Şimdi Ara

Bir Playstation Kullanıcısının Xbox Alması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 10 yıldır Playstation Kullanıyorum. Bu yıl ilk kez Xbox konsol aldım. Her iki konsol hakkında kısaca yorumlarımı aktararak aklında hangi konsolu almalıyım sorusu beliren arkadaşlara kendimce fikir vermeye çalışacağım...

Not: Forumda PS vs Xbox sayfasının olduğunu biliyorum. Ancak sayfada çok değerli insanlar ve güzel bilgilendirmeler de var konuyu acayip derecede can sıkıcı hale getirenler de var o yüzden müstakil bir başlık açtım, Kendi şahsi kanaatimi dile getirdim....

Bu versuste kıyaslama genelde 4 ayaküzerine yapılmakta:

1) Donanım gücü Xbox önde olmakla birlikte aman aman devasa bir fark bulunmamaktadır.

2) Kütüphane oyun sayısı Birbirlerine Yakın= Beraberlik (Ancak burada bir husus belirtilmeli: microsoft'un xbox game pass ile bariz üstünlüğü var.)

3) Exclusive oyun sayısı Playstation daha avantajlı (Ancak Microsoft yeni oyun stüdyoları satın aldı bu nedenle exclusive açısındna farkı kapatabilir)

4) Oyun fiyatları Xbox daha avantajlı

Bu kapsamda Exclusive oyunlar kırmızı çizgim diyen ps5 almalı.... Exclusive olmasa da olur, uygun fiyata oyunlara erişimim olsun diyen gönül rahatlığı ile Xbox alabilir.

Ancak hangi cihazı alırsanız alın muhtemelen piyasadaki oyunların yüzde 90'ını iki cihazda da oynayabileceksiniz. Geri kalan %10'luk oyunlar hangi cihazı almanızı gerektiği tercihinize yön verecek...

Şahsi kanaatim alabilecek gücü olan PS5+ Series S kombinine yönelebilir. Bu jenerasyonun en değerli tercihi olurdu....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawministration -- 31 Aralık 2021; 0:54:6 >

• 2 tane arkadaşıma Xbox aldirdim. Biri SS, digeri de SX aldi. Kendim de hiyar gibi gittim, Ps 1'den beri aliyorum diye Ps5 aldim

Pisman miyim, hayir. Ama tabi ucuza oyun alacağız diye amelelik çekiyoruz. Kardeşlik vs...

Türkiye sartlarinda ve maddi imkaniniz kisitliysa (konsolu almakla bitmiyor, oyunlari vs. ayri para) Xbox almalisiniz. Zaten imkani kısıtlı adamin Ps5'le işi olmaz, olmamali. Al iste SS/SX, kanepende mis gibi kompakt oyun keyfi. İlla exclusive diye tutturmanin manasi yok, imkaniniz yoksa gereksiz.

Ortalama bir ulkede ise -ki bizim ulkemiz giris seviyesi gelişmekte olan ve bu tarz seylerin lüks olduğu bir ulke- Ps5 zaten daha mantikli. Exclusive konusunda acik ara önde. MS bu yıl 3 studyo alirken Sony cok daha fazlasını aldi. Dolayısıyla o aradaki exclusive oyun sayisi farki kapanmaz bu nesilde.

Düz mantık; imkan kisitliysa Xbox, imkan varsa PS.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 30 Aralık 2021; 3:52:16 >

• Joya20 J kullanıcısına yanıt

İmkanı olan zaten girip takılmaz buralarda alıp geçer  

• Bu kıyaslama mevzusu konuşulup tartışılalı yıl oldu.
  • konusuna yazsanıza

• Asıl vs. neslin sonunda yapılabilir.
    Şuan Xbox önde her açıdan.
    Edit; ana konusu var Miss gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 30 Aralık 2021; 16:37:6 >
  • Joya20 J kullanıcısına yanıt
  • Para varsa ps5 alınır, exc leri ve dualsense faktörüyle en iyisi bence.Xbox alan çoğu kişi hizmetleri için alıyor, mesela sony ps now u gamepass fiyatına ülkeye getirseydi xbox a geçmezdim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.