiyorum ancak; her ne sebeple bu şekilde yorumlar yapıyorsunuz ve bu kadar seviyesizleşiyorsunuz bilmiyorum. Lütfen en azından benim üslubuma uymaya daet ediyorum sizi. Bunun yanında trafikte size çarpmak için peşinizden mi koşuyoruz ki bu şekilde saldırıyorsunuz. Aracınızı bilmiyorum ama madem bizim araçlarımı teneke kutu merak etmeyin size birşey olmaz. Kaskomuzda zararınızı öder. Sizde cenazemize gelir arkamızdan gülersiniz.

Ortam 13-15 yaş ortaokul düzeyine indi. Tüm arkadaşlardan özür diliyorum tartışmaların seviyeli ve yorumların objektif olduğu ilk iki sayfayı okuyup gerisini pas geçmelerini umuyorum.

Bu arada bende UNO kullanıyordum 4 ay öncesine kadar. Kimsenin aracını kötülemek yada elmayla armutu kıyaslamak gibi bir niyetim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGSET -- 23 Haziran 2009; 18:17:24 >

• Kimsenin aracına teneke kutu vs. demiyorum, sadece araçların kendisini kanıtlaması gerektiğini altını çizerek söylüyorum.

Bütün firmaların pazarlama konusunda yaptığı acayipliklerin üstüne giderim, sizde alışırsınız yakında
  • quote:

Orjinalden alıntı: ototube

Hayırlı olsun güle güle kullanın.
    İnsanların alınteri ile zar zor aldıkları mallarını arabalarını kötülemek dalga geçmek, olsa olsa para kazanmanın zorluklarını çekmemiş kişiler yapabilir.

İlk sayfada yazmıştım.4 sayfa olmuş tekrar güncelleme gereği duydum.
  • Valla ne güzel olur halay çeksek ne eğleniriz değil mi lgset kardeşim:D
  • Arkadaşlar biz de sizin kötülüğünüz için açmıyoruz bu konuları ama siz bizi yalancı veya pazarlamacı yerine koyarsanız olmaz değil mi?

Bizim amacımız insanlarla kavga etmek değil ki güzel bir bilgi akışı sağlamak biz görüşlerimizi belirttik ve savunuyoruz ama bu kavga etmeyi gerektirmez bence daha anlayışlı olmak gerekir ve önce araçlar ile ilgili biraz araştırma yapın ve gidip bir bayiye bakın hatta ankarda ikamet ediyorsanız bizzat kendi aracımı birlikte sürelim ama biraz insaflı olun arkadaşlar direk kötülüyorsunuz arabaları...

Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 911GT3

Kimsenin aracına teneke kutu vs. demiyorum, sadece araçların kendisini kanıtlaması gerektiğini altını çizerek söylüyorum.

Bütün firmaların pazarlama konusunda yaptığı acayipliklerin üstüne giderim, sizde alışırsınız yakında

Araçların kendini kanıtlaması konusunda kısmen haklısın. Benim savunduğum (tekrar hatırlatayım firmadan pra mara almıyorum) o kadar yerden yere vurulacakkadar da kötü değil. Bu birincisi. İkinci olarak ta ister inanın ister inanmayın hem mermerler hem Chery international'a hemde E-NCAP'e aracımın test edilmesini istediğime dair msj attım. Bu şekilde insanların ön yargılarının kırılacağını inanıyorum. Ancak elimizde ki kısıtlı parayla kimsenin artığıla uğraşmadan öyle yada böyle sıfır ve içinde bir sürü donanım olan bir araca biniyorum. Gönül ister ki arabaya verecek 50-60 bin param olsa bende VW yada benzeri bir araca versem. Ancak 6bin kredi çekerken bile elli kere düşünen biri olarak bunlar benim için biraz uzak. O yüzden lütfen üslubunuzu makul düzeyde tutup insanlara hakaret etden aşağılamadan (Kibuu defaten yapıyorsunuz) fikirleriniz paylaşın. Bu tür sitelerin zaten amacı bu.

Diğer markalar ile ilgili yorumlarınızı okumadım. Çünkü şu an ilgi alanımda değil ancak konu sahibi olarak gerçekten yaşananlar beni çok üzdü.

Diğer bir eklenti: Biraz önce DVD'min gelip gelmediğini sormak için servise uğradım. Orada belediyenin açtığı 11 metrelik bir çukura 100 civarı bir süratla uçan bir Tiggo ve 186 ile (sürat saati bu süratte takılı kalmış kaza sonucu) tırın altına girmiş bir alia vardı. Tabiiki bunlar ünferit olaylar ve kolayca kıyaslanamaz herşey değişkendir. Sahiplerinden izin lmak için söyledim. Eğer izin alırsam resimlerini burda açık olan bir konuda parlaşacağım..

Bu arada Mete elbette halay hiçte fena olmazdı...

• Adamın hevesini kursağında bırakmışsınız arkadaşlar. Biri tutup sizin kullandığınız arabaya laf etse "bu 4 yıldız almış bu boktan" dese sizin de canınız sıkılır. Chery'miş, Chevrolet'miş, Bmw'ymiş fark etmez. Kendisi sizin bu söylediklerinizi bilmiyor mu? Okuma yazması yok mu? Ya da hiç Çin malı ürün kullanmamış bir adam mı? Sanmıyorum. Adamın içine sinmiş, bütçesine göre en güzel arabayı almış. Bize hayırlı olsun demek ve araçla ilgili soru sormak düşer. Yermek değil.

Güle güle kullan kardeşim sen herkesin malı kendine güzeldir. Kazasız belasız binmeni dilerim.

Edit: Bozuk klavye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrin -- 23 Haziran 2009; 20:11:08 >
  • Şimdi burada sıkıntı olan ne ben onu anlayamadım.

Çin üretimi araçların veya Chery'nin Euro Ncap testlerine girmemesi ise.. Bir gün elbet girecekler belki 3 yıldız belki 2 yıldız alacaklar, ama uğraşmaya devam edecekler. Bir otomobil firması kurmak keşke klavye ile yazı yazmaya benzese.

Burada insanların Chery ile ilgili kafalarındaki soru işaretlerine cevaplar bulmak ve bizzat kullanıcıları tarafından da bu araçların iyi ve kötü yönlerinin insanlara aktarılmasını amaçladık.

Euro Ncap için ısrarlı olan arkadaşlar bana tam olarak Puanlama kriterlerini açıklar mısınız? Ben tam olarak bilmiyorum, alıntı yapsanız da olur.

Belki bir şeyler daha öğrenmiş oluruz.

Bir otomobili kötü bir otomobil olarak değerlendirebilirsiniz herkesin fikri kendinedir ama konuyu; otomobili satın alıp kullanan insanlara hakaret boyutuna getirmenin bence anlamı yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tubo

Şimdi burada sıkıntı olan ne ben onu anlayamadım.

Çin üretimi araçların veya Chery'nin Euro Ncap testlerine girmemesi ise.. Bir gün elbet girecekler belki 3 yıldız belki 2 yıldız alacaklar, ama uğraşmaya devam edecekler. Bir otomobil firması kurmak keşke klavye ile yazı yazmaya benzese.

Burada insanların Chery ile ilgili kafalarındaki soru işaretlerine cevaplar bulmak ve bizzat kullanıcıları tarafından da bu araçların iyi ve kötü yönlerinin insanlara aktarılmasını amaçladık.

Euro Ncap için ısrarlı olan arkadaşlar bana tam olarak Puanlama kriterlerini açıklar mısınız? Ben tam olarak bilmiyorum, alıntı yapsanız da olur.

Bir otomobili kötü bir otomobil olarak değerlendirebilirsiniz herkesin fikri kendinedir ama konuyu; otomobili satın alıp kullanan insanlara hakaret boyutuna getirmenin bence anlamı yok.

Mantıklı ve yol gösterici yorumlarınız için teşekkür ederim.

• hayırlı olsun kazasız belasız...

tiggo ve alia'yı incelediğimde beğenmemiştim ama bu araç fiyatına göre hiç de fena deil bence...
  • hayırlı olsun
  • Alınan ve alıcısının içine sinen her araç 5 yıldızlı mükemmel araçtır. Güle güle kullan kardeşim. İyi kötü bütün yorumlarını bekleriz.
  • Teşekkür ediyorum. En iyi araba herkesin kendi arabasıdır. Hepimize daha iyi araçlara binmek nasip olsun. Ama şimdilik elimizdekiler
    :)
  • Bu arada büyük bir eksikliği yazmayı unutmuşsum ilk baştaki msjda ekliyorum. burdan devam eden arkadaşlar içinde ;

2009 model bir arabaya yakışmayan şekilde motor rodaj gerektiriyor...

İlk 1000 Km de kontrol bakımı var ve kitabına göre motorun alıştırılması bölümünde üstü kapalı bir şekilde rodaja atıfta bulunuyor. Keşke fabrika çıkışlı rodj yapılmış olsa bu şekilde birşey yazılmamış olsaydı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tubo

Şimdi burada sıkıntı olan ne ben onu anlayamadım.

sevgili Tubo,

foruma bir dondun pir dondun

Masallah diyorum ve soylediklerine sonuna kadar katiliyorum. umarim hep boyle devam eder.

• Bence Chery'nin üzerine bu kadar gidilmemeli. Bu gün 2. el piyasasında bir sürü araç satılıyor, en başta bu paralara E36 ve o dönemin C kasası var ki Euroncap'den 1.5 yıldızı ancak almışlardı.

Bu durumda fiyatına göre iyi bir güvenlik derecesine sahip Chery.

Adam zaten Bmw ile Mercedes'le karşılaştırmamış, Albea ile, Clio Symbol ile karşılaştırmış. Neden bu kadar üzerine gidiyorsunuz?

1 ton civarında araçların 3 yıldız alması hiç zor değil bu testten, Chery'de alır.

Ha Euroncap'de sandığınız kadar parlak bir kuruluş değil.

Renault'un o kadar 5 yıldız alması büyük oranda bununla alakalı, ki o yıldız sayısıda sadece sürücüyü kapsıyor, buda bir gerçek. En büyük yanılgı ise, bu kurumun güveninide sarsan şu, 1200 kg aracada 5 yıldız veriliyor, 2300 kg aracada. Yahu trafikte sanki 1200 kg'luk araç illa kendi boyunda araçlarlamı çarpışacak, trafikte binbir türlü ağır araç dolaşıyor, e nerede kaldı 5 yıldız? 2-2.5 tonluk 1-2 yıldız bir aracı getirin 5 yıldızlı ama 1000-1200 kgluk araca çarptırın bakıyım ne oluyor.

• İnsanlara kullandıkları otomobilden ötürü hakaret edecek duruma gelmişiz. Yazık....

Bilmediğiniz araç hakkında atıp tutuyorsunuz. Bırakın da sahipleri ne diyecek. Nasıl yorum yapacak memnun mu değilmi bir dinleyelim. Forumda birçok konuda zaten bunun uzun uzun tartışmaları yapıldı. Bırakın da burada bari insanlar rahat rahat araçlarını anlatabilsinler bizde bilgi sahibi olalım.

Sayın LGSET böyle bir konu açtığınız için teşekkürler. Daha detaylı bilgiler de verebilirsen seviniriz. Örn. yakıt tüketimi nasıl. Daha önceden yazdıysan kaçırmış da olabilirim kusura bakma. Birde merak ettiğim bir konu aracın görünüşü biraz yüksek gibi yada bana öyle geldi. Aracın yol tutuşu iyimi. Virajlarda çok yatıyormu.
  • @LGSET,@emtue : Teşekkür ederim

@Newmonarch

quote:

2-2.5 tonluk 1-2 yıldız bir aracı getirin 5 yıldızlı ama 1000-1200 kgluk araca çarptırın bakıyım ne oluyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_31084017/mpage_1/key_kazalarda%2Cagirlik/tm.htm

Böyle oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Harimole

İnsanlara kullandıkları otomobilden ötürü hakaret edecek duruma gelmişiz. Yazık....

Bilmediğiniz araç hakkında atıp tutuyorsunuz. Bırakın da sahipleri ne diyecek. Nasıl yorum yapacak memnun mu değilmi bir dinleyelim. Forumda birçok konuda zaten bunun uzun uzun tartışmaları yapıldı. Bırakın da burada bari insanlar rahat rahat araçlarını anlatabilsinler bizde bilgi sahibi olalım.

Sayın LGSET böyle bir konu açtığınız için teşekkürler. Daha detaylı bilgiler de verebilirsen seviniriz. Örn. yakıt tüketimi nasıl. Daha önceden yazdıysan kaçırmış da olabilirim kusura bakma. Birde merak ettiğim bir konu aracın görünüşü biraz yüksek gibi yada bana öyle geldi. Aracın yol tutuşu iyimi. Virajlarda çok yatıyormu.

Öncelikle ilginiz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Sorularınızı cevaplamay çalışacağım.

Araç evet biraz yüksek. Port bagaj tutacakları hariç 1527 mm part bagaj yükseklikleriyle 1564mm. Yol tutuşu şu ana kadar yeterli. 120 Km nin üstü süratlerde henüz agresif kulanmadım ama 90-110 aralığında aldığım virazjlarda savrulma ve yatma kabul edilebilir düzeyde. Özell,kle savrulmayı hiç hissetmedim. Bir de bir karşılaştırma olarak arkadaşımda bulunan opel zafira 2001 model ile yükseklikleri neredeyse aynı. (Daha iyi anlatabilmek için verdim örneği.)

İkinci konu daha önce mjlarımda bahsetmiştim sizin için tekrarlayım. 43 lt lik depo ile şehir içi 530 km yaptım. Sanırım biraz daha geçtikten sonra tam değerler oturur. O yüzden şimdilik eski aracım 98 70S UNO'nun LPG li yalinden az yakıyor kaba bir hesapla.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Tiggo ile ilgili tüm sorularınıza cevap veririm
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.