Şimdi Ara

Bir İki Soru Yardım Lütfen???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler bir iki sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim..

1- kasabalar dışında bi yerde neden pvp başlatamıyorum. yani birini gördüğüm zaman direkt saldıramıyorum ama onlar bana saldırıyodu. Lvl 79 da bunu denedim ama saldıramadım karşıdakilerin levelimi yüksek nedir???

2- birini arkadaş listemize nasıl ekleriz. Arkadaş listemizi nerden görebiliriz. (Ya da böyle bir seçenek varmı)

3- şu an lvl 80 storm screamer oldum. bir iki tane çok güzel skill aldım ama seed of fire, seed of wind falan istiyo. Bunları sanırım diğer büyücülerden alabiliyoruz ama gmshopta falan bulmamızın imkanı yokmu? bitirici büyüleri kullanamıcazmı yani??

4- oynadığım serverda safe enchant +6. bunu her aşmaya çalıştığımda başarısız oluyorum. hiç +7 yapamadım. +16 ile oynayanlar var. onlar gm torpillisimi oluyo? ya da +6 dan sonra safe enchant için bişi yapabilirmiyim yoksa sadece şansmı?

5- noblesse questi için aden şehrindeki bi adamla konuşun diyolar. adama gidiyorum (doğru npc eminim) ama questi başlatamıyorum. bu quest için lvl 55 ve üstü ayrıca 2. classı seçmiş olmanız gerekiyo diyo. Ben lvl 78 de gittim ve 3. classı seçtim. Nası olcek bu iş??? noblesse olamıcazmı şimdi? bu forumda başka bi konuda resimli anlatım var oraya da baktım ama olmuyo.

6- kale kuşatmaları için register olmamız gerekiyomuş nası register olcaz biz. Mesela ben klan üyesi değilim ama kuşatmaya katılabilirmiyim? Ya da benim klan kale kuşatması yaptı direkt katılabilirmiyim ya da nerden register yapcaz??

7- bide son olarak aşağıda ss çektim bi tane benim statlara baksanıza bi anormallik var mı azmı çokmu?

TIKLAYIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smerillian -- 8 Ocak 2007; 1:44:37 >

• 1- PvP arenalar ve townların dışında birine saldırmak için adamın üstüne bir kere tıklayıp yani targete alıp CTRL tuşuna basılı tutup saldırman gerekiyor. Ayrıca sanırım Mage classındasın dolayısıyla karşı taraf pembe olmadan Sleep, cancel vb büyüleri yapamazsın. Sadece attack yapabilirsin.

2- Birini arkadaş listene eklemek için /invitefriend veya /friendinvite gibi gibi bir komut kullanıyorsun. Onu biraz araştırma ile bulabilirsin.

3- GmShop larda Crystal&SS bölümünde bulabilme imkanın var., yoksa Grocery Store lere bak. Tabi serverinin özelliklerine bağlı olarak değişir. Ayrıca bu skilller seninde soylediğin gibi iş bitirici skiller. Dolayısıyla kullanman için biraz meziyet çekmen gerekebilir. :)

4- +6 sonra enchant yapabilmen aslında şansa bağlı olması lazım ama bunu yükseltmek için kullanabileceğin bazı hile programları mevcut. O basanların arasında GM torpillisi ve program kullananlar çoktur. Elbette hilesizde yapabilrsin ama zor.

5- Nobless questini DonanimHaber forumlarında bahseden olmamış hiç. Bizwww.l2turkiye.com olarak orjinal siteden Türkçeye çeviri yaptık ve yayınlıyoruz. Yine server özelliklerine bağlı olarak değişebilir ama bir göz atmanı tavsiye ederim.

6- Kale kuşatmalarında Clanınızı register yapman için clan levelinizin 4 olması lazım ve sadece clan lideri register yapabilir. Nasıl yapacağı konusunda da her kalenin yakınlarında Messenger adlı bir NPC bulunur. O NPC den kimlerin saldırdığını, kimlerin savunduğunu, siege zamanını öğrenebilir ve register yapabilirsiniz.

7- Status' unde de görünüşe göre M Def in düşük ayrıca MEN değerini baya düşürmüşsün. Ama genel itibariyle pek bir anormallik yok. Doğru skill ve strateji ile her türlü pvpden sağ çıkabilirsin.

Umarım yardımcı olmuşumdur

• 2. soru için: elemanı seçersin,/friendinvite yazarsın,karşı taraf okeylerse listene almış olursun../friendlist yazarsan,arkadaş listeni ve online olup olmadıklarını görebilirsin

4: normalde,güvenli yapabileceğin enchant sayısı (çoğu serverda 3 tür,tek parça armorda 4) nı geçtiğin her denemede patlama şansın 1/3 tür.yani,senin serverında,6 dan 7 ye geçebilme şansın 2/3 olmalı..7 den 8 e,8 den 9a,hep 2/3.. ama senin severında gm bunu değiştirmişmidir,onu bilemem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bombaci mulayim -- 8 Ocak 2007; 10:22:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kUTbENGi

5- noblesse questi için aden şehrindeki bi adamla konuşun diyolar. adama gidiyorum (doğru npc eminim) ama questi başlatamıyorum. bu quest için lvl 55 ve üstü ayrıca 2. classı seçmiş olmanız gerekiyo diyo. Ben lvl 78 de gittim ve 3. classı seçtim. Nası olcek bu iş??? noblesse olamıcazmı şimdi? bu forumda başka bi konuda resimli anlatım var oraya da baktım ama olmuyo.

senden extra bişeyler daha istenmekte sanırım gözden kaçırmışsın ya da yanlış görmüşsün..bu görevi alabilmen için gerekli şart subclass olup subının da lvl 50 ye ulaşması

Bu arada statlarında bi anormallik olmamakla beraber shield kullanmamanı tavsiye ederim(+8 evasion yakın dövüş karakterleri ile pvp de oldukça işine yarayabilir,üstelik shieldin sana extra bir katkısı da yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldenSpirit -- 8 Ocak 2007; 10:50:53 >

• ARkadaşlar çok saolun çok yardımcı oldunuz.
    @Magnes
    MEN değerini dylerle düşürdüm. İNT ve WİT aldım casting speed ve MA için. MEN değeri bana ne sağlıyor. önemli bişiyse dyleri çıkarabilirim.
    @GoldenSpirit
    Shield kullanma diyosunda monsterla falan dövüşürken bazen "Shield Defense" başarılı gibi bi şey yazıyo chat penceresinde. Bu başka bişiyle mi ilgili acaba yoksa shieldmi ? Shield 290 pd, 20 shield defense ve +8 evasion veriyo da. GErçekten gereksizmi?
    Noblesse için iki kere gittim aynı şeyi söylüyoda bi kere daha deniyim o zaman.
  • nobless questinin açılabilmesi için subclass questini tamalayıp yeni seçtiğin subının da lvl 50 olması lazım..bu şartı sağladın mı?
    Sheild masteryin passive skillerinde olmadığı için bless shield ve advanced block bufflarını dahi alsan shield defansının başarılı olması oldukça düşük bir ihtimal..shieldi taktığında evasionın 8 düşmekte..evasionın manası da bir nevi dokunulmazlık..rakibinin accuarysi ile alakalı(ıskalamama yetisi) olarak karşı tarafın seni ıskalaması..evasion ne kadar yüksek olursa rakibinin seni ıskalaması da o kadar mümkün..yani sana 50 kere vurmayı deneyen rakibin shieldle tesadüfi olarak bir kere zarar verememesi mi daha iyi,yoksa senin yüksek evasionından dolayı seni 5-6 kez ıskalayıp zarar verememesi mi?sen karar ver..bu arada shieldini takıp çıkararak pdefinin artıp artmadığını kontrol edersen ordaki pdefin aslında farklı bir anlamı olduğunu anlarsın

• quote:

ARkadaşlar çok saolun çok yardımcı oldunuz.
    @Magnes
    MEN değerini dylerle düşürdüm. İNT ve WİT aldım casting speed ve MA için. MEN değeri bana ne sağlıyor. önemli bişiyse dyleri çıkarabilirim.
    @GoldenSpirit
    Shield kullanma diyosunda monsterla falan dövüşürken bazen "Shield Defense" başarılı gibi bi şey yazıyo chat penceresinde. Bu başka bişiyle mi ilgili acaba yoksa shieldmi ? Shield 290 pd, 20 shield defense ve +8 evasion veriyo da. GErçekten gereksizmi?

1kere kullandigin imp shield +8 vermiyor diye hatirliyorum -8 evasion veriyor
    Shield ne ise yariyor dersen mesala kenarda yazan sey atk blocked engellendi der yani o atk almazsin buda bir archer la pvp yaparken 1 crit engellenmesi demek nerden baksan 2k dmg sayilir 1de su varki -8 evasion dusuyor bu senin icin zararli
    BU arada bunu arkadaslar soylemistir sanirim sub class yapmadan noblesse olamazsın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ARkadaşlar çok saolun çok yardımcı oldunuz.
    @Magnes
    @GoldenSpirit

MEN değerini dyelerle düşürmüşsün biliyorum. Sana MEN, INT ve WIT' in ne işe yaradıklarını soyleyeyim. Kendin karar ver hangisini senin için daha önemli ise onu yükseltirsin.

INT- Sihirle yaptığın atak gücü ve Kara büyülere karşı etkilenme gücünü belirler.
    WIT - Magic Critical, Castign Speed ve kara büyülere karşı koyma gücünü etkiler.
    MEN - M. Def, Toplamdaki Mana miktarını, Mana doldurma hızını ve saldırı altındayken Casting Speedinin bozulma şansını etkiler.

GoldenSpirit' in cevabınıda ben vermek istiyorum bir sakıncası yoksa.

Shiled kullanmak büyücüler için yapılması gereken en son şeydir. Shield zannedildiği gibi bir P. Defence veya psikolojik olarak defence sağlamaz. Ayrıca soylediğinin aksine shieldler +8 değil dikkatli bakarsan -8 evasion verir ve bundan başka büyücüler için olumlu veya olumsuz bir etkisi yoktur. Zaten GoldenSpirit arkadaşımda soylemiş. Shield kullandığın zaman -8 evasion ölümünde büyük bir pay sahibidir. Şiddetle hiç bir yerde kullanmamanı tavsiye ederim.

Şimdi dersen ki madem shield in bize bir yararı yok neden varlar? Çünkü Dark Avenger, Temple Knight ve Shillen Knight gibi kalkan stunu kullanan karakterlerin vazgeçilmezidir. Seninle bir alakası yoktur.

Noblesse muhabbetinde ise mevcut karakterine bir sub-class atlatıp, sub class ını 55 level a ulaştırdığın zaman noblesse senin imkanlı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaGNeS -- 8 Ocak 2007; 13:53:01 >

• pardon -8 evasionmış +8 diil. ok o zaman shieldi satıyorum.
    oynadığım serverda 3 tane class seçtim zaten ama questle yapmadım bunları. PVP server olduğu için direkt bi tane npc den class alıyorum. Acaba ondanmı kaynaklanıyo. şu an bütün subclassları aldım ama şimdi oyuna girip bi daha denicem işallah ben yanılıyorumdur.
    bide m defense yerine casting speed ya da vuruş gücünü tercih ederim. o yüzden sanırım dyleri değiştirmicem

Neyse tekrar tşk.
  • INT, mtak ve kara büyülere karşı etkilenme gücü değil,mtak ve kara büyülerin başarı derecesidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bombaci mulayim

INT, mtak ve kara büyülere karşı etkilenme gücü değil,mtak ve kara büyülerin başarı derecesidir.

Zaten soylemek istediğim oydu. Yanlış cümle kurmuşum afedersiniz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaGNeS

GoldenSpirit' in cevabınıda ben vermek istiyorum bir sakıncası yoksa.

Shiled kullanmak büyücüler için yapılması gereken en son şeydir. Shield zannedildiği gibi bir P. Defence veya psikolojik olarak defence sağlamaz. Ayrıca soylediğinin aksine shieldler +8 değil dikkatli bakarsan -8 evasion verir ve bundan başka büyücüler için olumlu veya olumsuz bir etkisi yoktur. Zaten GoldenSpirit arkadaşımda soylemiş. Shield kullandığın zaman -8 evasion ölümünde büyük bir pay sahibidir. Şiddetle hiç bir yerde kullanmamanı tavsiye ederim.

Şimdi dersen ki madem shield in bize bir yararı yok neden varlar? Çünkü Dark Avenger, Temple Knight ve Shillen Knight gibi kalkan stunu kullanan karakterlerin vazgeçilmezidir. Seninle bir alakası yoktur.

Bilmiyorsanız yanlış bilgi vermeyin. Kalkanların üzerindeki yazan defans Sihled Defense etkili olduğunda karaktere eklenen defanstır. Örnek olarak karakterin p.defansı 500 ise kalkanın da 200 defansı varsa bu durumda normal vuruşlarda 500 defans ile Shield Defense etkili olduğunda ise 700 defans ile vuruşlara karşı koyulacaktır.

Ancak denildiği gibi eğer Shiled masterysi olmayan bir sınıfsanız kaybedeğiniz 8 evasion sizin için daha çok önemli olacaktır.

• Çünkü Dark Avenger, Temple Knight ve Shillen Knight gibi kalkan stunu kullanan karakterlerin vazgeçilmezidir. Seninle bir alakası yoktur. ????????

dostum temple ve shillen knightlarda stun shield yokturki..sadece DA ve paladinde var:)
  • Ne yani bir saniye Miharbi kardeşim soylemek istediğin şumu?

Shield Defense başarılı olduğu zaman Shield' in P. Defi karakterin P. Defi ile mi birleşiyor?

Hayır gerçekten oyle birşey varsa soyleyinde öğrenelim. En nihayetinde bizlerde yanlış biliyor olabiliriz

quote:

Orjinalden alıntı: bombaci mulayim

dostum temple ve shillen knightlarda stun shield yokturki..sadece DA ve paladinde var:)

Ya işte hangilerinde varsa. Soylemek istediğimi anladınız. Takdir edersinki bütün karakterlerin skillerini aklımda tutman mümkün değil. Ayrıca teşekkür ederim uyardığın için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaGNeS -- 8 Ocak 2007; 17:00:56 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.