Şimdi Ara

Bir çıkmazın içindeyim (iş kurma ile ilgili)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. istanbulda yaşıyorum ve şu anda bir kurumsal firmada çalışıyorum. bundan uzun bir süre önce arkadaşımla bir kahve dükkanı açma düşüncemiz olmuştu. çünkü ikimiz de artık kendi işimizin sahibi olmak istiyorduk. fakat covid araya girdiği için bu düşüncemiz bir süreliğine rafa kalkmıştı. şimdi aşılanmaların başlamasıyla bu düşüncemiz tekrar filizlendi fakat bir sıkıntı var. öncelikle dükkanımızı bir üniversitenin yakınına kurmak istiyoruz dükkanı da bulduk gibi bişey (okulların açılacağını düşünürsek dükkan iyi bir yerde). bu sene de üniversitelerin açılacağını söylüyorlar. fakat delta varyantından bahsediyorlar ve yazdan sonra tekrar covid patlak verir de yine yasaklar gelir endişem var. öte yandan arkadaşım bunların hiçbirini takmıyor. ısrarla yazdan sonra ağustos eylül gibi dükkanı açma düşüncesine sahip. ben ise en azından sene sonuna kadar bekleme taraftarıyım. bunu arkadaşıma söyleyince "gönlün yoksa söyle ben ne yapıp edip açıcam dükkanı sen olmasan bile" diyor. ben sadece acele etmeme taraftarıyım. sizce ne yapmalıyım arkadaşlar şu durumda sizce böyle bir işe girilir mi yoksa hiç bulaşma mı dersiniz?

• başka biriyle iş kurma kardeşim.

ortak ile yürüyen iş görmedim bu zamana kadar.

hadi biraz yürüdü fikir ayrılığı olur gene ayrılırsınız.

Sana tavsiyem kendi başına bişeyler yapmaya çalış yoksa ilerde çok pişman olursun.

• kovid den dolayı işin akıbeti ne olur bilemem ama nacizane tavsiyem kimseyle ortak iş yapmayın....

interette bir frumda okudum bu sözü ortaklık iyi birşey olsaydı bir kadının 2 kocası olur demişti birisi...

• Yasaklar gelecek yine zaten emin ol.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim kahve dükkanını nerde açacağınız çok önemli, öncesinde bir fizibilite araştırması yapın.

bir de bizde ortaklık zordur, çünkü ortaklar, ortaklık sınırlarını bilmezler genelde. bunun da başta tanımını yapın.

• LastStand L kullanıcısına yanıt
    Sonbahara doğru tekrar kapanma olacak ne tek basınıza ne de ortaklı cafe açmayın derim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam tek atımlık kurşunun var riskin küçük olsun ilk başta.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • karariniza karismam da ortaklar olatak risk alginiz farkli yurutemezsiniz ortaklik zordur.
    ortagin seni dinlemeden.anlamadan orta yol bulma cabasina girmeden resti cekmis.devam edersen hep onun dedigi olur kuyrugu olursun.dukkani actiktan sonra cekecegi restleri gormek simdikinden daha aci olur,ortaklikta rest olmaz,sen once.bunu.dusun pandemi dukkan kahve filan sonra...
    aklina.yatmayan endisen olan isi yapma.lafini dinletme hazzini bi kere yasadimi hep ister.evlilik de boyledir ve evlilik ile ortaklik cidden benzer.geri donusu zordur sancilidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 18 Temmuz 2021; 0:48:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pisikletçi

Hocam tek atımlık kurşunun var riskin küçük olsun ilk başta.

zaten çok küçük bir dükkan açılacak ama sanırım ben bu işe girmeyeceğim hiç ısınamadım bu işe

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.