Şimdi Ara

Bireysel Tüketici Heyeti Masraf Iadeleri Geri Alma Konusu (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.741
Cevap
257
Favori
274.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben konut kredisi kullanmayı planlıyorum, bu hayat sigortası olayı canımı sıktı. 2016 yılında Halkbank tan konut kredisi kullanmıştım, ilk yıl hayat siğortası kestiler, sonraki yıl gene kesmişler iptal ettirdiim, hala ödemyorum, hayat sigortası istemediğime dair, benden dilekçe almışlardı. Bu olay daha önce yoktu, yeni yolma taktikleri galiba. Ziraat bankası 5 yıl için 5750 TL dedi, yıllık 2750 TL. Sizce de 5 yıllık prim ile yıllık prim arasında bu kadar fark olması normal mi? Gene ilk yılı ödeyip, sonraki yıllar için dilekçe vermeyi planlıyorum.
  • nazım55 N kullanıcısına yanıt
    İlk yılı bile alırsınız. Sigortayı sorun etmeyin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nazım55 N kullanıcısına yanıt
    Alınıyor deniyor ama alınmıyor.Ben,kredi çekilirken itiraz ettim ama zorla diye itelediler.Sonra e-devletten itiraz dediler yaptık,lakin bankanın cevabını aynen bize göndermişler.Banka diyor ki,alternatif bir yer bul sigortanı öyle iptal edelim.Böyle rezillik olmaz ve 20 gün oldu parayı çekeli geri alamadık.

• quote:

Orijinalden alıntı: derles63

Hocam sen bunlara başvurdun sadece halden anlayan paketmi iptal olup hesabina yatti.

Alıntıları Göster
    Bireysel Tüketici Heyeti Masraf Iadeleri Geri Alma Konusu

sigortacılığa basvurmustum şimdi msj geldi yazıdaki 2 tanesi daha yatacak diğerlerine henüz cevap gelmedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: englishmannn

Ziraat'e iletişim kısmından 3 gün önce yazdım ama halen ses yok, ölü taklidi yapıyorlar
    hocam ziraat'den ses çıktı mı ben hala bekliyorum
  • PunkBunny kullanıcısına yanıt
    Yok hocam, internet sitesindeki bize ulaşından yazdım, kayıt alındı emaili geldi ama cevap gelmedi.

Bu esnada ben edevletten hazine bakanlığının sigorta şikayet kısmından 3-4 gün önce özel konut sigortası için deneme yaparken yanlışlıkla şikayet başvurusu yapmışım kredi kullandıran bir sabit bir cepten arayıp dururken açtım artık, ee diğer 2 sigorta tamam iptal olabilir ama özel konut olamaz çünkü ipotek için teminat sağlıyormuş. Bunu iptal için başka yerden yaptıracağım diyip teklifi getirirsem olabilirMİŞ. Bana yazılı cevap verin dedim kestirip attım.

Uzattım ama özetle iptal edemeyiz şeklinde cevap halen alamadım yani bankadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi englishmannn -- 26 Kasım 2019; 9:33:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: englishmannn

Yok hocam, internet sitesindeki bize ulaşından yazdım, kayıt alındı emaili geldi ama cevap gelmedi.

Bu esnada ben edevletten hazine bakanlığının sigorta şikayet kısmından 3-4 gün önce özel konut sigortası için deneme yaparken yanlışlıkla şikayet başvurusu yapmışım kredi kullandıran bir sabit bir cepten arayıp dururken açtım artık, ee diğer 2 sigorta tamam iptal olabilir ama özel konut olamaz çünkü ipotek için teminat sağlıyormuş. Bunu iptal için başka yerden yaptıracağım diyip teklifi getirirsem olabilirMİŞ. Bana yazılı cevap verin dedim kestirip attım.

Uzattım ama özetle iptal edemeyiz şeklinde cevap halen alamadım yani bankadan.
    Ben de bekliyorum hala cevabı hocam

• feykbey kullanıcısına yanıt
    ben 3 sene önce vakıftan kullandım, sonra bazı masrafları geri aldım, geçen ay yine kredi kullandım hiçbir sıkıntı yaşamadım yine masraflar için başvuruda bulundum.
  • Arkadaşlar mrb. Son 10-15 gün içinde halden anlayan i iade alan varmı acaba. Benim bugün 36.gün ve hâlâ ses yok. eskiden 20-30 içinde yatırıyorlardı ama ne olduysa durdu bir anda sistem sanırım.

• sadi_33 S kullanıcısına yanıt
    Benim bugün 55. gün hala bir olumlu olumsuz cevap yok öylece bekliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadi_33

Arkadaşlar mrb. Son 10-15 gün içinde halden anlayan i iade alan varmı acaba. Benim bugün 36.gün ve hâlâ ses yok. eskiden 20-30 içinde yatırıyorlardı ama ne olduysa durdu bir anda sistem sanırım.
    Ben aldım hocam 1 ay tüketici sürdü ardından 1 hafta içinde yattı hemen hemen

• Nefer1963 N kullanıcısına yanıt
    Bankalar birliği hakem heyetine mı başvurmuştunuz hocam sizde. Başvuru tarihiniz neydi acaba e devlet ten bakıp soyleyersebiz çok iyi olur.

• İş bankasından çektiğim tüketici kredisine istinaden yapılan hayat sigortasını iptal ettim. Sırasıyla;

1-Aegon sigorta yaptırdım.
    2-banka genel müdürlüğüne internetten başvurdum.
    3-genel müdürlük şube ile görüşün, yeni poliçeniz ile beraber dedi.
    4-Şubeyi pas geçip direk e-devletten THH ye başvurdum.
    5-THH, şubenizle görüşün dedi. (yaklaşık 10 gün bekledim bunu demesi için)
    6-Şubeye başvurdum, poliçe ile beraber.
    7-Bir hafta sonra iptal ettiler.

Henüz para iadesi olmadı 2-3 gün içinde iade olur.

4. adım yerine direk 6. adımı önce yapsaydım, 10-15 gün önce sonuçlanırdı.
  • Enpara.com ve yapıkrediden kredi kullandım öncelikle enpara aradı böyle bir iade söz konusu değil dedi bende yazılı olarak iletilmesini iade edilmeceğine dair yazıyı istedim. Daha önce enpara.com üzerinden kullanılan krediyi iade alan varmı ? Yapıkredide durum nedir
  • gzmrt G kullanıcısına yanıt
    Enparadan demin ben de arandım böyle bir iadenin kredi kapanmadan söz konusu olmayacağını belirtti,yazılı olarak iletilmesini talep ettim talebinizi oluşturalım dedi kesin bir şey söylemedi. Bilmiyorum nasıl bir yol izleyeceğiz
  • quote:

Bankalar birliği hakem heyetine mı başvurmuştunuz hocam sizde. Başvuru tarihiniz neydi acaba e devlet ten bakıp soyleyersebiz çok iyi olur.
    Tüketiciye gidip bizzat 14/10/2019 da basvurdum. 13/11/2019 da kazandım.Kağıt bana 15/11/2019 da geldi.22/11/2019 dada hesabıma geçti.

Şunuda söyleyim karar bana ulaştığı gün bankadan arayıp karşı dava acacagız isterseniz hiç uğrasmadan talebi geri çekin felan diyorlar bende açın dedim o da bana ben tekrar bir görüşeyim ödenmesi konusunda dedi 360 derece döndü yani düşmeyin onlara :))

Sağolasın hocam ben banalar birliğine başvurdum. Durumumuz farklı. Detaylı açıklamanız için çok tskr ederim. 1 ay daha bekleyip bir sonuç çıkmazsa bende tuketici hakem heyetine gideyim olmazsa

• 007cengizbond kullanıcısına yanıt
    Benide aradılar biten kapattığımda kredim var yeni aldığımda ama dedikleri şu oldu kredi sigortaları hiçbir şekilde iade edilmemekte banka politikalarımız gereği yazılı gönderin dedim göndermem bir işinize yaramaz dedi ben olsun istiyorum deyince bu şekilde not alıyorum geri dönüş yapılacak denildi ama gelen giden mail yok en kolayı bence direk başvurmak e-devletten
  • quote:

Sağolasın hocam ben banalar birliğine başvurdum. Durumumuz farklı. Detaylı açıklamanız için çok tskr ederim. 1 ay daha bekleyip bir sonuç çıkmazsa bende tuketici hakem heyetine gideyim olmazsa
    Bankalar birliğine diğer sigortalar için basvurdum suan 2 tanesini şubeye ödedik dediler ama hala bana geçmedi 1-2 hafta arası sürdü cevap vermeleri

Hocam vakıfbank hesaba yatırmıyor sigorta iadelerini. Krediyi çektiğiniz bankaya isme havale yapıyor bilginiz olsun. Banka ile görüşün

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.