Şimdi Ara

Bir hdd neden yanar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ilginç bir sorunum var, geçen hafta bir harddiski kasaya monte ederken kabloların sıkışmasından dolayı güç kablosu bükülmüş ve bu nedenle güç kablosunu sabitleyen plastik komple kırıldı ve doğal olarak güç pinleri de yamuldu. daha sonra destekleyici olmadan takıp çalıştırmayı denediğimde de hdd yi yaktım, neyse, o gitti. Bugün yeni bir hdd aldım, aynı model seagate 2 TB:http://www.sanalmarketim.com/seagate-st2000dm001-2tb-64mb-7200rpm-sata3-6gbs/p_36421/

Bugün hdd yi taktım ama bir türlü windows görmedi, biostan da baktım sadece ssd görüyordu, güç kablosunu ve sata kablosunu değiştirdim, farklı girişe takmayı denedim, olmadı. SSD nin güç ve sata kablosunu taktım yine çalışmadı, teknik serviste başka bilgisayarda denettim, orda da çalışmadı. Şimdi merak ettiğim şey şu: bu HDD geldiğinde mi bozuktu, yoksa benim bağlantım ve ilk denemem sonucunda mı bozuldu? Böyle birşey mümkün müdür? Eğer sorun buysa aynı kablo ssdden de geçiyor, hani bu güç kaynağından çıkan kablo dallanarak ayrılıyor ya, aynı kabloyu ssd ye taktığımda çalışıyor, hdd yi niye bozuyor? bu hdd yerine değişim olsa gelen hdd de bozulacak demek, bu sorunu nasıl çözebilirim? fikir ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

• yine bir kısadevre yaptırmadıysan geldiğinde bozuktur.
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    buna ne sebep olur? nasıl anlayabilirim kısa devre yapıp yapmadığını? herhangi bir ses,kıvılcım vs. hatırlamıyorum çalıştırırken, ayrıca böyle bir kısa devre durumunda sistem kapatmıyor mu kendini? en son hdd yi yaktığımda öyle olmuştu, 1-2 sn fanlar dönmeye başladı sonra kendiliğinden kapandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selman22 -- 28 Mart 2016; 21:17:34 >
  • güç kaynağında aktif ksadevr koruması varsa kapatır sistem kendini.
    ilk diskinde de kapatmış dediğim gibi yüksek ihtimalle disk bozuk geldi.
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    inşallah öyledir, eski bilgisayarımdan 80 gb lık hdd var onu bi deneyeyim, eğer çalışırsa hdd nin bozuk geldiğine emin olacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.