Şimdi Ara

Bir zamanlar SEGA (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
395
Cevap
4
Favori
25.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Affliction

Madworld cidden sağlam bir yapım hatta Wii'de denediğim ilk oyundu. :) 1.5 hafta içinde azar azar oynayarak bitirmiştim.

Vurdulu kırdılı derken dövüş oyunları bile bence çocuksu Sega'nın. Virtua Fighter serisini açıkcası sevmiyorum. Dead Or Alive serisi bile daha iyi Virtua Fighter'dan. Diğer hit dövüş oyunlarını söylemeye bile gerek yok. Hakaret olur.

Vanquish ise tam arcade tabanlı bir oyun. Binary Domain'i oynamadım ama metnini çok duymuştum arkadaşlardan. Bir ara denemek istiyorum kısmetse.

Demek istediğim aslında Sega güzel oyunlar yapıyor ama diğer firmaların yanında yaptığı oyunların pek bir albenisi olmuyor, hit olamıyor. Sega'nın hangi oyunu GOTYE oldu, herhalde hiç.

Sega'ya laf sokmak değil amacım çünkü sevdiğim bir firma. Sega Saturn ve Dreamcast kullandım yıllarca ama işte oyunları hep birbirinin kopyası. Bu arada hala GBA'da Bomberman oynuyorum. Retro games forever. ^_^

aslında haklısın.. dediğin gibi call of duty veya crysis gibi bir oyun sega'da yok.. yani çıktığı zaman ortalığı sallayacak bir oyun yapamıyor artık sega.. son zamanlarda aliens vs. predator oyununu çok beğendim ben, korku fps olarak çok başarılı.. ama oda sega markasını ön plana çıkarmaya yetmedi

sonic oyunlarıda birbirine çok benzer oyunlar,

virtua fighter'ın bendeki yeri başka.. çok büyük hevesle ilk pc'ime aldığım ilk oyundur.. o sebeple 2D dövüş oyunları içinde street fighter 2 serileri, 3D dövüş oyunları içinde vf'ın yeri çok başkadır bende.

her ne kadar yeni nesil oyunlara pek ayak uyduramadıysa da hep bir sega fanı olmuşumdur.. adamların oyunlarındaki atmosfer, renk, kalite benim için hep en ileri, en çok bana hitap eden oyunlar olmuştur.. yani yeni nesil oyuncu profiline pek hitap etmediği bencede doğru.. ama birçok oyunu tam bana hitap ediyor

ps3'te sega'nın full auto battlelines 2 diye bir oyun vardı.. çok az bilinen bir oyundur ama çok farklı ve çok başarılı bir araba yarış oyunudur. türünün bence en iyisi. ama ismini duyuramadı buda

wii'yi ilk aldığımda bu kadar çok sega oyununun olduğunu bilmiyordum, oyunları tanıdıkça bir çok oyunun altında sega logosunu görmek beni çok sevindirdi.. sega ölmemiş dedim kendi kendime bilseydim, sanırım daha erken alırdım wii'yi

bütün bunları bir kenara atacak olursak 8bit ve abisi 16bit çok başkadır.. bunların yeri doldurulamaz.. aynı seninde dediğin gibi: retro games forever

• arkadaşlar Alex Kidd bitiren varmı ben hep o kazıklı bölümde kalıyordum :)
  • Çizgi roman içinde ilerliyorduk dövüş oyunuydu sayfaları değiştirdikçe bölüm geçiyorduk, bu oyunu hatırlayan varmı adını umuttum
  • quote:

Orijinalden alıntı: FB_arda

Çizgi roman içinde ilerliyorduk dövüş oyunuydu sayfaları değiştirdikçe bölüm geçiyorduk, bu oyunu hatırlayan varmı adını umuttum

Comix zone
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

quote:

Orijinalden alıntı: FB_arda

Çizgi roman içinde ilerliyorduk dövüş oyunuydu sayfaları değiştirdikçe bölüm geçiyorduk, bu oyunu hatırlayan varmı adını umuttum

Comix zone

Eyvallah
  • Superstar soccer
    Fifa 99
    İlerlemeli bi oyun vardi alex sarisin bi cocuk patenli baska bi cocukla bayagi zevkliydi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sensible soccer der futbol oyun tarihine noktayı koyarım

yok böyle bir oyun.. fifa pes 2013 yanında hikaye..
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

quote:

Orijinalden alıntı: Affliction

Sega'nın yaptığı oyunlar malesef önceki nesile ait. Yeni nesilde tutunması imkansız. Oyunları eğlenceli mi eğlenceli ama artık insanlar eski nesil oyunları değil vurdulu kırdılı veya adam öldürmeli oyun istiyor. Sega'da var mı bu tarz oyunlar ? Yok. O zaman Sega'nın akıbetinin neden böyle olduğunu görüyoruz. :)

o yüzden sega vurdulu kırdılı oyunları ps3, xbox, sonic gibi oyunları wii'ye çıkarttı.. wii'de çok fazla şiddet içerikli oyun yok, wii'nin oyuncu profili çok başka.. sega'nın oyunları o yüzden wii kesiminde daha çok hitap ediyor.

ama ps3, xbox 360 için virtua fighter 5, binary domain, vanquish gibi çok kaliteli ve vurdulu kırdılı oyunlarıda var

ayrıca sadece wii için çıkardıkları madworld diye bir oyun varki şu anki oyunları içinde kan vahşet bakımından en iddalı oyunlardan biridir bence.. sağlam psikopat bir oyun

sega'nın konsol çıkaramamasının ardında oyun tarzı değil, strateji hataları var. yoksa bahsettiğim sega oyunları günümüz grafik performansını çok iyi kullanan oyunlar

sega 99'da olağanüstü bir konsol olan dreamcast'i çıkardı ama ardından playstation 2 geldi ve ps popülaritesi artı dreamcast'in pahalı bir konsol olması satışların dibe vurmasını sağladı. sega büyük zarar etti ve konsol üretimini bıraktı. oyun yapmaya hep devam etti ama bir gün yeni bir konsol yapar diye bekliyoruz :)
    her ne kadar alıp oynamadığım konsol kalmamış olsa da playstation'a içten içe bir nefretim hep olmuştur :)))

• kaset değiştirmek için ta kadıköye gidiyordum ümraniyede her oyun yoktu caminin yanındaki aradan çıkarken yukarda sağda antikacı vardı ordan takas ediyordum.gidip gelem kafadan 3 saat bu nasıl bir gönlübolluk helal olsun bana
  • dostum o duygu bende de var ps2'yi çok seviyorum ama sega'yı bitirdiği için sega katili gözüyle bakmamak da elde değil ama sega'ya şu konularda da kızmamak elde değil;

birincisi, bir çok oyunda kaliteyi düşürdü artık, sonic versiyonları hep birbirinin tekrarı.. nintendo mariolarla kaliteyi sürekli arttırırken sega aynı sonic oyunlarını ısıtıp ısıtıp sürüyor piyasaya. sonic unleashed, black kinght, secret rings birbirine çok benziyor. bunlardan birine sahipsen diğerini almana gerek yok.. ve bir yerden sonra o kadar sıkıcı oluyorki oyun işkenceye dönüşüyor, çünkü hep birbirinin aynı dünyalarda ilerliyorsun.. sega maskotu sonic'i bitirdi

ikincisi, yanlışsam beni düzelt çünkü dreamcast hakkında bir fikrim yok, sega konsolları ve oyunları bildiğim kadarıyla hep pahalı olmuştur.. yani hep belli bir kesime hitap etmiştir, zengin çocuk oynasın, durumu yetmeyen uzak dursun der gibi.. beni asıl kızdıran nokta burası ve buda satışları düşüren bir sebeptir bence

yani playstation'a sega katili gözüyle baksakta sega'da bunu haketti bence.. ps2 çok daha oyuncu dostu bir konsol, herkesin erişebileceği, oyun çeşitliliğinin hat safhada oldu bir makina.. o bakımdan sony'e değil de ben sega'ya kızıyorum

• oyunu kıymetli yapanda buydu aslında bizde diskette oyun alırdık, oyun almak için yarım saat yürürdüm veya minibüsle giderdim, küçükyalı yazıcıoğlunun efsane bilgisayarcısı tarkan abiye oyunu listeden seç, disketlere yüklenmesini bekle, eve geri gel, bilgisayara kur.. tabi o zaman internette yok, oyun hakkında detaylı bilgiye de sahip değilsin, acaba nasıl bir oyun çıkacak diye bekle vs.. bir şeye zor ulaşırsan kıymeti daha fazla olur.. o oyun kötü bile olsa güzel geliyordu, saatlerce oynuyorduk.. şimdi bakıyorum babalar çocukları için gidip ps3, xbox oyunları alıyor.. çok garip geliyor bana bırak bizim oyun almak için o kadar uğraşmalarımızı, babadan gizli oynayacaz diye ödümüz kopuyordu şimdi beyfendilerin ayağına geliyor oyunlar, babası diyor acaba oğlum bu oyunu sever mi dünya ne hale geldi ya

• Arkadaşlar, retro konsol bölümümüz yakında geliyor inşallah. Şu anda olumlu gidiyor herşey.
  • Retro candır. Bekliyoruz.
  • Eyvallah dostum
  • Retro rehberleri ve turnuvalar yapabiliriz aramızda. İlk önce katılım fazla olacak gibi görünsede çoğu kişi gelmez bile. Eski oyunlar cazip gelmiyor yeni nesile. PSP'de Tsubasa 2 atmaya devam diyorum.
  • turnuva olayını veya 3-4 kişi bir oyunu (mustafa, final fight gibi) bitirmeyi çok isterim bende.. ama ortak bir zaman mekan ayarlamak çok zor

rehber olayı güzel olur, oyunlarda taktik geliştirme veya hala oynamadığımız oyunların isimlerini paylaşırız vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WolF-EyE -- 11 Nisan 2013; 14:16:08 >
  • son derece doğru söylemişsin. hem konsol hemde oyunları çok pahalıydı. dreamcast, saturn, genesis... muadillerinden daha pahalıydı. kendini yaktı :)
  • Sonic Generation'ı oyanayanınız var mı

bende sonic unleashed, black knight ve secret rings var.. yukarıda da bahsettik, sonic atmosferinden tamamen uzak oyunlar ve bir yerden sonra çok sıkıcı oluyor..

eski sonic ruhuna sahip yeni bir versiyon var mı, generations'ın screen shotları bana biraz böyle gibi geldi
  • Sega hakkında süper bir site, herşey var:

http://segaretro.org/
  • Beyler seganın pc emulatorunu yükledim harika
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.