Şimdi Ara

Bir zamanlar SEGA (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
395
Cevap
4
Favori
25.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çocukluğumda mega drive 2 oynamamış olsam muhtemelen bugün ne ps3 nede xbox sahibi olurdum yeni nesil konsollara alaka göstermezdim sanıyorum sega oyun oynamayı sevdiren firmadır yeni konsol yapsınlar banada hiç hitap etmesin wii gibi olsun isterse yinede gidip alacağım segasız oyun dünyası eksik ve eminim ki benim gibi düşünende çok insan vardır
  • Benimde hala Mega Driver 2' ım var. Çalışır vaziyette ve 3 adet oyunum var. Unutamadığım bir Total Football ve Felix bide Jurassic Park inanılmazdı. Arayıp da hala bulamadığım bir oyun var adı barkers gibi b ile başlayan bir oyundu, Dedektiflik yapan bir kedi idi Eğer bilen varsa söylesin, çok iyi olur. Tabi keşke ps2 e geçseydik bu makinadan sonra ama öyle olmadı PC nin kollarında bulmuştuk kendimizi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Vaaaay be MK3 ün fatality listesi için ne uğraşmıştım zamanında hepsini yazardım ve o bile kutunun içindeymiş ya. Kaç senelik kağıt altın değerinde kağıttı bu benim için

Bir zamanlar SEGA

Bi o zamanlara bakıyorum bi şu ana bakıyorum. Şimdi varsa yoksa AA, HDR, Depth of Field muhabbetleri. O güzel lokum gibi dönem bitmiş haberimiz yok

benimde böyle bir kağıdım vardı. annem bir gün elimden alıp yırttı bunlara çalışacağına ders çalış dedi.
    bi dergiden zorlan bulmuştum... ne üzülmüştüm yaaa....

teyze oğluyla sabahtan akasama kadar ultimate mortal kombat 3 oynardık hemde hiç sıkılmadan... ne günlerdi yaa...

• vay anasını sayın seyirciler nostalji ne güzel birşey yahu... benim de bi master system II'im var çıkartıp kurasım geldi valla yaş geldi dayandı neredeyse 30 a ama kurtulamadık bi türlü şu eski sevdasından alex kid 3 ün bosslarının taş makas kağıt sıralarını hatırlayan var mı yaw takılırsam şimdi kafayı yerim ya da cayıp wonder boy 3 e mi dalsam vay ki ne vay
  • Bir zamanlar Sega Mega Drive II oynuyordum... Hatta orda en sevdiyim oyun SUNSET RÎDERS çok gûzel kovboy oyunuydu yaa... Kardesimle oyunu 5 kez bitirmisdik.... Oyunda iki karakter vardi birinde tabanca birinde tûfek vardi.... Ben hep tabancaliyi secerdim... Keske bu oyun PS2 ye cikardida oyunu 3D oynardik... Ama nerde.......... Eminim ki, ps2 ye ciksa red dead revolverden iyi oyun olurdu..... [oyun yaratsam bu oyunu ps2 ye uyarliyacam}.... COK ÌYÌ BÌR WESTERN OYUNUYDU

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cankatlı

vay anasını sayın seyirciler nostalji ne güzel birşey yahu... benim de bi master system II'im var çıkartıp kurasım geldi valla yaş geldi dayandı neredeyse 30 a ama kurtulamadık bi türlü şu eski sevdasından alex kid 3 ün bosslarının taş makas kağıt sıralarını hatırlayan var mı yaw takılırsam şimdi kafayı yerim ya da cayıp wonder boy 3 e mi dalsam vay ki ne vay

master system 2 vardı kayboldu benimkisi sahibinden falan almayı düşünüyorum alex the kid hiç bitiremedim motrosiklet ile geçmen gereken bölümde kaldım outrun iyiydi shadow dancer süperdi falan filan sonra ps çıktı bozuldu herşey keşke geri dönse sega ama mümkün değil artık :( hiç bulamadığın ilk okuldaki en iyi arkadaşın gibi kaybolup gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excalibre -- 8 Haziran 2012; 21:33:40 >

• Benim pc imde ve cep telefonumda (nokia 5130 xp) bir program var sega oyunlarini oynuyorum. (inanmayanlar sorsun cevap vereyim)

• İnanılmayacak bişey değil.. PC ve android telefonlar için emulatorler var.. dehşet konsoldur mega drive 2..
  • Sega satrun kopya calistirmadi..ondan darbe yedi..evimde hala satrunum ve dcastim var

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxBomb3rMaNxxx

sega satürnüm hala durur evin bi köşesinde nedense satmak içimden hiç gelmedi çünkü cd'yle oynadığım ilk konsoldu neticede.
    arcade kolla street fighter alpha 2 oynamak çok zevkliydi. o zamanlar 11 yaşında falandım heralde . oyunları şimdiki orijinal xbox 360 veya ps3 oyunları gibi o zamana göre oldukça pahalıydı ve çip muhabbetinden veya yurtdışından sipariş vermekten çakmadığım için o zamanlar bir oyun alabilmek büyük bir olaydı ve büyük bir sevinçti benim için. zamanında beni en çok eğlendiren konsollardan biridir

Ayni duygulari yasadim ..konu hortladi ama mortal kombat 2 sini yurt disindan uzun ugraslar sonucu getirmistim..simdi aglayacagim

• quote:

Orijinalden alıntı: utkan123456

Sega satrun kopya calistirmadi..ondan darbe yedi..evimde hala satrunum ve dcastim var

Hocam bence sakın satma, Sega çok başkadır. Virtua Fİghter, Sonice harcadığım saatlerin haddi hesabı yok..satarsanda haberim olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiosejirou

Gün gelecek xbox 360 Ps3'lerimizi özleyeceğiz

Ben özleyeceğimizi hiç sanmıyorum.. çünkü o zamanlarda sega nintendo amiga çok başkaydı.. grafikler basit ama oyunların zevki tarif edilemezdi.. şimdi ise ps3e xbox 360a bir oyun alıyorsun bir kere bitirip köşeye koyuyorsun veya hemen takas ediyorsun.. parasal olarak değerli ama kendi değeri sıfır.. oyun ve film sektörü artık sadece grafik ve özel efektlerden ibaret, ne bir konu ne bir atmosfer.. hiç biri bu yaşlı kurtlarla karşılaştırılamaz.. filmler desen oda aynı, 80li 90lı yıllardaki o hepimizin hafızasına kazınan filmler gibi bir film varmı günümüzde.. şimdi diyoruz hey gidi zamanında şu oyunlar vardı bu filmler vardı.. bi 10-15 sene sonra geriye baktığımızda şu anki ne bir oyun ne bir filmi anacağımızı sanmıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: ITci Boksör

quote:

Orijinalden alıntı: utkan123456

Sega satrun kopya calistirmadi..ondan darbe yedi..evimde hala satrunum ve dcastim var

Hocam bence sakın satma, Sega çok başkadır. Virtua Fİghter, Sonice harcadığım saatlerin haddi hesabı yok..satarsanda haberim olsun

yok hocam satarmıyın...o benim cocukluk arkadaşım gibi bir şey
  • sanırım game gear dı.. el atarisinde ilk defa 3 boyutlu bir oyun görmüştüm. virtua fighter 2.. pc de oynadığım oyunu o kadar ekranda görünce vitrine kitlendiğim anı hala çok iyi hatırlarım nasıl bir iç geçirmeyse artık.. tabi o zamanki game gear fiyatı artı oyun fiyatıyla bir aile heralde 5 ay geçinirdi (abarttım ama öyle abartı da bir fiyatı vardı)

VF ın yeri çok başkadır. ilk PC mi aldığım zaman ilk aldığım oyun Virtua Fighter 1 Remix'di.. küp küp adamlar ama o zaman dehşet bişeydi.. 3D daha ne olsun..

10 yıl sonra ilk PS3'ümü aldığım zamanda ilk aldığım oyun Virtua Fİghter 5'di.. Hala o grafiklere sahip başka bir dövüş oyunu görmedim... Tekken 6 dahil..

PS2 de virtua fighter 4 var. 10th anniversary diye VF4 teki karakterleri, birebir ilk oyundaki o küp grafikler halinde hazırlamışlar.. arenalar müzikler aynı. akşam bi kaç el attım o müzikleri bile duymak acayip bir duygu, resmen 15 sene öncesine gittim

• Fakat dikkatimi çeken o akdar sega oyunu muhabbeti yapılmış ama kimsenin afterburner'dan bahsetmemiş olması. Afterburner 2'yi hala sıkılmadan flight joysticki bağlar, açar ve bitiririm.

Oyun o kadar iyiki, yapıldığı yıl 1989 veya 1990 olmasına rağmen, o zamanki bir oyuna son model flight stick bağlıyorsun ve oyun joystick in hız kolunu tanıyor. hiçbir ayar yapmadan. Benim logitechi bağladım hız kolunu arttırıyorum uçağın hızı doğru orantılı artıyor, yavaşlatıyorum yavaşlıyor. Tek diyeceğim helal olsun, yapanların ellerine sağlık..

Bir zamanlar SEGA

Bir zamanlar SEGA

Bir zamanlar SEGA

Buda Terminator 2'de John Connor'ın oynadığı platform

Bir zamanlar SEGA

• hala bende duruyor arada açıp oynarım xboxdan sıkıldığım zamanlar :) sırf mortal kombat ultimate 3 için o zamanların verdiği zevk bi ayrıydı :)
  • wii aldıktan sonra farkettim ki sega o konsol çıkaramanın verdiği ezikliği nintendo ile atmış.. wii'deki oyunların yarısı sega'ya ait.. nintendo bile kendi konsoluna sega kadar oyun çıkartmamıştır sanırım.. yani wii'ye bir nevi yeni nesil sega konsolu olarakta bakabiliriz aslında.. ama wii'ye virtua fighter ve afterburner çıkarmadın ya sega, alacağın olsun..
  • Sega'nın yaptığı oyunlar malesef önceki nesile ait. Yeni nesilde tutunması imkansız. Oyunları eğlenceli mi eğlenceli ama artık insanlar eski nesil oyunları değil vurdulu kırdılı veya adam öldürmeli oyun istiyor. Sega'da var mı bu tarz oyunlar ? Yok. O zaman Sega'nın akıbetinin neden böyle olduğunu görüyoruz. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Affliction

Sega'nın yaptığı oyunlar malesef önceki nesile ait. Yeni nesilde tutunması imkansız. Oyunları eğlenceli mi eğlenceli ama artık insanlar eski nesil oyunları değil vurdulu kırdılı veya adam öldürmeli oyun istiyor. Sega'da var mı bu tarz oyunlar ? Yok. O zaman Sega'nın akıbetinin neden böyle olduğunu görüyoruz. :)

o yüzden sega vurdulu kırdılı oyunları ps3, xbox, sonic gibi oyunları wii'ye çıkarttı.. wii'de çok fazla şiddet içerikli oyun yok, wii'nin oyuncu profili çok başka.. sega'nın oyunları o yüzden wii kesiminde daha çok hitap ediyor.

ama ps3, xbox 360 için virtua fighter 5, binary domain, vanquish gibi çok kaliteli ve vurdulu kırdılı oyunlarıda var

ayrıca sadece wii için çıkardıkları madworld diye bir oyun varki şu anki oyunları içinde kan vahşet bakımından en iddalı oyunlardan biridir bence.. sağlam psikopat bir oyun

sega'nın konsol çıkaramamasının ardında oyun tarzı değil, strateji hataları var. yoksa bahsettiğim sega oyunları günümüz grafik performansını çok iyi kullanan oyunlar

• Madworld cidden sağlam bir yapım hatta Wii'de denediğim ilk oyundu. :) 1.5 hafta içinde azar azar oynayarak bitirmiştim.

Vurdulu kırdılı derken dövüş oyunları bile bence çocuksu Sega'nın. Virtua Fighter serisini açıkcası sevmiyorum. Dead Or Alive serisi bile daha iyi Virtua Fighter'dan. Diğer hit dövüş oyunlarını söylemeye bile gerek yok. Hakaret olur.

Vanquish ise tam arcade tabanlı bir oyun. Binary Domain'i oynamadım ama metnini çok duymuştum arkadaşlardan. Bir ara denemek istiyorum kısmetse.

Demek istediğim aslında Sega güzel oyunlar yapıyor ama diğer firmaların yanında yaptığı oyunların pek bir albenisi olmuyor, hit olamıyor. Sega'nın hangi oyunu GOTYE oldu, herhalde hiç.

Sega'ya laf sokmak değil amacım çünkü sevdiğim bir firma. Sega Saturn ve Dreamcast kullandım yıllarca ama işte oyunları hep birbirinin kopyası. Bu arada hala GBA'da Bomberman oynuyorum. Retro games forever. ^_^

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.