Merhaba. Kızım bir üniversitede 4 yıllık Lisans öğrencisi, örgün öğretim. 2nci sınıfta. Bu sene kendini denemek için YKS ye girdi. 4 yıllık lisans programlarında İstediği bölümlere puanı yetmedi. Fakat Açıköğretim imkanı bulunan Anadolu üniv., istanbul üniv. ve Atatürk üniv. nin bütün bölümlerine TYT puanı ile rahatlıkla girebiliyor. Neden açıköğretim derseniz şuan öğrencisi olduğu ve okuduğu bölümden memnun. Ama 4 yıllık istediği bir bölüm (Tıp vs) gelseydi şuankini bırakacak yada donduracaktı. İkinci bir diploma olsun diyerek TYT ile alan bölümlerin %90ına rahatlıkla girebiliyor. Ama örgün öğretim olmaması gerekiyor yani şuanki okulunu bırakmadan okumak istiyor. Bu durumda da geriye sadece açıköğretim seçeneği kalıyor. Bilmediğimiz bir kaç soru var ve tam karşılığı cevapları internette veya üniversitelerin sitelerinde bulamadık. Tercih yaptık ve TYT puanı çok yüksek olduğu için Açıköğretim kesin ve sorularımı bu doğrultuda soruyorum. a- Şuan okuduğu üniversiteye devam ederken, Açıköğretim'den bir bölümü, ikisini aynı anda okuyabilirmi? b- Açıköğretimde bir bölümü kazanması ve kayıt yaptırmasının, şu an okuduğu bölüme bir zararı varmı? c- Açıköğretim deki kaydını dondurup seneye başlatabilirmi? d- Açıköğretim'de online derslere girme zorunluluğu varmı yani sadece sınavlara girse olurmu? e- Anadolu üniversitesi Açıköğretim bölümlerinin vize ve final sınavlarını Türkiyenin her ilinde belirlediği okullarda gerçekleştiriyor, doğrumu? Bu diğer 2 üniversite için de geçerlimi yoksa istanbul üniversitesi için sınava istanbula, Atatürk üniversitesi sınavları için Erzuruma mı gitmek gerekiyor? f- Açık öğretim Kayıt dondurma işlemi nezaman ve nasıl yapılıyor? Önce kayıt yaptırıp sonra mı donduruluyor.? g- Açıköğretimi dondursa bile her yıl eğitim, sınav, materyal ücreti ödeniyormu? Tecrübeli arkadaşlar madde numaralarına göre bilgi verirse sevinirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siarex -- 1 Ağustos 2024; 17:10:25 > |
Bildirim