Hayırlı Sabahlar Değerli Dostlar. 2023 Şubat Ayında 50k Kredi Çektim Ziraat Bankasından 75k Olarak Geri Ödemekteyim. Bu Krediyi Alırken Mecburi BES'e Kayıt Oldum. Şimdi Aylık 673tl Boşuna Ödemek İstemiyorum. Yeni Düzenlemelerde BES'ten 1 yıl Sonunda Çıksam Benim için Bir Sorun Teşkil Eder Mi? Geri Ödemesi Veya Parayı Almak Önemli Değil Benim Sormak İstediğim Bu Aylık Ödemeden Kurtulursam Bankalarla Alakalı Negatif Bir Etkiye Sahip Olur Muyum? Tekrar Kredi Çekmek İstesem ya da Başka Bir İşlemde Sorun Oluşur Mu? İyi Formlar. |
Bireysel Emeklilikten Çıksam Bir Sorun Oluşturur Mu?
-
-
Cıkarsın diye düşünüyorum niye zorunlu paramı yatırayım ki
-
Evet bende sizin gibi söylüyorum kendime de sanırım yeni sistemde çıkmak zorlaşmış yani açık öğretime geçmek gibi zorlaşmış diye biliyordum.
-
BES'ten erken çıkmanın kredi puanınız vs ile ilgisi yok ancak bazı BES'lerde "çıkışa ertelenmiş giriş aidatı" bulunuyor.
Benim sözleşmemde şöyleydi; sözleşme imzaladığım tarihteki brüt asgari ücretin %40'ı kadar "çıkışa ertelenmiş giriş aidatı" vardı. Bu aidat BES'ten 5 yıl içinde çıkarsam içerdeki paramdan kesilecekti. Yaklaşık 7 ay ödeme yaptıktan sonra çıkmak istedim. Rakamları atıyorum; içerde birikem param 1800 TL, çıkışa ertelenmiş giriş aidatı 2.000 TL, çıkarsam içerdeki paramın tamamı aidata kesilir yanar dediler, fazlasını istemediler. Ben de çıktım.
-
Anladım hocam benimde şimdi içerde 5 k kadar birikmiş var para önemli değil isterse 6k kesim yapsın sadece kredi veya banka ile ilgili sorun oluşturmasın merakım o yönde.
-
esnaf kredisi çekmiştik zamanında adamlar bu krediyi bizim kesin çekeceğimizi bildiğin için BES dayatması yaptılar.
zorunlu vs dediler ama krediyi çekip BES den ayrılmıştım.
konut kredisi çektim eve konut sigortası yaptılar onu ilk yıl iptal etmedim. baktım ikinci yıl hesabımda para olmamasına rağmen para çekip hesabımı eksiye(-) düşürmüşler. yani benim onayım olmadan yine konut sigortası yaptılar.
e-devletten bankalar birliğine şikayet oluşturdum 3-5 ayda sonuçlandı ama paramı aldım.
bankanın savunmasını felan aldılar yok kredi faizini düşük tutmamızın sebebi konut sigortası yapmamız vs vs zırvalamışlar.
bankaların bu tarz dayatmaları var ama iptal edilince kredi puanını vs etkileyeceğini düşünmüyorum.
-
Teşekkür ederim. Banka bu çektikçe çekiyor uygun bir ara çıkayım bundan yoksa aylık 673 tl benim için büyük miktar başkası için değildirde...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X