Şimdi Ara

Bir insan neden cafede ders çalışır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
4.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En iyisi bu insanlar sesleri az çıkar gürültüsüz rahatsız etmez.keko gibi bağıran erkeklerden kezban gibi bağıran kızlardansa bunları tercih ederim kafa ağrıtmıyor en azından

• nefes alan tayfa toplanmış yine herşeyi karı kıza bağlayan yorumlarıyla bir meseleyi daha çözüme kavuşturmuş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evde çalışma ortamım yok. Kütüphaneler kapalı Coronadan dolayı. İşten çıkınca mecburen kafeye gidiyorum. Araştırma yapmam gerekiyor. Umarım başlığı açan arkadaş rahatlamıştır. He bu arada Şişhane neroya beklerim. Kahve ısmarlarım.

• Açık öğretim 3-4 işletme,

mali müşavir staj başlatma, yeterlilik sınavı ve y.lisans sınavlarına ara ara cafelere giderek çalıştım.

Sebebi ya ev istemediğim gürültülerle doluyordu, yeğenlerim veya başka misafir. Ya da evde durmaktan sıkılıp, dışarı öıkmak ve ders çalışmayı birleştiriyordum.

Kulaklık takarak çalışıyordum. Evde kalk otur çay, kahve için bölünmektense cafede daha rahat oluyordu. Bir de arkadaşlarla birinin evine yük olmaktansa cafe dahaortak ve müsait oluyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazılarının evi cafelerden daha gürültülü ve çalışmaya hiç uygun değil de ondan.

• Ben de gidip deneyeyim bakalım cafede ders çalışmak nasılmış

• Canı sıkılınca bir kaç güzel kız görmek için olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu dışı bayağı hayatsızmış he. Yok kız düşürmek demişler yok gösteriş demişler yok elit hissetmek demişler  

Ciddi bir sınava cafede çalışılmaz, bunu yapan varsa ders çalışmayı bilmiyordur. Ama çokta önemli olmayan bir sınava veya hazırlanması gereken sunumlara cafede gayet çalışılır. Biz grup sunumlarını hep cafelerde yapıyorduk maksat zaten sohbet muhabbet. Yoksa evde toplaşıp yarım saatte bitireceğimiz şey için neden kafede 4-5 saat harcayalım?

Özellikle muhabbetiniz olmayan insanlarla hazırlamanız gereken bir grup ödeviniz, sunumunuz varsa ne yapacaksınız? Bu tür durumlarda ilk buluşmalar her zaman cafede yapılır, yazılı olmayan bir kuraldır bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 2 Eylül 2020; 13:35:53 >
  • size ne milletin ne yaptığından ya.

• Rajeesh kullanıcısına yanıt

Hakaret etmeden fikir belirtiyoruz sıkıntı ne kardeş insanlar fikir de mi belirtmesin

• Eğer grupça çalışmıyorsan çok boş iş be kafede ders çalışmak ki ağır bir dersi grupça da olsan çalışamazsın bence. Anca sunum vs. hazırlanır ya da bildiğin konunun tekrarı falan yapılır.

• Çok tembelim evde çalışamıyorum

• Sessiz ortamda calisamiyor uykusu geliyor sikiliyordur orada aliyor cayini kahvesini odaklanip calisiyor. Evde masabasi bende calisamam uykum gelir.

• kanka ders çalışmayı bilmem de çalışırken molaya çıktığımda şöyle yarımsaat kahve içerek kitap okumak efsane oluyor

• ders çalışırken de mi gösteriş yau?

• projelerden cok yorulup, evden cok bunalip, yemek hazirlamaya bile firsat bulamamisken, bilgisayarla kendimi kafeye atip bir yemek yiyip uzerine kahve ile saatlerce masa isgal ettigimi biliyorum. yogunluktan hic bir disiyi gozum gormedi. zaten goz altimi farkeden bir disinin bana selam verecegini bile dusunmezdim.

• Belki oyle daha motive oluyordur

• izninizle konuya birazcık farklı yaklaşmak istiyorum...

şimdi ordaki ortam evdeki gibi gibi değil birazcık farklı eğer çekingen ve yanlız biriysen farklı ortamlarda ders çalışmak veyahut teknoloji ile uğraşmak daha güzel gelir. hani insanlar konuşur, ders çalışır, birileri birşeyler anlatır ve sende o ortamda birşey yapma gereği duyarsın ve böylece işine odaklanmak istersin mal gibi gözükmemek için ve bu yanlız ve çekingen insanlar için güzel birşey.

dürüst olucam bu tarz insanları gömmeye gelmiştim herkes gömünce tabii farklı olucam diye bunu yazdım. boş boş öylesine değil düşünüp farklı bir bakış açısıyla baktım

• o kadar asosyalsiniz ki sokağa çıkan insanları bile yargılıyorsunuz pes doğrusu. öncelikle evde insanın dikkatini dağıtabilecek bir çok uyarıcı vardır, bununla beraber "comfort zone" nun olduğu için dersten kaytarmaya çok müsait bir ortamdır, beyin sürekli ertelemen için sana içten içe baskı yapar. ancak kafe gibi bir ortamda özellikle ders çalışmak için oraya gitmiş kahveni almış ve oturmuş isen yapacak hiçbir şeyin yoktur. evet hala belki bir süre zaman öldürebilir, telefonuna bakabilirsin ancak takdir edersin ki bunu uzun süre yapamayacağın için tek başına, bir süre sonra yapman gereken işine odaklanmana yardımcı olacaktır. ayrıca insanların içinde olmak, sosyal olmak, iletişim kurmasak bile bize iyi geldiği bilimsel bir gerçek. çıkın biraz sokağa da beyninize oksijen gitsin, evde oturmaktan ne dediğinizi şaşırdınız artık. kız kesmek için ders çalışma taklidi yapıyormuş. mantığa bak ya, herkesi kendiniz gibi yıkık sanmayın. 

• sınav değil de ödev proje gibi şeyler için ideal bence hem kahve iç arkadaşlarla takıl hem işini yap

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.