Şimdi Ara

Bir zamanlar SEGA (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
395
Cevap
4
Favori
25.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pc emulatorü süperdir, hatta ayarlardan tüplü tv efektide verebilirsin, üstelik pixellenmeleri de azaltıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

pc emulatorü süperdir, hatta ayarlardan tüplü tv efektide verebilirsin, üstelik pixellenmeleri de azaltıyor..

aynen öyle acaba save olayı var mı ?
  • var, emulatörü pencere boyutunda küçültüp file menüsüne girince save slot gibi birşey olması lazım.. kendin emulator klasörünün içine save adıyla bir klasör aç, oyunları kaydedince sanki resim, vs kaydeder gibi karşına pencere çıkıcak, kendi açıtığın klasörün içine kaydedersin, kolay bulacağın bir isimle kaydedersin (sonic2, sor3 gibi).. load yaptığın zaman aynı şekilde açılan pencereden dosyayı seçeceksin..

henüz oynamadıysan streets of rage 3 oyununu tavsiye ederim, ayrıca amiga efsanesi sensible soccer sega içinde var..
  • quote:

var, emulatörü pencere boyutunda küçültüp file menüsüne girince save slot gibi birşey olması lazım.. kendin emulator klasörünün içine save adıyla bir klasör aç, oyunları kaydedince sanki resim, vs kaydeder gibi karşına pencere çıkıcak, kendi açıtığın klasörün içine kaydedersin, kolay bulacağın bir isimle kaydedersin (sonic2, sor3 gibi).. load yaptığın zaman aynı şekilde açılan pencereden dosyayı seçeceksin..

henüz oynamadıysan streets of rage 3 oyununu tavsiye ederim, ayrıca amiga efsanesi sensible soccer sega içinde var..

streets of rage 3 ve mortal kombat favori oyunlarım segada ikisinide bitirmiştim yıllar önce

• sega yoktu bende, sor serilerini emulatörde şans eseri oyunlara bakarken tanıdım.. platform beat em up oyunları arasında final fight'tan sonra gelir benim için.. koşma, kombolar, yumruk, tekme, geri yumruğun ayrı tuşlar olması gibi daha komplike kontrolleri, grafiklerin kalitesi ve sega'nın her zaman yaptığı gibi capcanlı renkler oyunun kalitesini, ki zamanında oyunların %80'i bunun gibi platform oyunuydu yani rakibi çoktu, en üst seviyelere çıkartmıştı.. fakat axel'dan başka oynanacak doğru dürüst karakter bulamadılar malesef.. axel hariç diğer karakterler çöp
  • Sega birgün geri dönecek buna inanıyorum
  • o iş bitti artık.. sega batmamak için çırpınıyor malesef.. dreamcastle konsol savaşını sony'ye karşı kaybetti, artık ağırlıklı nintendo wii için oyun üretiyor..

ben bu konuda sega'ya kızıyorum çünkü zamanında konsolları ve oyunlarını çok pahalıya satıyordu, sony playstation ulaşılması güç sega'dan ötürü ev konsollarına hasret insanlara vaha gibi geldi..

90ların başlarında hatırlıyorum insanların evlerinde ya pc, ya amiga yada tv atarisi vardı, sega çok az kişide vardı, çünkü o dönem aşırı pahalıydı.. e insanlarda segaya değil haliyle amiga, commodre, atariye yöneldiler.. bir sonraki dönemde 90ların sonlarında ps1'in çıkmasıyla 3D boyutuna geçti insanlar, ve sega'nın fiyat politikası kendi sonunu hazırladı

sega'nın konsol üretimini durdurmasının bir diğer sebebide yönetiminde oluşan değişiklik, yeni yönetim sony ile rekabet edemeyeceklerini anlayınca "hiç kasmayalım tadında bırakalım" kararı almışlar..

dikkat edersen bu kavgalar olurken arada nintendo yoktu, köşee çekilmiş dışarıdan seyrediyordu.. ps1 zamanlarında nintendo 64'ü çıkardı ama oda kartuşluydu.. ps2, xbox ile beraber gamecube'ü çıkardı ama millet ps2, xbox'a kanalize olmuştu.. yani bu dönemler rekabete girmeden sessiz sessiz ilerledi..

naptı sonra nintendo: sony microsoft grafik kalitesini arttırıp gamepadle oyuna devam ederken ps3 ve xbox 360 arasındaki "onun grafiği daha iyi, bunun grafiği daha iyi" kavgalarına girmeden kendisi çok farklı bir oyun portresi hazırlayıp yepyeni bir devrim yaptı ve wii'yi çıkarttı.. tamamen farklı kontroller, yepyeni oyunlar.. ps3 ve xbox 360'da bir süre sonra wii taklidi kontroller çıkardı.. nintendo, wii konsolu sayesinde kendi oyuncu profilini oluşturdu..

sega böyle bir politika izleseydi belki hala devam ederdi.. ama ne yaptı, sony ile kapışmaya girdi, üstelik yüksek fiyattan.. sony ezdi geçti tabi..

• hiç unutmam sene 98 falandı neyse sega o zamanlar 1 numara bızde mortal kombat 2 turnuvası yapıyoruz o arada
    iş yeri sahibi geldi elinde beyaz atari tvye taktı tekkeni açtı o zaman şok olmuştum bu nasıl bir grafikdir diye
    meğerse o beyaz atari ps one

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RafiQ_Shia -- 17 Nisan 2013; 15:15:20 >
  • mortal kombat 2'den bir anda tekken'e geçiş şok etkisi yapmıştır
    iş neydi hocam, iş yeri sahibi ps1 getirdi diyince haliyle merak ettim
  • quote:

mortal kombat 2'den bir anda tekken'e geçiş şok etkisi yapmıştır
    iş neydi hocam, iş yeri sahibi ps1 getirdi diyince haliyle merak ettim

atari cafeydi sonra kimse seganın yüzüne bakmadı ben dahil
    ps1 oynamak çok pahalıydı hatta mahalleli gelip izliyordu ilk insanın ateş bulması gibi

• evet oda ilk başta pahalıydı, zaten ilk seferler çok kişide yoktu.. ama daha sonra hem fiyatları düştü hemde çip takılmaya başladı, asıl patlamayı o zaman yaptı
  • Valla eski günler aklıma geldi şimdi tekrar, ne oynardık beee. Master Systemin içinde gelen Alex Kidd i bitirememiştim çocukken hep bir yerde takılıyordum. Tam 20 yıl sonra konsolu buldum ve oyunu bitirdim Saatlerce oynadığım oyunu bitirmem yarım saatten az sürdü ama çok zevkliydi
  • Yıllar önce Sega atarim vardı. Küçük olduğum için oynamayı beceremezdim, ablam oynardı, ben izlerdim. Oyunlardan biri inanılmaz aklıma kazınmıştı ama ismini bilmiyordum. "Git column" tadında bir ismi vardı, hatta konuda açmıştım ama bulamamıştım. Şimdi bu konuda oyunun isminin "Kid Chameleon" olduğunu gördüm ve şimdi oynamayı başlıyorum Teşekkürler.
  • Emulator yukleyip oynarken eski gunler aklima geliyor vay be ne gunlerdi saatlerce sunset riders, streets of rage, shinobi, sonic, little mermaid oynardik.

Edit: Beyler aylardir ismini aradigim mega drive oyunu var. Farkli Dinozor nesilleri yetisdiriyorduk ve farkli bolumler vardi diger dinozorlara karsi savasiyorduk strateji oyunu havasi vardi. Nette bakmadigim yer kalmadi hala ismini bulamadim. İsmini bilen varmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Connor.Kenway -- 19 Nisan 2013; 22:21:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dinosaurus for hire mı?
  • quote:

dinosaurus for hire mı?

Hayir hocam bu degil. Benim bahsettigim oyun strateji oyunu gibiydi, kusbakisi oynaniyordu ve tam hatırlamıyorum ama farkli haritalarda da oynanıyordu. Oyun cok uzun suruyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler güzel aksiyon dolu uçak oyunu tavsiye edebileceğiniz oyunlar var mı

r-type gibi yandan değilde üstten görünümlü olan
  • quote:

beyler güzel aksiyon dolu uçak oyunu tavsiye edebileceğiniz oyunlar var mı

r-type gibi yandan değilde üstten görünümlü olan

Twin Hawk benim sevdiğim oyunlardan biriydi.dediğin tarzda üstten görüntülü bir oyun.
  • evet dostum bugün denedim o oyunu, beğendim güzel oyun.. teşekkürler

ayrıca tam olarak üstten görüntü değil ama desert strike oyunu baya hoşuma gitti.. bunu çok eskiden arkadaşta oynamıştım sanırım, hiç yabancı gelmedi
  • Elit bir ailede büyüdüm, bu tür şeylerin kişilik bozukluklarına neden olacağını düşündükleri için hiç bir zaman bu türde bir oyun konsoluna sahip olmadım, ailemden gizli atari salonlarına giderdim o kadar, hiç bir zaman istemedim de aslında cesaret edemedim istemeye ama hep içim giderdi arkadaşların evinde oynadığımızda, sonunda babam kendisi dayanamayıp 2003 yılında Playstation aldı oyun maceram orda başladı.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.