Şimdi Ara

Bir zamanlar SEGA (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
395
Cevap
4
Favori
25.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vay vay segadaşlar burada toplanmış, takipteyiz.
  • ben küçük el konsollarını severdim. Favorim game-gear'idi.
    Zaten gameboy ile gamegear resimlerin bakarsanız, game gear'ın çok daha kaliteli durduğunu fark edersiniz.
    Game gear renkli ekranlıydı, televizyona bağlanabiliyordu ve hatta bir kaç aparat ile televizyon oluyordu.
    Artık cep telefonları el konsolu sektörünü yok etti.
    Zaman geçiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gamegear çok güzeldi, tv aparatı bile vardı.. ama bildiğim kadarıyla pili içiyormuş.. 3 saat zor gidiyormuş piller, doğru mu?
  • Sega Master System 2 ve Mega Drive 2 arasındaki farklar nedir ?
  • kullanan yok mu arkadaşlar?
  • oyun konsolundan fazlasıydı.
  • Emülatörü nasıl yaparız ?
  • sega genesis emulatör diye arattır.. fusion emulatörünü kullanıyorum, internetten aratıp indirebilirsin veya daha basiti inndir diye bir site var ordan street fighter 2'yi indir.. otomatik sega emulatörüyle iniyor, oyun zaten sega versiyonu.. rom-world gibi sitelerden sega genesis kısımlarından rom'ları indirip emulatörün klasörü içindeki rom klasörünün içine, indirdiğin zip biçiminde (unzip yapmana gerek yok) indirebilirsin

telefonun android ise telefonda da oynayabilirsin, onunda ayrıntıları olan link imzamda var
  • Teşekkürler hocam. Akşama biraz maziye gidelim.
  • Ne günlerdi be. Mega Drive'ın başına oturup Sonic'i bitirmeye çalışırdık. Sulu bölümde Dr. Eggman (Robotnik) (tabi ismini bilmezdik o zamanlar uçan adam derdik ) yukarı çıkardı bizde onu kovalardık. Sürekli o bölümde boğulurdu Sonic biz de deli olurduk. Kimse geçemezdik orayı. Sonra Ultimate Mortal Kombat 3 atardık. Hele bir de gece oynadık mı korkardık Bazen büyükler otururdu dövüşürlerdi bizde arkadan izlerdik bir şeyler kapmaya çalışırdık. Küçüğüz tabi o zamanlar pek oynayamazdık. En sonda ekranda "Finish Him" yazardı bizde ne diyor bu derdik adama iki tekme atardık yere düşerdi. Onu hiç çözememiştik. Meğer o fatality, brutality vb. içinmiş sonradan öğrendik Streets of Rage vardı süperdi. Hem de çok detaylıydı. Sopayla adamın kafasına vurmalar, adamı fırlatmalar vs. çok güzel gelmişti bize. Ama sonra ne olduysa unuttuk onu PC'ye geçtik. O zamanlar Harry Potter, Half-Life vb. oyunlar vardı onlara sarmıştık. Bir daha da hiç bakmadık yüzüne. SEGA benim için efsane bir firmadır. Sonic Generations diye bir oyun çıkarmış. Oynadım baya. Resmen eski günlere döndüm. Tavsiye ederim size de. Ayrıca emulator falan konusu geçti. "SEGA Mega Drive Classic Collection Gold Edition" diye bir oyun var. SEGA'nın oyunlarının toplandığı bir paket. Önceden Volume 1,2,3,4 diye çıkmıştı. Bu 4 Volume'yi toplayıp bir paket haline getirmişler. Kayıt sistemi de mevcut. Tam ekran da oynayabilirsiniz. İki kişilik oyunları da Joystick takarak oynayabilirsiniz. Tuş ayarları vs. mevcut. Baya güzel beğendim ben. Streets of Rage (1 ve 2), Sonic, Golden Axe, Comix Zone vs. ve daha ismini yazamadığım birçok oyunlar mevcut. Ayrıca Steam'da Volume 5'i de çıktı. (Streets of Rage'in üçüncü oyunu burada bulunuyor.) Biraz araştırırsanız oyunların listesine bakabilirsiniz. Gerçekten bu paketi alıp (yada indirip size kalmış) oynamanızı tavsiye ediyorum.

Düzenleme: Ayrıca Sonic The Hedgehog Episode I ve Episode II'yi de oynamayı unutmayın Sonic severler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirHerif -- 3 Haziran 2013; 17:32:42 >

• madem konu hortlamış benden de bir SEGA katkısı...

Bunu "ev" kullanıcıları pek bilmezler ama Atari salonu müdavimleri hatırlayacaktır SEGA Titan Video (ST-V)

Bir arkadaş için board'unu tamir etmiştim. Bir başka Sega incisinin kaybolmasına gönlüm elvermedi. Şimdilik neo geo kabinimin içinde çalışıyor. tecmo World cup 98'i salonlardan hatırlayan var mı?

• +

• quote:

Orijinalden alıntı: GOGOMEZ

+

Mega Drive'ın kolları hemen bozulurdu (yada bizim oynayışımıza dayanamazdı bilemiyorum) yakınlarda kol vs. satan dükkanlar vardı gidip değiştirirdik. Bir de adaptörü vardı çeviriciydi sanırım sürekli ısınırdı. Biz de fazla ısınmasın diye biraz kapatırdık sonra devam ederdik

• quote:

Orijinalden alıntı: DemirHerif

quote:

+

Mega Drive'ın kolları hemen bozulurdu (yada bizim oynayışımıza dayanamazdı bilemiyorum) yakınlarda kol vs. satan dükkanlar vardı gidip değiştirirdik. Bir de adaptörü vardı çeviriciydi sanırım sürekli ısınırdı. Biz de fazla ısınmasın diye biraz kapatırdık sonra devam ederdik

Unutulmaz eski günler kardeşim keşke olsada oynasak diyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DemirHerif

quote:

+

Unutulmaz eski günler kardeşim keşke olsada oynasak diyorum

Aynen eskiler bir başkaydı. Sega'yı en çok Sonic ile tanıdım. Ve de o efsane konsolu ile. Sega artık PC'ye fazla Sonic oyunu çıkarmıyor. En son Sonic 4 Episode 1 ve 2 çıktı. Ondan önce de Generations çıktı. Bir de Sonic All Stars Racing vardı onu da unutmadan yazayım. Ama genellikle 3DS, Wii vb. gibi platformlara oyun çıkarıyor Sega. Umarım Sega PC'den ayağını kesmez. Keserse de çok üzülürüm.

Bu arada MK videosunda da adam hep aynı fatality yapıyor. Bıkkınlık geldi valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirHerif -- 18 Haziran 2013; 23:14:35 >

• DemirHerif kullanıcısına yanıt
    Sonic'in çoğu oyunu wii'ye çıktı ve birçoğunu denedim

malesef eski Sonic kalitesi yok, oyunlar hep birbirinin aynı ve gerçek atmosferinden malesef çok uzak

ama sonic all stars racing, mari kart'tan bile daha iyi bence. bu oyunda sega ruhu var
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

Sega Master System 2 ve Mega Drive 2 arasındaki farklar nedir ?

Master 2 ile md2 arasında cok fark var 8bit/16 bit gibi.md1 ile 2 arasındaki farkı mı sordun ben mi yanlış anladım. Mega drive a hiç sahip olamadım ama özenmedim de desem yalan olur. Ykmde sega katalogları olurdu bir de mega drive 1 i ilk gördüğüm anı unutmam koca sarı harflerle 16 BIT yazıyordu kartuş girişinin hemen önünde.tabi o zamanlar bit derken tam olarak neyi kastettiğini anlamıyordum ama yine de güç ile ilgili birşey oldugunu tahmin ediyordum. Segaya hiç sahip olamadım hep bir nntendocu olarak kaldım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TakeNoPrisoner

quote:

Master 2 ile md2 arasında cok fark var 8bit/16 bit gibi.md1 ile 2 arasındaki farkı mı sordun ben mi yanlış anladım. Mega drive a hiç sahip olamadım ama özenmedim de desem yalan olur. Ykmde sega katalogları olurdu bir de mega drive 1 i ilk gördüğüm anı unutmam koca sarı harflerle 16 BIT yazıyordu kartuş girişinin hemen önünde.tabi o zamanlar bit derken tam olarak neyi kastettiğini anlamıyordum ama yine de güç ile ilgili birşey oldugunu tahmin ediyordum. Segaya hiç sahip olamadım hep bir nntendocu olarak kaldım :)

sende en aızndan nintendo olmuş bizde oda olmadı ikisinede çok özenirdim zamanında ama sega o zamanlar ulaşılması çok zor olduğu için daha cazipti.. birde sonic vardı tabiki

hayır md1 ve 2 arasındaki fark değil, master system 2 ve mega drive 2 arasındaki farkı sormuştum,

çünkü hem mega drive 1 ve 2 var, hemde master system 1 ve 2 var.. her iki konsolun 1 ve 2'si arasındaki farklar 8-16 bit farkı.. peki m s 2 ile m g 2 arasındaki fark ne o zaman ?

master system 1

master system 2

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TakeNoPrisoner

quote:

sende en aızndan nintendo olmuş bizde oda olmadı ikisinede çok özenirdim zamanında ama sega o zamanlar ulaşılması çok zor olduğu için daha cazipti.. birde sonic vardı tabiki

hayır md1 ve 2 arasındaki fark değil, master system 2 ve mega drive 2 arasındaki farkı sormuştum,

çünkü hem mega drive 1 ve 2 var, hemde master system 1 ve 2 var.. her iki konsolun 1 ve 2'si arasındaki farklar 8-16 bit farkı.. peki m s 2 ile m g 2 arasındaki fark ne o zaman ?

master system 1

master system 2

Master sistemler 8 bit ms1 ms2 farketmez
    Şimdiki psnin slim super slim kasalarının farkları ve model farkları gibi duşun
    Mega drivelar 16 bit yine aynı aekilde teknik olarak pek bir farkları yok genişleme yuvaları vs gibi yönlerden farklılar kendi aralarında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.