Şimdi Ara

Bir pil durduğu yerde neden boşalır? 'Memory-effect'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, Fotoğraf makinemizde büyük bir bölümümüz pil kullanırız.
    Ve bu pil sorunun en ekonomik yolu Şarjlı Pillerdi.

Ben belli bir süre "Varta Ni-Mh" Pil kullandım başlarda mutluydum. Piller gayet stabil çalışıyordur.
    1. yılını doldurmadan Pillerde sorun oluşmaya başladı.

Sorun ise şu: Pilleri aynı sürede aynı makinadan şarj etmeme rağmen şarj süresinden 1-2 gün sonra hiç kullanmasam dahi piller boşalıyor.

Acaba, bu sorun herhalde 1 seneyi geçmiş pillerin çoğunun mu ?

İnterneti araştırdım ve bir forumda böyle bir yorum gördüm: Ni-Mh pillerde "memory effect" denen tam "deşarj etmeden şarj etme" durumu söz konusumuş. Bunun için pilleri bir el fenerine takarak,yakıp içindeki enerjinin boşalmasını beklemeliymişiz.Pil sönüncede bir kaç dakika bekleyip tekrar açarak içindeki kalan tüm enerjinin boşalmasını beklemeliymişiz.

Bu doğru mudur?

• @teknikkonular,
    Tek kelime ile DOĞRUDUR. Detayları -nedenleri ve giderilme yolları için lütfen aşağıdaki linke bir zahmet tıklayın, hepsi fazlasıyla var.....
    http://forum.donanimhaber.com/m_11309414/tm.htm
  • garip, neler var be
  • quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@teknikkonular,
    Tek kelime ile DOĞRUDUR. Detayları -nedenleri ve giderilme yolları için lütfen aşağıdaki linke bir zahmet tıklayın, hepsi fazlasıyla var.....
    http://forum.donanimhaber.com/m_11309414/tm.htm

Paylaşım için sağol, hocam.

Bir pil durduğu yerde neden boşalır?  'Memory-effect'

Yani ATABA AT-998 sarj cihazı bir araştırim.

• AT-908 de olabilir ve bence biraz daha uygundur. Nedenlerini verdiğim linkin son ve bir evvelki sayfasında açıklamıştım
  • quote:

AT-908 de olabilir ve bence biraz daha uygundur. Nedenlerini verdiğim linkin son ve bir evvelki sayfasında açıklamıştım

Eyvallah hocam.
    Yalnız ben biraz pintiyim, el feneri yöntemi fayda sağlamaz mı?
  • Sağlamaz olurmu, ancak AT-908' de farklı bir kip var. REFRESH ve esas memory effect dediğimiz prb. gideren bu kip. Zaten fiyatıda Ankara' da 10-12 YTL arası ve 998 gibi pillere fazla akım gönderemediğinden aşırı ısınmaya da neden olmuyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: teknikkonular

quote:

AT-908 de olabilir ve bence biraz daha uygundur. Nedenlerini verdiğim linkin son ve bir evvelki sayfasında açıklamıştım

Eyvallah hocam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sağlamaz olurmu, ancak AT-908' de farklı bir kip var. REFRESH ve esas memory effect dediğimiz prb. gideren bu kip. Zaten fiyatıda Ankara' da 10-12 YTL arası ve 998 gibi pillere fazla akım gönderemediğinden aşırı ısınmaya da neden olmuyor.
    quote:

quote:

Eyvallah hocam.

Eyvallah hocam, verdiğin bilgiler çok makbul geçti.

ATABA modelleri Kadıköy'de Yazıcıoğlu işhanında varmış.
    AT-908 için 17 $ + Kdv(Kolide) fiyat biçmişler.
    http://www.dagbim.com/atabasarjcihazlari.htm

Kadıköy'de ucuza bulamazsam kardeşim Ankara'da okuyor, ona söylerim.

• Fiyata PES, eğer adedinin fiyatı ise ve üstüne Katma Deve Vergisi de ilave edilecek ! Millet tuttuğunu okşuyor. Yaşasın Serbest Piyasa Ekonomisi....
    İlk önce kolisi diye düşündüm. Ama bildiğim birkaçının da fiyatına bakınca adet fiyatı da olabilir diye düşündüm, yinede bana ters gelenlerde oldu. Bu bahsetiğiniz yer toptancılık yapar yine de emin değilim. Çünkü bu memlekete Karadenizin 3 mil açığında adedi ortalama 25 YTL' den Çin malı bisiklet teslim edildiğini bir tesadüf eseri bildiğimden (ortalama 300 YTL' ye kapış kapış gitmişti ) Bu cihazlarını tanesinin 1 dolar alında bir fiyata mal olabileceğini düşünmüyorum da değil. Bundan 10 yıl evvel Tr' de 60 $' a satılan 2Mb. ekran kartının, HongKong' tan 5 adedini 1.25 dolara alındığını da unutmadım. Herşey mümkündür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 16 Mart 2008; 12:10:30 >

• quote:

Fiyata PES, eğer adedinin fiyatı ise ve üstüne Katma Deve Vergisi de ilave edilecek ! Millet tuttuğunu okşuyor. Yaşasın Serbest Piyasa Ekonomisi....
    İlk önce kolisi diye düşündüm. Ama bildiğim birkaçının da fiyatına bakınca adet fiyatı da olabilir diye düşündüm, yinede bana ters gelenlerde oldu. Bu bahsetiğiniz yer toptancılık yapar yine de emin değilim. Çünkü bu memlekete Karadenizin 3 mil açığında adedi ortalama 25 YTL' den Çin malı bisiklet teslim edildiğini bir tesadüf eseri bildiğimden (ortalama 300 YTL' ye kapış kapış gitmişti ) Bu cihazlarını tanesinin 1 dolar alında bir fiyata mal olabileceğini düşünmüyorum da değil. Bundan 10 yıl evvel Tr' de 60 $' a satılan 2Mb. ekran kartının, HongKong' tan 5 adedini 1.25 dolara alındığını da unutmadım. Herşey mümkündür.

Haklısın hocam, millet tutuğunu okşuyor. Açıkgözlü olmak lazım.

• quote:

Arkadaşlar, Fotoğraf makinemizde büyük bir bölümümüz pil kullanırız.
    Ve bu pil sorunun en ekonomik yolu Şarjlı Pillerdi.

Ben belli bir süre "Varta Ni-Mh" Pil kullandım başlarda mutluydum. Piller gayet stabil çalışıyordur.
    1. yılını doldurmadan Pillerde sorun oluşmaya başladı.

Sorun ise şu: Pilleri aynı sürede aynı makinadan şarj etmeme rağmen şarj süresinden 1-2 gün sonra hiç kullanmasam dahi piller boşalıyor.

Acaba, bu sorun herhalde 1 seneyi geçmiş pillerin çoğunun mu ?

İnterneti araştırdım ve bir forumda böyle bir yorum gördüm: Ni-Mh pillerde "memory effect" denen tam "deşarj etmeden şarj etme" durumu söz konusumuş. Bunun için pilleri bir el fenerine takarak,yakıp içindeki enerjinin boşalmasını beklemeliymişiz.Pil sönüncede bir kaç dakika bekleyip tekrar açarak içindeki kalan tüm enerjinin boşalmasını beklemeliymişiz.

Bu doğru mudur?

Bu durum pil kalitesine gorede degisiyor olmalı. Elimde Kodak ın 2500 mAh pili var. Tamamen fenerle desarj olmadan asla doldurmadım. Kullanımda cok dikkatli davrandım ama 1 yıl civarı sonrası sizinde dediginiz gibi dolu halde kullanılmadan kendiliginden hızla desarj olmaya basladı. 2300 mAh Duracell pil takımıda var onda boyle bir sorun yok. Duracell lerde aynı zamanda alındı sayılır. Kodak ve duracell i doldurup bıraktım. Kodak 2-3 gun sonra tamamen bosalmıstı ama duracell ler de sorun yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 17 Mart 2008; 11:01:02 >

• Oysaki Vartalar Duracell'den daha iyi diye biliyordum.

Acaba benim Vartalar çakma mı?
  • @ikarahal,
    Ancak....! Kişisel olarak hiç bir önerimde her defasında pilleri deşarj edin öyle kullanın biçiminde bir açıklamada bulunmadım. Özellikle Ni-MHd piller için 15-20 kullanımda bir veya pillerinizin eski randımanını vermediğini farkettiğinizde uygulayınız demiştim. Sürekli sıfır nokrasına kadar deşarj etmek aynen kurşun asit akülerdeki sülfatlaşmaya benzer bir olay yaratır ve pilin ömrünüde kısaltabilir. ayrıca duracell kalitesi kodaktan daha iyi olma ihtimalide mevcut Benim elimde 3 takım Kodak var ve ilk çıktığında aldıklarım USA 2. aldıklarım Macar. 2 ay evvel aldıklarım Çin malı. görünüşte bir sorun yok ama sizin yazdıklarınızdan sonra pillerin üstüne alındıkları tarihleri yazdım biraz evvel. USA olanları alalı tam 8 ay olmuş. Gerçi İlk aldıklarımı sık kullanıyorum ama 2. aldıklarım boşalmış, diğeri ise 2 defa kullandım. Bakalım ne olacak....
    quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal
    Bu durum pil kalitesine gorede degisiyor olmalı. Elimde Kodak ın 2500 mAh pili var. Tamamen fenerle desarj olmadan asla doldurmadım. Kullanımda cok dikkatli davrandım ama 1 yıl civarı sonrası sizinde dediginiz gibi dolu halde kullanılmadan kendiliginden hızla desarj olmaya basladı. 2300 mAh Duracell pil takımıda var onda boyle bir sorun yok. Duracell lerde aynı zamanda alındı sayılır. Kodak ve duracell i doldurup bıraktım. Kodak 2-3 gun sonra tamamen bosalmıstı ama duracell ler de sorun yoktu.

• aynı sorum benim notebook bataryasındada var tam şarj yapıp kullandığımda 2-3 saat gidiyor ama..tam şarj yapıp kullanmadığım zaman ise şarjı boşalıyor bunun bir çözümü varmıdır acaba..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.