Şimdi Ara

Bir Virüs Vakası :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yerel Disk C'mde ha bire bir autorun.inf ve bir uygulama oluşuyor (silmeme rağmen) her seferinde farklı isimlerle oluşuyor kendini gizliyor ve açtığım bir programa bulaşıp görev yöneticisinden baktığımda cpu'mu 50 kullanmasına neden oluyor.

Gördüğünüz gibi.

Bu da bahsettiğim autorun.inf'in içinde yazanlar.

Ve son olarak oluşanlar..

Amvo diye bir virüs var buda onun benzeri onun çözüm yollarını bu virüste denedim fakat işe yaramadı siliyor ama bilgisayarı açtığımda tekrar bu virüsle karşılaşıyorum.

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmtonr0 -- 12 Haziran 2015; 16:58:27 >

• mhmtonr0 M kullanıcısına yanıt
    autorun için autorun remover programını,amvo için ise combofix programını öneririm. Zaten amvo yu sadece combofix in silebildiğini okumuştum bi makalede.
  • dediğim gibi ben manuel olarakta silebiliyorum fakat bilgisayarı yeniden başlattığımda tekrar geliyor,combofix'i denemiştim ama bir kere daha deniyeyim teşekkür ederim.
    Malwarebayte antimalware programı da çok etkilidir. Bunun gibi bir çok program var. Tek tek dene. Olmazsa Kaspersky,Avira ve Eset rescue diskleriyle muhtemelen kurtulursun.
  • Malwarebayte antimalware programı bilgisayarımda mevcut onunla da tarıyorum buluyor siliyor fakat hangi programla silsem autorun ve uygulama tekrar çıkıyor.ComboFix'i de bir daha denedim o da sildi fakat 3 saniye sürmeden yeniden belirdiler.

Günlerce araştırmama rağmen kalıcı bi çözüm bulamadım en iyisi formatı yapıştırayım.Nereden bulaştıysa bu lanet şey bir türlü temizleyemedik :)
    Şu rescue diskleri bi dene istersen. Formattan uzun sürüyor ama çok etkili.
  • Heh tam adamına geldin. Arkadaşım bu virüsü benden daha iyi çözbilen yoktur. Şayet elimden geleni denedim ve çözümüm böyle.

İlk olarak Klasör Seçenekleri'nden Gizli Dosyaları göster diyoruz ardından aynı yerden Sistem dosyalarını bla bla gizleyin'in tikini kaldırıyoruz. Ardından Dr.Web ve Malware-bytes Anti Malware programını indiriyoruz. Malware-bytes'ı bir şekilde fulledikten sonra. İlk Malware-bytes'da virüsleri temizledikten sonra. Dr.Web'te herşeyi tarayacak şekilde ayarlaryıp sonuçları onarıyoruz. Bu virüsün özelliği şu bilgisayarda ne kadar exe dosyası varsa (system32 dahil) her yere bulaşıyor. Dr.Web (evet özellikle %95 olarak bu) ve Malware-bytes haricinde hiç bir şey yaramadı. Bunları hepsini yaptıktan sonra hiç birinin sonunda asla bilgisayarı yeniden başlatmıyoruz. Bunların ardından C sürücüsünün içindeki autorun.inf siliyoruz ve işlem tamam pc temiz.

NOT: Bu arada eksiğim olabilir bunu çözmek tam 3 ayımı aldı. Biraz inaçtı olduğum ve yedek alabilecek harddiskim olmadığı için format atmadan çözmek için interneti 2-3 dilde altı üstüne getirdim tek bu kendi çözümüm işe yaradı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 12 Haziran 2015; 22:31:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.