Şimdi Ara

Bir kaç sorunum var (Citroen Saxo)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2001 Model bir Citroen Saxo sahibiyim, 1.4 benzinli.

Arabamdan çok memnunum, bakımlarını hatta 2 gün önce bizzat kendim yaptım. (Yağ,filtre,motor dış temizliği)

Fakat bir iki sorunum var, otomobil konusunda çok acemiyim daha (2 yıl oldu ehliyet alalı, aracı alalı 7 ay oldu),
    oto elektriğinde çalışmıştım birkaç sene evvel, elektrikten anlıyorum ama o kadar fazla değil, çıraktık sade,
    ama arabamda bir sorun oldu mu her yere bakarım sorun konusunda, internet, tecrübeli kullanıcılar, ustalar yani her yerden bir fikir alırım.

İstanbul/Bayrampaşa'da yaşıyorum.

Bu sefer sorularım ustalara;

İlk sorunum, Arabayı çalıştırdığımda, zımba gibi çalışıyor tamam, ses felan gariplik yok, rölanti 900 ila 1200 arasında sanki sarhoş gibi azar azar çıkıp iniyor. Hele araba ısınıp rayına oturduğu zaman 1100 - 1300 lerde sarhoş gibi gidiyor geliyor. (Her taraftan gelen genel teşhis: Boğaz kelebeği temizlenicek veya yenilenicek, adaptasyon yapılıcak, olmadı rölanti motoru, olmadı buji ve elektriksel yerlere bakılıcak.)

İkinci sorunum, frene bastığımda araba verimsiz duruyor ve hız sınırında seyrederken (100-120) frene basınca normal olarak, aniden değil, araba durana kadar ön taraf disk, titriyor aşırı derecede. (Her taraftan gelen genel teşhis: Ön diskler değişicek, disk yerleri temizlenicek.)

Üçüncü sorunum, arka sol lastiğim / (slash) işareti durumuna geldi, aracın torsiyon sistemini kime muayene ettirebilirim bana doğru düzgün tamir fiyatı verebilmesi için, öyle lastiği sallayıp bana direk 600 - 1000 - 1500 fiyat vericek insana gitmem.

Dördüncü sorunum, fren hidroliğini değiştirmek ve arkalardaki kampanalardaki fren merkezlerini değiştirmek istiyorum, frenden iyi anlayabilen bir usta tavsiyesine ihtiyacım var.

Şimdiki sorunlarım bu kadar, ustalarında ağzından teşhiş duymak isterim, ona göre harekete geçeceğim cebim el verdikçe yavaş yavaş, allah daha sorun çıkarmasın tabi de. Bu pürüzler dışında, çok iyi gidiyor araç, maaşallah.

Herkese kazasız belasız iyi sürüşler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xilence -- 5 Eylül 2016; 17:22:28 >

• Arka sol lastikte yaşadığını eski renaultumda yaşamıştım..
    Zamanında kazada eğilen dingili düzeltip kaynaklamışlar, kaynaklı kısım paslanmış ve tekrar dingilin eğilmesine sebep olmuş..
    Mecburen sıfır dingil takmıştık..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Arka sol lastikte yaşadığını eski renaultumda yaşamıştım..
    Zamanında kazada eğilen dingili düzeltip kaynaklamışlar, kaynaklı kısım paslanmış ve tekrar dingilin eğilmesine sebep olmuş..
    Mecburen sıfır dingil takmıştık..

Teşekkürler cevap için. Temiz bir inceleme muayene şart arka takımlara aslında ama torsiyon sistemi ya, kimse iyi bakıp muayene etmiyor. O zoruma gidiyor işte.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.