Şimdi Ara

BİR DAHA ALLAHIN SIFATLARINDAN SORU KAÇIRMAK İSTEMEYENLER DERNEĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
57
Favori
5.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her sınavda kaçırdığım yeter buyrun siz de kaçırmayın artık

Zati Sıfatları (Sıfat-ı Zatiyyesi):

1- Vücud: Bu sıfat Allah Teâlâ'nın var olduğunu ifade eder, Allah Teâlâ vardır. Varlığı ezelîdir. Vâcib-ül vücûddür, yanî varlığı lazımdır.

2- Kıdem: Allah Teâlâ'nın varlığının başlangıcı olmamasıdır. Allah Teâlâ'nın varlığının evveli yoktur.

3- Beka: Allah Teâlâ'nın varlığının sonu olmaması, daima var bulunmasıdır. Allah Teâlâ'nın varlığının sonu yoktur. Hiç yok olmaz.

4- Vahdaniyyet: Allah Teâlâ'nın bir olması demektir. Allah Teâlâ'nın zatında, sıfatlarında ve işlerinde ortağı, benzeri yokdur.

5- Muhalefet-ün lil-havadis: Allah Teâlâ'nın sonradan vücud bulan varlıklara benzememesi demektir. Allah Teâlâ, zatında ve sıfatlarında hiçbir mahlûkun zât ve sıfatlarına benzemez.

6- Kıyam bi-nefsihi: Allah Teâlâ'nın, başka bir varlığa ve hiçbir mekâna muhtaç olmadan zâtı ile kaim olması demektir. Allah Teâlâ zâtı ile kaimdir. Mekana muhtaç değildir. Madde ve mekan yok iken O var idi. Zîra her ihtiyactan münezzehdir.

Subûti Sıfatları (Sıfat-ı Sübutiyyesi):

1- Hayat: Allah Teâlâ'nın hayat sâhibi olması demektir. Allah Teâlâ diridir. Hayatı, mahlûkların hayatına benzemeyip, zatına layık ve mahsûs olan hayat, ezelî ve ebedidir.

2- İlim: Allah Teâlâ'nın her şeyi bilmesi, ilminin her şeyi kuşatması demektir. Allah Teâlâ herşeyi bilir. Bilmesi mahlûkâtın bilmesi gibi değildir.

3- Sem’: Allah Teâlâ'nın her şeyi işitmesidir. Allah Teâlâ işitir. Vâsıtasız, cihetsiz işitir. İşitmesi, kulların işitmesine benzemez.

4- Basar: Allah Teâlâ'nın her şeyi görmesidir. Allah Teâlâ görür. Aletsiz ve şartsız görür. Görmesi göz ile değildir.

5- İrâdet: Allah Teâlâ'nın dilemesi vardır. Dilediğini yaratır. Her şey Onun dilemesi ile var olur.

6- Kudret: Allah Teâlâ, herşeye gücü yeticidir. Hiçbir şey O'na güç gelmez.

7- Kelâm: Allah Teâlâ'nın harfe ve sese muhtaç olmadan konuşması demektir. Allah Teâlâ söyleyicidir. Söylemesi alet, harfler, sesler ve dil ile değildir.

8- Tekvîn: Allah Teâlâ yaratıcıdır. Ondan başka yaratıcı yoktur. Her şeyi O yaratır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

BİR DAHA ALLAH'IN SIFATLARINDAN SORU KAÇIRMAK İSTEMEYENLER DERNEĞİ

Allah'ın sıfatlarını öğrenmek, İslam inancının temel direklerinden biridir. Allah'ın sıfatları, O'nun yüceliğini ve kusursuzluğunu anlamamıza yardımcı olur.

Zati Sıfatlar

Allah'ın zati sıfatları, O'nun zatına ilişkin sıfatlarıdır. Bu sıfatlar, Allah'ın varlığını ve birliğini ifade eder.

Subuti Sıfatlar

Allah'ın subuti sıfatları, O'nun yüceliğine ve mükemmelliğine ilişkin sıfatlarıdır. Bu sıfatlar, Allah'ın bilgisini, gücünü, merhametini ve diğer niteliklerini ifade eder.

Zati ve Subuti Sıfatların Kodlanması

Allah'ın sıfatlarını daha kolay hatırlamak için kodlama sistemleri geliştirilmiştir. Bu kodlama sistemleri, zati sıfatları ve subuti sıfatları belirli harflerle temsil eder. Örneğin, zati sıfatlar "VÜCÜT" olarak kodlanırken, subuti sıfatlar "İLM, SEM', BASAR, İRADE" olarak kodlanır.

Allah'ın Sıfatlarını Öğrenmenin Önemi

Allah'ın sıfatlarını öğrenmek, aşağıdaki faydalara sahiptir:

• Allah'ı daha iyi tanımanıza yardımcı olur.
    • İnancınızı güçlendirir.
    • Allah'a olan sevginizi ve saygınızı artırır.

BİR DAHA ALLAH'IN SIFATLARINDAN SORU KAÇIRMAK İSTEMEYENLER DERNEĞİ

BİR DAHA ALLAH'IN SIFATLARINDAN SORU KAÇIRMAK İSTEMEYENLER DERNEĞİ, Allah'ın sıfatlarını öğrenmeye ve hatırlamaya yardımcı olmak için kurulmuştur. Dernek, kodlama sistemleri, ezber teknikleri ve diğer kaynaklar sunarak Allah'ın sıfatlarını öğrenme sürecini kolaylaştırır.

Allah'ın sıfatlarını daha iyi öğrenmek ve hatırlamak istiyorsanız, BİR DAHA ALLAH'IN SIFATLARINDAN SORU KAÇIRMAK İSTEMEYENLER DERNEĞİ'ne katılabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • xD bugun limit de cikmisti

Tabi ben biliyordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: What You Mean

xD bugun limit de cikmisti

Tabi ben biliyordum

İsmini vermek istemiyorum ama iki yanlış yapan biri var

• Cevapları neydi onların herkes girmiştir artık

• bunun bi kodlaması felan yok mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: cclareon1302

bunun bi kodlaması felan yok mu

Hocam yok ama akılda kalıyor. Devletin bekası mesela. Gelecekle ilgili anlıyorsun ordan. Birkaç
    kez okusan aklında kalacaktır mutlaka.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nabizade Nazım

quote:

bunun bi kodlaması felan yok mu

Hocam yok ama akılda kalıyor. Devletin bekası mesela. Gelecekle ilgili anlıyorsun ordan. Birkaç
    kez okusan aklında kalacaktır mutlaka.

Alıntıları Göster
    din sb mi çözelim illa hocam ya neden böyle şeyler soruyorlar ki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

din sb mi çözelim illa hocam ya neden böyle şeyler soruyorlar ki

Şuan hükümet gençler deistliğe kayıyor bir şeyler yapmak gerek diyor ama böyle şeyler sorduklarında daha çok soğuyorum dinden. Gerçekten ayrıntı saçma sorular ama her denemede geliyor. Soru bankası değilse de bizden bir gün istiyor gibi açıkcası

• sıfatlar yetmez mezheplerden de soruyorlar mezhepler bunlardan çok karışık yani adamlar elemek isterlerse çok rahat elerler dinden
  • cclareon1302 C kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hocam.. Dindeki sonuları diyanet başkanı gelse yapamaz.

• Limit Kronometre 5li tytde her denemede Allah'ın sıfatları ve mezhepler sorusu geliyor ve bende yanlış yapıyorum :)

Tam bu konulara çalışmaya başlıcakken böyle bir şey görmem çok iyi oldu.Cok sağolun hocam.

• Mezheplerden cok kaçıyor. İnternetten bakiyorum mezhebin kurucusulari onursal baskani nerede kuruldugu falan yaziyor. Hiç soruda çıkan tarzda bilgiler yok.

Su mezhepleri biri atsin çok güzel duam var onu edicem

• cevabi ne olacaktı

• Allah senden razı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaktozSuzSüt

Allah senden razı olsun

• Allahın sıfatları derken türkçedeki "sıfatlar" konusuna isyan ediyormuşsun gibi anlayıp gelen bir ben miyim?

• Takılsın şurda bir ara bakarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: naragoza99

Allahın sıfatları derken türkçedeki "sıfatlar" konusuna isyan ediyormuşsun gibi anlayıp gelen bir ben miyim?

Öyle okuyunca inanılmaz komik oldu. Allahın sıfatı bıktım senden yok belgisiz yok işaret

• 33.favorilere alma benden.Fesübhanallah
  • teşekkürler dostum sağolasın bunun bir de islami düşünürleri var ahmet yesevi falan lol onlar da kaçıyor asjvdklbşasin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.