Şimdi Ara

Bir defa geldiğin hayatta sabah 8 akşam 5 çalışmak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
6
Favori
3.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • neresinden bakarsan bak trajikomik bir olay. belki de insanlık gün gelecek bunu da aşacak. sabah 8 işe git akşam 5 de eve dön. sonra dinlen biraz yemek ye! yat uyu! sabah kalk yine işe git. trafik. yol. monoton ve stresli iş hayatı.. varsa pazar günü tatilin kendini şanslı say.

bir defa geliyorsun bu hayata. onda da sabah 8 akşam 5 çalışıyorsun. bir sürü işi yetiştirmeye çalışıyorsun. ne için?

ve en önemlisi: neden?

sanki hiç ölmeyecekmişiz gibi de ne güzel bir düzen tutturmuşuz öyle. sanki tüm bu monotonluğa strese mecburmuşuz gibi nasıl da düzenin parçası olmuşuz. şaşılacak şey doğrusu.

Bakın şimdi gencolar, geçen rockefeller midir nedir bir adam duydum 100 milyar $ serveti var herifin. Olum bi düşün, bu herifin nasıl 100 milyar $ serveti oluyor ulan, kim ki bu adam? insan üstü biri mi? etten kemikten değil demirden mi yapılmış? bu tür adamların 70 - 100 milyar $ serveti falan varsa, çok puşt bir düzen içindeyiz. Sabah 8 akşam 5 çalışan eski babalar falan ayda 1 - 2 bin alıyordu zar zor geçiniyordular. Dünya bu kadar kısıtlı falan zannediyordular. Halbuki bilmiyorlar bu aç gözlüler herkesin cebinden yiyor.

• dostum rockefellar dediğin adamı iyi araştır. ailesini, soyunu, illuminati ve masonlukla bağlantılarını.. yanına rotschild ailesini de araştır..

hani böyle koç,sabancı ne bileyim işte ünlülerden falan filan örnek versen anlardım da, örnek verdiğin kişi normal bi insan değil.. yaradılış olarak normal ama geriye kalan hiçbir şey için değil..

edit: bu arada 8-5 olayının Allah belasını versin. ben de katılıyorum. yaşım sadece 23 ve sabah 6 da kalkıp 2 saat yol çekip 8 de işbaşı yapıp daha işe başlamadan yorulmuş oluyorum. 5:30 da paydos, eve gelmem 7.. yemek, duş, 8:30.. 1-2 saat takıl ve uyu.. böyle bi hayat olamaz yani şu genç yaşta çoktan soğudum..

eğer daha serbest, daha mutlu, ya da bu kadar monoton olmayan bi hayat yaşamak istiyorsanız ya birazcık babadan zengin olcaksınız, ya da ticaretle uğraşıp kendi işinizle uğraşıp zengin olmaya daha çok kazanmaya çalışacaksınız.. normal bir şirket hayatı ile ciddi manada zengin olunmaz. 10-15 sene çalışıp belki kademe atlayıp müdür olacaksın da, ohoooo.. yaş 45 50 olacak zaten. yemişim o saatten sonra gelen parayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hysteria_ -- 2 Aralık 2014; 22:24:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hysteria_

dostum rockefellar dediğin adamı iyi araştır. ailesini, soyunu, illuminati ve masonlukla bağlantılarını.. yanına rotschild ailesini de araştır..

hani böyle koç,sabancı ne bileyim işte ünlülerden falan filan örnek versen anlardım da, örnek verdiğin kişi normal bi insan değil.. yaradılış olarak normal ama geriye kalan hiçbir şey için değil..

edit: bu arada 8-5 olayının Allah belasını versin. ben de katılıyorum. yaşım sadece 23 ve sabah 6 da kalkıp 2 saat yol çekip 8 de işbaşı yapıp daha işe başlamadan yorulmuş oluyorum. 5:30 da paydos, eve gelmem 7.. yemek, duş, 8:30.. 1-2 saat takıl ve uyu.. böyle bi hayat olamaz yani şu genç yaşta çoktan soğudum..

eğer daha serbest, daha mutlu, ya da bu kadar monoton olmayan bi hayat yaşamak istiyorsanız ya birazcık babadan zengin olcaksınız, ya da ticaretle uğraşıp kendi işinizle uğraşıp zengin olmaya daha çok kazanmaya çalışacaksınız.. normal bir şirket hayatı ile ciddi manada zengin olunmaz. 10-15 sene çalışıp belki kademe atlayıp müdür olacaksın da, ohoooo.. yaş 45 50 olacak zaten. yemişim o saatten sonra gelen parayı.

Ne alakası var abi, işte sizin böyle korkaklıklarınız yüzünden böyleleri kazanıyor.

Bak şimdi, " HERKES İNSAN " dediklerinde ben önceden " Aynen lan biliyoruz tabi ki, insanız bunu niye söylerler ki? " diye garipserdim.
    Ama şimdi daha iyi anlıyorum. " HERKES İNSAN " Herkes.

• Şimdi genco, diyelim ki düzenin bir parçası olmadın. Kapitalizm sistemi falan yok. En temel ihtiyaçlarını karşılamak zorundasın. Mesai kavramı olmadığından hizmet sektörü, ticaret falan bugünkü gibi değil. O yüzden en temel ihtiyaçların için çalışmak zorundasın. En ilkel hayatta kalma metodu avcılık, sonrasında tarımdır. Türkiye'deysen avcılık pek mümkün olmadığından tarıma başlıyorsun. Enerjiden en büyük tasarruf için ücretsiz kaynakları kullanıyorsun. En önemlisi güneş ışığı. O yüzden sabah güneş doğar doğmaz işbaşında olman lazım ki güneş batana kadar maksimum oranda iş yapabilesin. Annen baban bilmese de deden-nenen köyde yaşadıysa anlatacaktır nasıl bir hayat yaşadıklarını. Onları bir güzel dinle, sonra bak bakalım bir defa geldikleri hayatta kimler neler yaşamış.
  • Reenkarnasyon var senin için yeni çıktı bir şans daha.
  • Ulan herkes ama herkes gitmese 1 haftaligina işe %500 bile zam gelir herkese ve saatler de guzelleştirilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rahmi koçu araştır vikipediden.Sana vereceğim tavsiye ise stresten kurtulmanın yolunu kendin bulacaksın gülmek bedava gez dolaş paranmı yok sevdiğin ucuz bir şey yap hobi edinin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeşim bak şimdi bazı şeyleri kabul etmek zorundayız sadece insanlıkla eşitlikle yaradılışla olmuyor bu iş.

o zaman sana sorarlar sen neden olmuyorsun öyle? hadi ol tutan yok ki? olamazsın çünkü bazı insanlar sadece öyle olur, olmuştur.

doğarsın ve rockefellar ailesine mensup olursun.. bazı şeyler olmaz oldurulur yani. bazı güçler bazı etkenler seni zengin yapar. diyorum ya, rockefellar ve rotschild ailesi yaz ve araştır. bunların gerçekte kimler olduğunu bi öğren, uzun uzadıya bir ton yazı var internette..

ben şirket hayatını görmüş biri olarak kimsenin normal maaşlı bir iş ile- ekstra bir şey olmadan- zengin olabileceğine asla inanmıyorum.

ha sen bi şirkette çalışmaya çok erken yaşlarda başlarsın, mesela 20-22 yaşında, o şirkete bi 20-25 sene verirsin anca o zaman maaşın olur 7-8 bin lira. ha yaşın da olur 40-50 dediğim gibi ne anladım ondan.. hayat bizi buna zorluyor. eğer babadan paran yoksa bi şekilde şirketten, maaşlı işlerden diplerden başlamak zorunadsın.

kafayı çalıştıranlar para biriktirip, ev, arsa, ne bileyim arazi işleri veya fırsat kovalıyorlar.

mesela çevremden örnek vereyim. bi abimiz var kenarda 50-60 bin lira parası vardı.. devlet şu anda 10 metre ruhsatlı balıkçı teknelerine metre başı 10.000 tl (yani toplam 100.000 tl) veriyor denizdeki tekne sayısını azaltmak için.. bunun bazı şartları var tabi ama pek önemli şeyler değil.. her neyse normal şartlarda 10 metre ruhsatlı bir balıkçı teknesinin ederi 40.000 ile 60.000 tl arasıdır genel olarak.. bu adam internetten bu şekilde bir tekne düşürüp, devlete 100.000 tl ye verdi. hiçbir şey yapmadan çalışmadan sadece kafayı kullanarak 50.000 tl kar yaptı bir anda. bu sadece bir örnek.. bu şekilde arazi işleri, ne bileyim toptancı işler, ticaret işleri, arsa-otopark işleri vs vs birçok fırsat olabiliyor çevrede. değerlendirebilecek seviyede olanlar da değerlendiriyor ve parasına para katıyor. sonra bi yerden bi ev arsa alıp kenara atıyor, 3-5 sene sonra değerlenince yine satıyor.. birazcık kader, birazcık da kafa çalıştırma hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hysteria_ -- 2 Aralık 2014; 22:36:44 >

• sabah 8- akşam 5 olayını artık kapattım. yaş 21. yaptığım işleri anlatsam kafaları yersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hysteria_

kardeşim bak şimdi bazı şeyleri kabul etmek zorundayız sadece insanlıkla eşitlikle yaradılışla olmuyor bu iş.

o zaman sana sorarlar sen neden olmuyorsun öyle? hadi ol tutan yok ki? olamazsın çünkü bazı insanlar sadece öyle olur, olmuştur.

doğarsın ve rockefellar ailesine mensup olursun.. bazı şeyler olmaz oldurulur yani. bazı güçler bazı etkenler seni zengin yapar. diyorum ya, rockefellar ve rotschild ailesi yaz ve araştır. bunların gerçekte kimler olduğunu bi öğren, uzun uzadıya bir ton yazı var internette..

ben şirket hayatını görmüş biri olarak kimsenin normal maaşlı bir iş ile- ekstra bir şey olmadan- zengin olabileceğine asla inanmıyorum.

ha sen bi şirkette çalışmaya çok erken yaşlarda başlarsın, mesela 20-22 yaşında, o şirkete bi 20-25 sene verirsin anca o zaman maaşın olur 7-8 bin lira. ha yaşın da olur 40-50 dediğim gibi ne anladım ondan.. hayat bizi buna zorluyor. eğer babadan paran yoksa bi şekilde şirketten, maaşlı işlerden diplerden başlamak zorunadsın.

kafayı çalıştıranlar para biriktirip, ev, arsa, ne bileyim arazi işleri veya fırsat kovalıyorlar.

mesela çevremden örnek vereyim. bi abimiz var kenarda 50-60 bin lira parası vardı.. devlet şu anda 10 metre ruhsatlı balıkçı teknelerine metre başı 10.000 tl (yani toplam 100.000 tl) veriyor denizdeki tekne sayısını azaltmak için.. bunun bazı şartları var tabi ama pek önemli şeyler değil.. her neyse normal şartlarda 10 metre ruhsatlı bir balıkçı teknesinin ederi 40.000 ile 60.000 tl arasıdır genel olarak.. bu adam internetten bu şekilde bir tekne düşürüp, devlete 100.000 tl ye verdi. hiçbir şey yapmadan çalışmadan sadece kafayı kullanarak 50.000 tl kar yaptı bir anda. bu sadece bir örnek.. bu şekilde arazi işleri, ne bileyim toptancı işler, ticaret işleri, arsa-otopark işleri vs vs birçok fırsat olabiliyor çevrede. değerlendirebilecek seviyede olanlar da değerlendiriyor ve parasına para katıyor. sonra bi yerden bi ev arsa alıp kenara atıyor, 3-5 sene sonra değerlenince yine satıyor.. birazcık kader, birazcık da kafa çalıştırma hocam.

Hocam, teşekkür ederim uzun yazmışsın ama mesele başarı hikayesi değil ki.
    Mesele bu tür insanların olması işte. O yüzden komünizm tarzı şeyler olduğu zaman Abd hoplayıp zıplıyor.
    Karl Marx kendini yırttı, bağırdı çağırdı anlatmak için ama, insanlar onu sadece " Din düşmanı " olarak tanıdı.

• bu tür insanlar hep olacak bunun üzerinde şu anda düşünmek sadece vakit kaybı olur dostum. "ütopya" kavramı boşuna yok.

sevdiğini yapamıyorsan yaptığını sevmeye çalış demişler. gerçi ben ikisini de sevmiyorum şu anda ya neyse
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert_Jeksin

sabah 8- akşam 5 olayını artık kapattım. yaş 21. yaptığım işleri anlatsam kafaları yersiniz.

Anlatsana kardeş, merak ettim.
  • Kardeşim sana tavsiyem ilk sermaye birikimini araştırman. Bölümüm iktisat ondan diyorum. Merkantilizm fizyokratlar ve sonrası Adam Smith, Malthus gibi adamlara bak. Karl Marx'a bak. Bu sorular 200-300 yıl önce sorulmaya başlandı. Ve görüldü ki en geçerli sistem şu an ki sistem. Yani birileri çok zengin olacak biz de çalışacağız aramızdan sıyrılanlar olacak. Onlar da o zengin grubun içine girecek. Ama bundan daha iyisi yok. Bunu sorgulaman çok güzel birişey. Çoğu insan düşünmüyor bile bunu

• hysteria_ kullanıcısına yanıt
    trafikte geçirdiğin süreyi çok buluyorsan birtane bisiklet al, işe bisikletle git gel. hem spor yaparsın hemde dinç olursun.

http://www.bisikletforum.com/f119/ise-bisikletle-gidenler-23997/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulan64ude -- 2 Aralık 2014; 22:48:42 >
  • özenti ateist liseli detected
  • bana çok mantıksız geliyor bir kere geldiğimiz yerde çalışmak.
  • Zengin olarak doğmak varmış şu dünya da... Biz de ancak afedersiniz ama eşek gibi çalışarak zengin olmak amacı ile yaşıyoruz malesef ki %99umuz zengin olamayacak olanlar da kalanları eşek gibi çalıştıracak.

• quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Şimdi genco, diyelim ki düzenin bir parçası olmadın. Kapitalizm sistemi falan yok. En temel ihtiyaçlarını karşılamak zorundasın. Mesai kavramı olmadığından hizmet sektörü, ticaret falan bugünkü gibi değil. O yüzden en temel ihtiyaçların için çalışmak zorundasın. En ilkel hayatta kalma metodu avcılık, sonrasında tarımdır. Türkiye'deysen avcılık pek mümkün olmadığından tarıma başlıyorsun. Enerjiden en büyük tasarruf için ücretsiz kaynakları kullanıyorsun. En önemlisi güneş ışığı. O yüzden sabah güneş doğar doğmaz işbaşında olman lazım ki güneş batana kadar maksimum oranda iş yapabilesin. Annen baban bilmese de deden-nenen köyde yaşadıysa anlatacaktır nasıl bir hayat yaşadıklarını. Onları bir güzel dinle, sonra bak bakalım bir defa geldikleri hayatta kimler neler yaşamış.

adam farklı bir şeyden bahsediyor genco

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Çalıntı,
    Ekşi sözlükten.
    Özgün ol içerik bile aynı

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.