Şimdi Ara

Bir insan neden Astra Classic III alır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
3
Favori
6.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ayrıntılı yorum yapma gereği hissettim. Eylül sonunda araba alacağımız için hepsini araştırdım. Bütçe 40 bin civarıydı. Astra j kasa en boşu 44 bin, Focus trend x 44 bin astra h kasa easytronic 40 bin di. Açıkça Focus trend x > h kasa > j kasa şeklinde sıralama yapardım. Nedeni ise j kasa elbette daha yeni görünüyor ama h kasanın içi kesinlikle en boş j kasadan daha kaliteli. Corsa ile falan kıyaslamak zaten yanlış. Ha ne aldım Lancia ypsilon 1.mjet aldım. Astra 1.6 olacaktı ben öğrenci adamım benzin masrafı bana koyardı para olsa focus trend x ya da lancer 1.6 invite alırdım. Ama hatırlayanlar vardır dolar aniden yükseldi ve kredi faizleri bir anda uçtu bizde çok para harcamak istemedik. 39500 e ypsilonu pack dolce vitalı olarak her şey dahil aldım. AStra h kasayı ciddi olarak düşündüm ama almama sebebim, benzin- lpg dönüşüm masrafı lpg de olacak yakıt tüketimi, sıfır arabayı lpgye çevirip garantiden çıkacak olması ve sorunlu easytronic şanzumanıydı. Ama alacak olsam boş j kasa(1.6 edition) yerine dolu h kasa alırım. Kasa eski görünsede kesinlikle kapılara kadar her şey daha kaliteli h kasa da. (bakın boş j ile kıyaslıyorum yoksa flexride şasisi vs olan j kasa tabiki h kasaya 10 a katlar)

• quote:

Orijinalden alıntı: uniqlo

C segmenti bir arac almis olur, konfor paketlisini alirsa daha makbule gecer. Kasasi 11 senelik bile olsa bu paraya bos otesi clio ya da fiesta polo almaktansa alman mali bi opel almakta fayda var.

Clio'ya boş ötesi demek talihsizlik olmuş...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

C segmenti bir arac almis olur, konfor paketlisini alirsa daha makbule gecer. Kasasi 11 senelik bile olsa bu paraya bos otesi clio ya da fiesta polo almaktansa alman mali bi opel almakta fayda var.

Evet bu talihsizliğin yanında " ...bos otesi clio ya da fiesta polo almaktansa alman mali bi opel almakta fayda var." denmiş ama ilginçtir polo vw yani Alman grubu araba.Alman hayranlığının bu kadarı pes.
  • valla şöyle söyliyim benim önceki arabamdı 1.3 dizel easytronik. konfor paketliydi gerçi gayet güzel özellikleri vardı baz donanım değildi. aldığım zamana göre fiyat/performans olarak en iyi araçtı, corsa ile arasında bin lira falan fark vardı neredeyse bende o yüzden tercih etmiştim. bi tek ben kullandım.

ama baz donanımlı alınırmı o da alınır sanırım fiyat nasıl şu an piyasayı pek bilmiyorum ama benim aldığım gibiyse alınır hala.

hatta ben j kasaya göre h daha güzel geliyor gözüme nedense
  • Bana göre güvenlik açığı olan bir araç almazdım.
    Şu an iş arkadaşımda var 2013 modeli hatta satılık uçuk fiyat istiyor tabiki satamayacak, geçen sene diğer bi arkadaşım alıp 3 ay sonra 3500 TL zararına sattı. Aynı durumu Erzurum bayisine gidip bizzat denedim ordada aynı durumu gördüm.

1. Aracı kumandadan kilitliyorsunuz.
    Bu esnada insanlık hali herhangi bir kapının tam açık olduğunu veya yarım açık olduğunu düşünün özellikle küçük çocukları olanlar için söylüyorum kapılar kumandadan kilitleniyor. Halbuki kapının biri ya tam açık yada yarım açık. AVM ye gittiğinizi düşünün araçtan indiniz ve sağ arka kapıdan çocuğunuz veya eşiniz indi kapıyı yarım kapadı veya kapı kapanmadı ve siz kapandığını düşünüp kumandadan kilitlediniz ve basıp gittiniz halbuki kapı açık dönüşte aracınızın soyulma riski olası.

2. Kumandanızın pili bitti.
    Aracı kumandanın pili bittiği için kumandayı kullanamıyorsunuz. Aracın yanına geldiniz anahtarı soktunuz çevirdiniz kapılar açıldı yola devam ettiniz. Gideceğiniz yere geldiniz araçtan indiniz yine anahtarı sokup aracı kilitlediniz ve aracın yanından ayrıldınız. Kapıların kilitlendiğinden eminsiniz halbuki kapılardan sadece sürücü kapısı kilitlendi diğerleri hala açık. Bu durum için araçtan inmeden orta konsoldaki kilit tuşuna basmanız gerekli sonra sürücü kapısını anahtarla kilitlerseniz tüm kapılar kilitleniyor.

2.durum herzaman olacak bir durum değil ama 1. durum bana göre bariz güvenlik açığı.
    Araç çok güzel donanım vs gayet iyi ama bu şekilde bir güvenlik açığı nasıl olur mantık kabul etmiyor. Ne eski araclarım 2004 Civic te ne 2006 Clio HB de nede şu anki aracım 2008 Mitsubishi Coltta özellikle 1. durumu yaşamadım.

Yanlış anlamayın aracı kötülemiyorum ama bu durum bana göre bariz güvenlik açığı.
    İnanmayanlar kendi aracında deneyebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uluğbey01

quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

Evet bu talihsizliğin yanında " ...bos otesi clio ya da fiesta polo almaktansa alman mali bi opel almakta fayda var." denmiş ama ilginçtir polo vw yani Alman grubu araba.Alman hayranlığının bu kadarı pes.

Alman hayrani vs değilim, ayni paraya c segmenti bir arac alabiliyorsaniz neden b segmenti alsin? Polo alman da olsa bos arkadaş diğer vw modellerinin baz versiyonları gibi

Clio da tamam esp ve diğer aktif güvenlik donanimlari iyi hos ama joy editions yine de bos, 1.2 75bg motorsa hic gitmiyor. Şirket aracimizdi joy versiyonu, arac icon olsa bile 6-7 aydan sonra dökülmeye başladı.

• 2 sene 1.3 enjoy sport dizelini kullandım.

+ bulduğum yanları: yol tutuşu, fren sistemi, sunroof(bu özel elbette), iç mekan genişti, bagaj tatminkardı, 6.vitesi, modern tasarımlara göre düz kalan hatları

Bugün benzinlisini fiestaya tercih eder misin deseler Fiesta hiç sürmedim, kısa bir mesafeye gezmek için kiralar bakardım ama büyük ihtimalle beklentilerimi Fiesta da karşılardı ve dolayısıyla Astra H almazdım, uygun fiyata olursa 1.3 dizelini yakıt ekonomisi açısından düşünebilirdim sadece.

Edit : ekleme

Easytronic Corsa'da kullandım. Easytronic araç almazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MesutO -- 13 Ocak 2014; 0:56:41 >
  • bu araba satın alıp bikaç sene içinde çok kilometre yapıp satmak için değil, uzun yıllar kullanılacak sağlam kaliteli tok bir araba isteyenler içindir
  • Araç teknik bilgilerinde, Essentia donanım da yol bilgisayarı yok gözüküyor. Essentia Konfor paket donanımda var.

http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/11_Brochure_Library/02_Specsheets/astra_classic_specsheet_09_2012.pdf
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgzgn

Bana göre güvenlik açığı olan bir araç almazdım.
    Şu an iş arkadaşımda var 2013 modeli hatta satılık uçuk fiyat istiyor tabiki satamayacak, geçen sene diğer bi arkadaşım alıp 3 ay sonra 3500 TL zararına sattı. Aynı durumu Erzurum bayisine gidip bizzat denedim ordada aynı durumu gördüm.

1. Aracı kumandadan kilitliyorsunuz.
    Bu esnada insanlık hali herhangi bir kapının tam açık olduğunu veya yarım açık olduğunu düşünün özellikle küçük çocukları olanlar için söylüyorum kapılar kumandadan kilitleniyor. Halbuki kapının biri ya tam açık yada yarım açık. AVM ye gittiğinizi düşünün araçtan indiniz ve sağ arka kapıdan çocuğunuz veya eşiniz indi kapıyı yarım kapadı veya kapı kapanmadı ve siz kapandığını düşünüp kumandadan kilitlediniz ve basıp gittiniz halbuki kapı açık dönüşte aracınızın soyulma riski olası.

2. Kumandanızın pili bitti.
    Aracı kumandanın pili bittiği için kumandayı kullanamıyorsunuz. Aracın yanına geldiniz anahtarı soktunuz çevirdiniz kapılar açıldı yola devam ettiniz. Gideceğiniz yere geldiniz araçtan indiniz yine anahtarı sokup aracı kilitlediniz ve aracın yanından ayrıldınız. Kapıların kilitlendiğinden eminsiniz halbuki kapılardan sadece sürücü kapısı kilitlendi diğerleri hala açık. Bu durum için araçtan inmeden orta konsoldaki kilit tuşuna basmanız gerekli sonra sürücü kapısını anahtarla kilitlerseniz tüm kapılar kilitleniyor.

2.durum herzaman olacak bir durum değil ama 1. durum bana göre bariz güvenlik açığı.
    Araç çok güzel donanım vs gayet iyi ama bu şekilde bir güvenlik açığı nasıl olur mantık kabul etmiyor. Ne eski araclarım 2004 Civic te ne 2006 Clio HB de nede şu anki aracım 2008 Mitsubishi Coltta özellikle 1. durumu yaşamadım.

Yanlış anlamayın aracı kötülemiyorum ama bu durum bana göre bariz güvenlik açığı.
    İnanmayanlar kendi aracında deneyebilir.

Hocam, 1. madde olarak söylediğiniz kısımdaki "güvenlik açığını" 3-4 kez okudum ama anlayamadım sanırım uykum geldi:) böyle bir durumda diğer araçlar kitlemiyor mu? nasıl oluyor? 2. durum içinde şöyle bir şey söyleyeyim; benim aracım 2005 model ve hiç kumanda pili değiştirmedim ve yedeği de var zaten. öyle pat diye biten bir pili yok yani ( şimdi böyle dedim ya, yarın kumanda pili bitiyormuş ne gülerim ha )

• quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

ben Opel astra H grubundayim Face te

Adamlar H kasanın delisi yani J alayım mı diye soruyorlar H öneriyorlar . Yeni leon önerdim bir kere linç edilmediğim kaldı adresimi bulsalar gelir döverlerdi

Opel H in delisi cok oyle 5-10 kisi degil yurtdışından falan da üyeler var o grupta ama yardımlaşmaları falan 10 numara

Bence donanımsizi haketmez ama normalde enjoy paketi var bende dolu bir arac sayılır yani tek sorunu easytronic in kanser edişi oda Bjk ile yarışır kanser etme konusunda

bu aralar bjk önde ama bu sinir etme konusunda
  • mathematician_01 kullanıcısına yanıt
    Benim aracımda eğer kapılardan birisi tam kapalı kalmazsa, kumandadan kilitleme düğmesine basıldığında aracı kilitliyor ama
    bir sorun olduğunu algılıyor ve uyarmak için hemen tekrar açıyor. Yani, aracı kilitleme yapmıyor.

Eğer kapılardan birisi tam kapanmadan kumanda bulunan kapı kilit tuşu çalışıyor ise, aracı kilitleyip gidildiği sanılıyor.
  • rengi siyahsa arabanin cam ruzgarligi cok fena şekil duruo arabada :)

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Alarm var mı aracınızda?
  • Resimdeki tasarımda gösterge panelinin basitliğini ve hararet göstergesinin olmamasını yadırgadım.Aracın yol bilgisayarında falanda hararet durumunu,derecesini görülmüyor mu ?

Bir insan neden Astra Classic III alır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Resimdeki tasarımda gösterge panelinin basitliğini ve hararet göstergesinin olmamasını yadırgadım.Aracın yol bilgisayarında falanda hararet durumunu,derecesini görülmüyor mu ?

Bir insan neden Astra Classic III alır?

Yol bilgisayari yok benim modelde ama arastirdim niye yok falan diye gizli bir menu varmis orada her sey varmis.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Var, kapılar açıldığında aktif oluyor ve ötmeye başlıyor. Chevrolet Cruze...
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Bu kapı meselesindeki özellik alarm olmasa da uyarıyor değil mi? Benim şimdiki aracımda alarm yok ancak eski aracımda vardı ve kapı açık kaldığında çığlık atarak uyarıyordu:)
  • Kalitesi hala C segmenti standartları için iyi bir noktada.

Fiyatı bir C segmentine göre çok uygun.

Tasarımı zamanının ilerisinde olduğu için hala sırıtmıyor.

Ve bu araba C segmenti.Herhangi bir B segmentinin kapasitesinin doğal olarak üstünde.

Daha birçok neden sayabilirim ama bunlar fazlasıyla yeterli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Alarm olmasa da uyarıyor mu bilemiyorum, çünkü tüm Cruze'larda alarm standart donanım. Bunu deneme yada öğrenme fırsatımız hiç olmadı.

Ama araç da alarm olmasa da, kapılardan birisi açık olduğunda aracı kitilemeyecek ve tekrar açmak sureti ile uyarı verecektir.
    Alarma bağlı bir durum değil de, gövde yazılımı ile bağlantılı olduğunu biliyorum.

*Şimdiki aracınızda nasıl bir tepki verdiğini öğrenmek için, kapılardan birisini açık bırakırsanız (yada yarım açık) ve kilitlemeye çalışırsanız
    bu durumda nasıl bir durum sergilediğin kontrol edebilirsiniz. Yazılımsal bir durum olduğu için araçlara göre farklılık gösterebilir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.