Şimdi Ara

Birden bire aracın aküsünün bitmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
18.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dün sabah evden çıktığımda aracım her zamanki gibi tek marşta çalıştı ve hiçbir sıkıntı çekmeden iş yerime kadar geldim, aracı otoparka bıraktım. Akşam saat 5 gibi otoparka gittim, yine araç tek marşta çalıştı ve 50-60 metre gitmeden hemen sokağın girişinde bir kamyon park etmiş araçtan mal indiriyorlardı bende çok bekleyeeğim diye aracı stop ettim.

Aradan 5 dakika falan geçti, bu arada sadece aracın teybi çalışıyordu farlar bile kapalıydı.
    Kontağı çevirdim ki, bir de ne göreyim.. Araç hiç tepkime vermiyor. Kontağı sanki boş çeviriyorum, ne ekran ışıkları yanıyor ne aracın iç aydınlatması yanıyor..

Hemen otoparkçıyı çağırdım geldiler bi fiat doblo ile benim araca akü takviyesi yaptılar çalıştırdım ve bi akü satan dükkana gittim.

Gerçekten de aracın aküsü bitmiş. 12v 55 amperlik mutlu akü aldım : 145 liraya. ( 2 yıl garantili )

Aracım 2009 model opel astra. Aracın aküsü de fabrika çıkışlı olan " GM " markalıydı. Tam 40 bin km dayanmış akü.

• Konu ciddi mi fake mi ona gore yorum yapalim rutbemizle madara olmayalim burada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 22 Kasım 2012; 12:13:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

Konu ciddi mi fake mi ona gore yorum yapalim rutbemizle madara olmayalim burada

s2000 tokatladım demiyorum ki, akü bitti diyorum.. Gerçek yani
  • Akü tak diye bitmez...Birkaç defa ikaz eder...Sanırım farkında olamadınız...
  • Aküyü çalıp yerine kalem pil takmadılarsa, ömrü dolmuştur.
  • Dun 2007 model polonun akusu bitti

Allahtan aku satilan yer yakindi

60 amper mutlu aku aldim eski akuyu verince 110.00 liraya geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Akü tak diye bitmez...Birkaç defa ikaz eder...Sanırım farkında olamadınız...

İkaz etme olayı nasıl oluyor ki? Her seferinde tek marşta çalışıyordu araba.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hiç tekleme olmadı mı çalıştırırken?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ciddikedi

hiç tekleme olmadı mı çalıştırırken?

Hiç olmadı hemde..

Araç çalışmadığı sırada takviyeyle çalıştırdık 3-5 dakika rölantide çalıştı daha sonra tekrardan durdurdum motoru yine çalışmadı. Akü hiç yokmuş gibi davranıyordu araba.

Sonra tekrardan akü takviyesi yapıp çalıştırdım ve 3-4 km kadar gittim akü satılan yere. Orada da aracı stop ettirdim yine çalışmadı ve yolda giderken farlar yanıp sönüyordu kendi kendiliğinden. O derece vahimdi durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

quote:

Bakımdan yeni çıkmış 1.3 Corsa van olsaydı ona da hazırlıklıydık.

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

quote:

Bakımdan yeni çıkmış 1.3 Corsa van olsaydı ona da hazırlıklıydık.

Astra çok yakıyo haluk abi, gaza basar basmaz 10 litre ortalamayı görüyorum o yüzden sağ şeritte efendi efendi gidip 4. viteste patiye düşerek şımartıyorum kendimi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ciddikedi

hiç tekleme olmadı mı çalıştırırken?

Hiç olmadı hemde..

Araç çalışmadığı sırada takviyeyle çalıştırdık 3-5 dakika rölantide çalıştı daha sonra tekrardan durdurdum motoru yine çalışmadı. Akü hiç yokmuş gibi davranıyordu araba.

Sonra tekrardan akü takviyesi yapıp çalıştırdım ve 3-4 km kadar gittim akü satılan yere. Orada da aracı stop ettirdim yine çalışmadı ve yolda giderken farlar yanıp sönüyordu kendi kendiliğinden. O derece vahimdi durum.

Ilginc ama gercek manada akuyu eline almissin

Hemde 2009 model arac.

5-6 sene gecmis olsa neyse dicem de.

• Bir akünün ömrü kaç yıl ki? Benim bildiğim 2 veya 3 yıl. 2009'un 4. ayı çıkışlı aracım. Neredeyse 4. sene. İyi bile dayanmış.
  • quote:

Bir akünün ömrü kaç yıl ki? Benim bildiğim 2 veya 3 yıl. 2009'un 4. ayı çıkışlı aracım. Neredeyse 4. sene. İyi bile dayanmış.

Bizim 5 yıllık Kangoo nun hiç bitmemişti çok şükür. Yalnız direk akünün bitmesi harbiden ilginçmiş
  • Aracın bir yerinde kaçak olabilir akünün enerjisini çeken bir donanım açık kalmış olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı olay benim başıma 3 kez geldi. en son jazzla giderken (yaklaşık 1 yıl önce) tlf geldi, sağa çektim. aracı kapattım yaklaşık 10 dk konuştum, arabayı çalıştırayım dedim tık yok. kablo ile bir servis aracından çalıştırdım, servise gittimölçtüler akü bitmiş dediler. yenisini aldık.
    sözün özü, bu tür şeyler oluyor ve her 3 durumda da hiç önceden bir kuşkulandırılacak durum olmamıştı. her seferinde araçlar ilk seferde çalışırlardı.
  • Orijinal akülerin daha uzun gitmesi gerekirdi ama bitecek akünün hiç ikaz vermeden bittiği de oluyor. İki sene önce benim ki de hiç ikaz vermeden bitmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Physio_

Aracın bir yerinde kaçak olabilir akünün enerjisini çeken bir donanım açık kalmış olabilir

Yeni akü takıldığı andan itibaren araç yine eski haline döndü. İlk başta bende sigortadan şüphelendim, beyninde bir sorun olabileceğini düşündüm de şükür sadece aküyü değiştirmekle hallettim.
  • quote:

Heyecanlı bir hikaye bekliyordum.Corsa gitti hikaye bitti mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord66

quote:

Heyecanlı bir hikaye bekliyordum.Corsa gitti hikaye bitti mi?

Corsayla yaptığım kazadan sonra akıllandım hocam. Hız yaparak makas atarak bir yere varılmıyor maalesef. Ama tabi hala astra ile 3. viteste ara gazlar verip kendimi koltuğa yapıştırarak şımartıyorum kendimi.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.