Şimdi Ara

Bireysel Tüketici Heyeti Masraf Iadeleri Geri Alma Konusu (125. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.741
Cevap
257
Favori
273.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Başvuru yaparken e-mail mi yoksa normal posta mı seçtiyseniz ona göre dönüş yapıyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bilexsamet kullanıcısına yanıt

anladım hocam çok teşekkürler.

• Ziraat bankasından hayat sigortası alabilen arkadaşım varmı? Süreç ne kadar sürüyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kwolix K kullanıcısına yanıt

Banka resmen zorla adam çağırmış. Sizin gitmeniz bile hata olmuş bence.Benim bildiğim kadarıyla sabit oranlı kredi sözleşmesine göre 2 tarafın onayı olmadan faiz değiştirilemez. Akılları sıra elinizden kağıt almak istemişler. En iyisi hiç banka ile muhatap olmamak ve tüketici hakem heyetiyle yürümek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kwolix K kullanıcısına yanıt
    Boş kağıt imzalayıp akıllarınca kafalarına göre dolduracaklar. Ürün tercih formu da boş bırakılmış zaten. Orada faiz oranını değişik yazabilir.

• arkadaşlar merhaba 12.2019 tarihinde akbanktan ihtiyaç kredisi çekmiştim bunu şimdi toplu ödeyerek kapatacağımda acaba başvuruda bulunsam o zaman benden kestikleri sigorta parasını iade alabilir miyim ?

• TheDanışma kullanıcısına yanıt
    Kullandığınız oranda/sürede hayat sigortasından kesinti yapar, kalanı iade ederler. Genelde bankalar krediyi kapatınca sizin başvurunuza gerek kalmadan hayat sigortasının kalanını iade eder. Devam eden başka aktif sigorta (kredi hayat sigortası dışında) varsa diğer sigortaları kendiliğinden iade etmezler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilexsamet -- 28 Ağustos 2022; 15:2:37 >

şu anda mesela finansbankta 2 sene daha ödemesi bulunan kredim var üstüne dün bir ihtiyaç kredisi çektim yine sigorta yapıldı bunların iadesini almam mümkün mü ?

şu anda mesela finansbankta 2 sene daha ödemesi bulunan kredim var üstüne dün bir ihtiyaç kredisi çektim yine sigorta yapıldı bunların iadesini almam mümkün mü ?

ayrıca bu akbanktan tamamını alamaz mıyım sigorta parasının ??

Sigortalarda cayma hakkı 1 aydı, eğer değişmediyse. 1 aydan sonra başvuru yaparsanız kullandığınız oranda kesinti yaparak kalanı iade ederler. Sigorta teminat süresi bittikten sonra başvuru yaparsanız zaten sigorta pasif durumda olduğu için hiçbir ücret iade etmezler. Yani bitmiş bir kredinin hayat sigortası için iade yapmazlar. Çünkü kredi ile birlikte sigorta da bitmiştir.

Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Müşteri Hakem Heyeti 2 yıldan eski uyuşmazlıklara bakmıyor. 2 yıldan eski bir kesinti ise müracaat etseniz bile red gelir. 2 yıldan eski bir tarihe ait uyuşmazlık varsa normal Tüketici Hakem Heyetine başvuru yapabilirsiniz.

Dün çektiğiniz tüketici kredisi sigortalarının iadesi için cayma hakkı kapsamında önce bankaya, eğer bankadan red gelirse Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Müşteri Hakem Heyetine başvuru yapabilirsiniz. Cayma hakkı normalde 14 gün. Sigortalarda 1 ay oluyor. Eğer şu an başvuru yaparsanız Akbank'ın sigorta tutarının tamamını iade etmesi gerekir. Çünkü cayma hakkınız daha geçmemiş.

bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim akbank kalan 6 aylık sigortanın iadesinin olabileceğini söyledi ing içinse mail attım bakalım ne diyecekler

• unusual_pscho kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar bende bugün başvurdum. Başvurduğum gibi başta bankacı arkadaş işte veremiyoruz vs biraz vermek istemedi. Sonra bir bakalım işte skylimit vs sorgulayalım dedi. En son işte 1.91 den kullandırdı. Eğer bir tane otomatik ödememe talimatı verir isem 1.89 a çekecekti. Bu konuyla ilgili bir sorum aşağıda ek olarak yazıcam konuyu saptırmamak adına.Neyse diğer bankaya verdiğim için buna veremedim 1.91 den verdi kredileri. Sizdeki kesintilere benzer şekilde benden de bayağı kesinti yaptı bunlar için parayı kullandıktan sonra pazartesi falan yaparım başvuruyu. Zaten yüksekten verdi krediyi bide üstüne 3330 lirasını kesti. Sanırım bu kesintilerin tamamını alabilirim.

Bireysel Tüketici Heyeti Masraf Iadeleri Geri Alma Konusu

Ek Soru:

Otomatik ödeme talimatını başka bankadan çektiğim bir kredi(konut) içinde istediler zorunluymuş dedi (bizden 3 tane otomatik ödeme talimatı aldı). Burda talimatlar gerçekten zorunlu mu ? ben bunları sonradan iptal etsem sorun çıkartırlar mı ?

• akkaya040 kullanıcısına yanıt
    Kredi tahsis ücreti kredi tutarının 5/1000'ine kadar yasal olarak bankalarca alınabiliyor. Normalde sizden 250₺ alması lazım. Bunlarda ayrıca vergi falan alınıyor mu, bilmiyorum. Eğer vergi alınmıyorsa 25₺ fazla almışlar.

• akkaya040 kullanıcısına yanıt

kredi tahsis ücretleri hariç alabileceğimiz söylendi bu sayfada bende başvurdum hakem heyetine sonuç bekliyorum hocam.

• TBB hakem heyeti, Ziraat Bankası konut kredisi kullanımı ile birlikte kesilen sigorta ücretlerinin iadesine karar verdi. Ancak bir haftadır iade etmiyor banka. Bu durumda olup sonuç alan oldu mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horseexpert -- 2 Eylül 2022; 22:48:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce başvurmuştum sigorta iadesi için. Fakat hala geri dönüş alamadım. Başvuru heyete sunulacaktır diyip duruyor şuan.

• 3 aya yaklaşıyor

sigorta iadesini bu kadar zora koşmak ve bekletmek çok sinir bozucu

• unusual_pscho kullanıcısına yanıt

@unusual_pscho Vakıfbank'ın iletişim sayfasına yazamadım. Yazı yazmayı kapatmışlar mı? Yoksa siz farklı bir sayfadan mı form doldurdunuz?

Aşağıdaki link üzerinden denedim ama form sayfası açılmıyor.

https://www.vakifbank.com.tr/istek-oneri-ve-sikayetleriniz.aspx?pageID=608

Bireysel Tüketici Heyeti Masraf Iadeleri Geri Alma Konusu

• coderMX C kullanıcısına yanıt
    İnternet bankacılığı/mobil bankacılık hesabınıza giriş yaptıktan sonra ilgili forma girmelisiniz.

Ben mobil uygulamadan yapıyorum. Talep formu halen aktif.

• 
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.