degerli forum uyeleri ; forumda yeniyim ve yapılan bilgi alışverişi cok hoş bende bu konuda bilgisi olan arkadaslardan yardım isteyecegim:) ticari arac grubunda bi secim yapacak olsanız nası bi tercihte bulunurdunuz?kendi kafamda kıyaslamasını yaptıgım araclar :
peugeot partner-citroen berlingo fiat doblo renault kangoo opel combo city plus ford connect volkswagen caddy
aşagı yukarı fiyat aralıklarına göre sıralamaya çalıştım aracları elbette grubunun en iyisi caddy gözüküyor maddi acıdan sınıtı olmaması durumunda alınabilecek tek arac bana göre ama diğer araclar arasında bi secim yapacak olursak sonuc ne olabilir ? birde opel renault ve fiata göre bu grupta fazla tutulan bi arac değil gördüğüm kadarı ile combo kullanıcıları varsa bu arac hakkında bilgi verirse sevinirim sanırım arac 1,3 dizel motora sahip bu motor o kasada sıkıntı yaratıyormu? yol tutuş bakımından nasıl? yakıt bakımından nasıl ? kısacası bu aracın olumlu ve olumsuz yönleri??? şimdiden teşekkürler
combo tutulmadı piyasada.Hatta opel bölümünde sayfalarca yazı var bu konu ile ilgili.
Caddy bir numara tabi,ama sanıyorum ki vw servisi ve parçaları diğerlerinden daha pahalıdır.
Kangoo'yu ve Caddy'e bindiğim için sadece bu ikisine yorum yapabilirim.
Kangoo'nun içi ferah,çok da ekonomik.Motoru yeterli.Ama performans ve konforu da Caddy gibi değil.
evet hocam haklısın opeli etrafta fazla göremiyoruz tutulmadıgı aşikar vw serisi kolay kolay sorun cıkarmıyo diye biliyorum ama cıkardımı da cok cıkarıyo arkadasımda 96 polo vardı cocugun belini büktü 1 yılda eger ben arabama kıyamam orjinal parca takarım diyorsanız orjinalleri cok pahalı örnek vereyim poloya vites topuzu sorduk orjinal 96 ytl fiyat verdiler :S kango görünüş itibari ile yol tutuşunda biarz zayıf gibi sanki ama aldıgım duyumlara görede gayet ekonomik bi arac dobloyu kullandım eski mj olmayan motor biraz hantal geldi bana peugeot veya citroen de sanırım 1,9 motor vergi acısından eksileri var bu aracların kullanmadım ama rahatlık acısından belki buna deger ?
Kango nun yeni kasası da baya iyi diyorlar ama tercih sizin iyice araştırıp test sürüşü yapıp karar verin ...
kişisel fikrim ya kangoo yada caddy olurdu
Kangoo-Berlingo-Partner aynı platformun araçları ve birbirleriyle ikiz gibiler. Kullanım rahatlığı açısından binek otomobilden farksızlar. Opel Combo da keza öyle. Eğer binek otomobil stili bir kullanım arıyorsanız sadece bu otomobillere bakmalısınız. Ama bu araçlar diğerleri kadar geniş ve ferah değiller.
Connect'in kullanışı binek otomobil kadar zevkli değil ve içindeyken kendinizi büyük boyutlu bir ticari araç kullanıyor gibi hissediyorsunuz. Caddy iç mekan kalitesi olarak hepsinden kaliteli ve rahat. Yine de içindeyken büyük boyutlu bir araç havası var. Doblo ise birçok binek otomobilden daha rahat kullanılmasına karşın çok dengesiz bir otomobil, virajlarda çok güvensiz, panik frende bile savurmak çok kolay.
Servis bakım maliyeti olarak ilk önce Fiat'a sonra da Fransızlara bakmalısınız. VW servisi de Doğuş'un fiyat politikaları yüzünden el yakıyor.
Bunlardan hangisini alırsın diye sorarsanız şirketime alıp şoföre vereceksem Doblo 1.3 Multijet, kendim kullanacaksam da Caddy 1.9 TDI alırım.
Fiat Fiorino bakmayı düşündünüz mü? Yılın ticari aracı seçildi kendileri
bende renault demiştim kendi kendime ilk başta. 16 yıllık renault 12 kullanıcısıyız aracın sağlamlık açısından hiç bir problemi yok maşallahı var :) görünüş itibari ile connect ve caddy ye göre bi derece düşük kalıo guven açısından yakıt ve bakım açısından diğerlerine göre ekonomik die duydum tabi konfor biraz arka plana itilmiş sanki? açıkçası yeni kasa kango ya bakmadım fiyatları nedir hiç bi fikrim yok ama o sınıfta bi araca cok ta fazla para verilmeyecegi kanaatindeyim bence max. 30 bin olmalı tabi caddy i eliyoruz bu durumda :)
Caddy
hocam caddy guzel araba kullandım kalitesi yol tutuşu ortada onun artık tartışılcak bi durumu yok ama işte fiyat bakımından brz fazla onun bi düşüğü connect diye düşünüyorum yanlışmıyım ??
Citroen Berlingo önü çok hoşuma gidiyor
Berlingo çok güzel bence de ama fiyatını anormal şişirmişler ...
Tekrar söylüyorum arkadaşım bir bak ya Fiat Fiorino
Selam arkadaşlar. Aslında ben de bu soruyu kendi kendime soruyordum ve burada akradaşın sorduğunu gördüm. Kango için motorun ömrü kısa oluyor ve de çok arıza veriyor diye bir söylem var bu konuda ne dersiniz. Fiat doblo da hoşuma gidiyor görünüş itibari ile yakıt yönünden tasarruflumudur ne dersiniz şimdiden teşekkürler iyi günlür.
quote:
Orjinalden alıntı: PALERMO ®
Kangoo-Berlingo-Partner aynı platformun araçları ve birbirleriyle ikiz gibiler. Kullanım rahatlığı açısından binek otomobilden farksızlar.
Berlingo-Partner aynı platform ama kangoo nun onlarla hiçbir ilgisi yok.
bu sınıfta berlingo partner her yönden rakipsiz gibi duruyor, içi de net şekilde caddyden iyi malzeme ve işçiliğe sahip.
quote:
Orjinalden alıntı: Passione
Tekrar söylüyorum arkadaşım bir bak ya Fiat Fiorino
hocam fiorino demişsinzde bi arkadasım bahsetti yolda akışı guzel fakat bastımı gitmio tıkanıyo dedi kaç motor var bu araclarda biliomusunuz birde sanırım dobloy alternatif daha kucuk bi arac olarak uretildi yakından inceleme fırsatım olmadı ama doblodan kucuk sanırım ??
daha dün yeni kangoo ya baktık. bildiğimiz kangoo değil. kesinlikle farklı bir araba. bence cadyye çok yaklaşmış. ben sahsen hasta oldum arabaya. normalde kangoo yu sevmem. ama bu scenic in üzerine yapılmış bi araba. bir göğüslük var görmeniz lazım. ahanda foto.