merhaba arkadaşlar. istanbulda yaşıyorum ve şu anda bir kurumsal firmada çalışıyorum. bundan uzun bir süre önce arkadaşımla bir kahve dükkanı açma düşüncemiz olmuştu. çünkü ikimiz de artık kendi işimizin sahibi olmak istiyorduk. fakat covid araya girdiği için bu düşüncemiz bir süreliğine rafa kalkmıştı. şimdi aşılanmaların başlamasıyla bu düşüncemiz tekrar filizlendi fakat bir sıkıntı var. öncelikle dükkanımızı bir üniversitenin yakınına kurmak istiyoruz dükkanı da bulduk gibi bişey (okulların açılacağını düşünürsek dükkan iyi bir yerde). bu sene de üniversitelerin açılacağını söylüyorlar. fakat delta varyantından bahsediyorlar ve yazdan sonra tekrar covid patlak verir de yine yasaklar gelir endişem var. öte yandan arkadaşım bunların hiçbirini takmıyor. ısrarla yazdan sonra ağustos eylül gibi dükkanı açma düşüncesine sahip. ben ise en azından sene sonuna kadar bekleme taraftarıyım. bunu arkadaşıma söyleyince "gönlün yoksa söyle ben ne yapıp edip açıcam dükkanı sen olmasan bile" diyor. ben sadece acele etmeme taraftarıyım. sizce ne yapmalıyım arkadaşlar şu durumda sizce böyle bir işe girilir mi yoksa hiç bulaşma mı dersiniz? |
Bildirim