mrb arkadaşlar.. 2 gün önce bir x petrol'de işe başladım.. kafamda bazı sorular var bu bazı sorulara en iyi cevabı bilgisi olan ve bu iş'ten iyi anlıyan ve bu işi yapmış kişilerin verceği cevaplar ile bulabilceğimi düşündüğüm için konuyu açma gereği duyuyorum.. 1 pompacı Açık nasıl verir..? aklıma Gelen cevaplar Şunlar.. unutkanlık parası yoksa sigara içiyorsa benzin parasın'dan sıgara alırsa.. 2 gündür kimi 30 milyonluk açık veriyor kimi 10 milyonluk kimi 70 milyonluk.. bir pompacı günde 30 ytl açık verse bedava çalışmış olur.. ve bir pompacı açık verdiği zaman maaşın'dan kesilir.. çoğu'da az maaş aldıkların'dan yakınıyor... bir anormellik var.. anlıyamadım.. bir abi var adam 1 ayda 10 ytl açık verirken diğer çalışan elemanlar neden 100 200 arası açık veriyor.. ayrıca benim ay sonunda açığım yoksa bir başkasının açığı benden kesilirse ben itiraz etsem sonuç ne olur.. öyle bi muhabbet varmış mesela genel herkes'den kesinti olabiliyormuş.. açıkcası ben bu işten hiç çıkamadım.. şimdiden cevap verecek olan arkadaşlara teşekkürler
Parayı belli bir cebine koy hocam, kendi harcamanı yapacağın parayı başka cebe. Böylelikle karışmaz diyorum.
ya bazı çakallar sanırım cebin'de parası yoksa 20 30 haşlık alıyorlar benzin parasın'dan bu yüzden açık veriyorlar.. ya sigarası yok sigara alıyor.. çünki pompacılık'da maaş avansı asla olmuyor.. maaşın ve bahşişin hepsi maaşla yatıyor.. bir çakallık var. mesela slip kredi kartının makbuzunu almaz'san açık olarak sayılıyormuş..